ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά την παρέμβαση του πρωθυπουργού

Η δικαίωση των αποκαλύψεων του Matrix24 για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και το «εφεύρημα» Χατζηδάκη

Πλήρη δικαίωση για το Matrix24.gr και την αποκαλυπτική δημοσιογραφία αποτελεί η χθεσινή «βόμβα» του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης κατά του πρώην υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Η αποκάλυψη του πρωθυπουργού ότι «η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ (που κόστισε στο ελληνικό δημόσιο 900.000 ευρώ) ήταν εμπνεύσεως του πρώην υπουργού για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων», αποτελεί δικαίωση για τα δημοσιεύματα του Matrix24.gr τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο του 2013 σχετικά με την έκθεση του ΟΟΣΑ.

Ακολούθησε θύελλα αντιδράσεων με δεκάδες αναδημοσιεύσεις αλλά και δύο ερωτήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις οποίες ο κ. Χατζηδάκης δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις στα ερωτήματα που του έθεταν.

Συγκεκριμένα ο κ. Αλέξης Τσίπρας είπε κατά την ομιλία του: « Την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν στο Παρίσι στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, προσκεκλημένος του κυρίου Γκουρία. Μίλησα στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων. Είχαμε την ευκαιρία επί τετράωρο να κάνουμε μία ειδική συζήτηση για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα και να ξεδιαλύνουμε επιτέλους ότι αυτή η περιβόητη εργαλειοθήκη δεν είχε καμία σχέση με τον ΟΟΣΑ, αλλά ήταν εφεύρημα της ίδιας της ελληνικής Κυβέρνησης που έβαλε, υποκλέπτοντας, τη σφραγίδα του ΟΟΣΑ για να περάσει ρυθμίσεις που ευνοούσαν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα στον τόπο μας».

«Στον ΟΟΣΑ, λοιπόν,πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, συμφωνήσαμε ένα ευρύ πλαίσιο μεταρρυθμίσεων για την ανάκτηση της κοινωνικής δικαιοσύνης, το χτύπημα της διαφθοράς και της διαπλοκής, που βεβαίως ποτέ δεν επιχείρησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Γιατί; Γιατί ήταν δεσμευμένες από ισχυρά οικονομικά συμφέροντα. Και που τώρα έχει μοναδική ευκαιρία η χώρα να προωθήσει. Γιατί; Γιατί έχει μία Κυβέρνηση που δεν δεσμεύεται από οικονομικά συμφέροντα και έχει τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού να τη στηρίζει».

Διαβάστε τα δημοσιεύματα του Matrix24 για το θέμα:

Η μελέτη… διεξάγεται

Έκθετος ο Χατζηδάκης για την έκθεση-μαϊμού του ΟΟΣΑ

Πάλι καμιά απάντηση από Χατζηδάκη για την έκθεση μαϊμού του ΟΟΣΑ

Επιμένει για τη μελέτη φάντασμα ο Χατζηδάκης

Ο Χατζηδάκης ζει τον μύθο του!

Στη Βουλή η αποκάλυψη του Matrix24.gr για τον Χατζηδάκη

Νέα ερώτηση για την αποκάλυψη του matrix24.gr

Γιατί τα καταστήματα δεν πρέπει να ανοίγουν τις Κυριακές

O Παπαδημούλης για την αποκάλυψη του matrix24

Κατάθεση ερώτησης από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Λάβρος κατά του Κωστή Χατζηδάκη ο Μίχαλος

Να φέρει τη μελέτη, αλλιώς αερολογεί!

17 ερωτήματα του ΣΥΡΙΖΑ στον Χατζηδάκη

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.