ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εκατοντάδες γυναίκες «μαρτύρησαν» στα χέρια τους

Η δίκη των αρτοποιών που κατηγορούνται για το τεράστιο κύκλωμα σωματεμπορίας

Για την «αγάπη μιας γυναίκας» έγινε επιχειρηματίας «στην νύχτα» ο ιδιοκτήτης γνωστής αλυσίδας φούρνων ,που δικάζεται ως αρχηγός μεγάλου κυκλώματος σωματεμπορίας, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις τράφικινγκ που έχουν απασχολήσει την δικαιοσύνη.

Βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση σωματεμπορίας με θύματα γυναίκες κυρίως από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης είναι οι δύο ιδιοκτήτες της αλυσίδας αρτοποιείων και άλλα 21 άτομα , ανάμεσα τους και γυναίκες που χόρευαν σε δύο καταστήματα Strip Show που είχαν οι επιχειρηματίες.

Οι δύο αδελφοί , απολογούμενοι αρνήθηκαν όσα τους αποδίδει η ογκώδης δικογραφία , ενώ ο ένας εξ αυτών υποστήριξε πως η υπόθεση «φούσκωσε» λόγω των ανταγωνιστών τους στο χώρο των φούρνων.

Στην δικογραφία για την υπόθεση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «οι 23 κατηγορούμενοι συγκρότησαν δομημένη εγκληματική οργάνωση, με αρχηγό τον Άγγελο Γ., με διακριτούς ρόλους, και διαρκή δράση, με σκοπό τη διάπραξη πλειόνων κακουργημάτων και συγκεκριμένα την οικονομική και γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών, από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων».

Τις γυναίκες αυτές τις εντόπιζαν μέλη της οργάνωσης στις χώρες προέλευσης και ιδιαίτερα μέσω του γραφείου «ευρέσεως εργασίας», με την επωνυμία «WEST LINE» με ιδιοκτήτρια την Ν .Μ.

Εκμεταλλευόμενοι δε,την ευάλωτη οικονομική και κοινωνική τους θέση και με τη χρήση απατηλών μέσων ότι θα μεταβούν στο εξωτερικό, προκειμένου να εργαστούν ως χορεύτριες, αποσπούσαν τη συναίνεση αυτών.

Στη συνέχεια αφού τις προμήθευαν με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και εισιτήρια, τις απέστελλαν στη χώρα μας, όπου άλλα μέλη της οργάνωσης, τις παραλάμβαναν από τον Αερολιμένα Αθηνών και τις εγκαθιστούσαν σε διαμερίσματα, που είτε ενοικίαζαν είτε είναι ιδιοκτησίας τους.

Τις γυναίκες νομιμοποιούσαν στη χώρα μας, με την έκδοση πλαστών Λιθουανικών διαβατηρίων και αιτήσεων πολιτικού ασύλου, παρακρατώντας τα νόμιμα έγγραφα τους και με τη χρήση βίας, απειλής βίας σε βάρος τους, την προμήθεια ναρκωτικών ουσιών, τις εξανάγκαζαν να προβαίνουν σε ερωτικά ραντεβού και ασελγείς πράξεις, με πελάτες των νυχτερινών κέντρων (strip-tease) «ALCATRAZ» και «STAR», που διατηρούσε η οργάνωση στην περιοχή της Αττικής, εισπράττοντας τα έσοδα της οικονομικής και γενετήσιας εκμετάλλευσης τους.

Προκειμένου να αποφεύγουν τους ελέγχους των διωκτικών αρχών, είχαν συστήσει την Κυπριακών συμφερόντων offshore εταιρεία «DESENA LIMITED» , με έδρα την οδό Ιουλιανού αρ. 72-76 στην Αθήνα, η οποία φαίνεται να εκμεταλλεύεται τα νυχτερινά κέντρα και ως νόμιμους εκπρόσωπους και ιδιοκτήτες αυτών, εμφανίζονταν «αχυράνθρωποι» οι οποίοι ήταν υπό τον πλήρη έλεγχό της εγκληματικής οργάνωσης αυτής.

Στην απολογία του πάντως σήμερα ο 46χρονος Α.Γ υποστήριξε ότι τα «στριπτιζάδικα» τα άνοιξε για μία γυναίκα από την Ρουμανία που «Την έφερα στην Αθήνα αλλά δεν ήθελε να δουλέψει στους φούρνους .Έτσι άνοιξα για εκείνην τα μαγαζιά. Για την αγάπη μιας γυναίκας τα έκανα όλα».

Ο κατηγορούμενος είπε επίσης ότι τα δύο μαγαζιά που άνοιξε «για την αγάπη μιας γυναίκας» τα έβαλε σε οφσόρ κατόπιν συμβουλής του λογιστή του.

Η πρόεδρος ρώτησε τον 46χρονο τι ακριβώς έκαναν οι γυναίκες στα μαγαζιά του και ζήτησε να της εξηγήσει τι είναι «το απλό» και τι «το σπέσιαλ».

Κατηγορούμενος: κυρία πρόεδρε πως να σας πω .....

-Πρόεδρος:Μη διστάζετε.. Είστε ένας επιχειρηματίας της νύχτας ..Μην ντρέπεστε ένα επάγγελμα είναι κι αυτό..

-Κατηγορούμενος :Το απλό χορεύει η κοπέλα.. στο σπέσιαλ βγάζει και τα ρούχα της

-Πρόεδρος: Ο πελάτης μόνο βλέπει ή κ αγγίζει;

-Κατηγορούμενος: Αυτό είναι στην πρωτοβουλία της κοπέλας ...

-Πρόεδρος: Πόσες κοπέλες είχατε;

-Κατηγορούμενος: 50 στο κάθε μαγαζί. Την δουλειά αυτή όμως την έχω παρατήσει.Την καταγγελία σε βάρος μου την έκανε κοπέλα που εργαζόταν στο μαγαζί και επειδή έπινε πολύ και δημιουργούσε προβλήματα την έδιωξα. Το έκανε από εκδίκηση..

Ήταν πικραμένη που την έδιωξα από τη δουλειά. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 20 Απριλίου .

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.