ΚΟΣΜΟΣ

Τι λέει ο φωτογράφος

Η φωτογραφία που συγκλόνισε: Το oρφανό από τη Συρία που «παραδίνεται»

Ένα μικρό κορίτσι από τη Συρία, αντικρίζοντας τον φωτογραφικό φακό σηκώνει τρομαγμένο τα χέρια καθώς νομίζει ότι πρόκειται για όπλο.

Το συγκλονιστικό αυτό στιγμιότυπο κάνει το γύρο του κόσμου, μέσω των κοινωνικών δικτύων με το hashtag #Surrended.

Όπως γράφει το Έθνος», τραβήχτηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και από τον Τούρκο φωτορεπόρτερ Osman Sagirli και τον Ιανουάριο δημοσιεύτηκε στην τουρκική εφημερίδα Turkiye όπου ο συγκεκριμένος φωτογράφος εργάζεται επί 25 χρόνια, ενώ εκείνο το διάστημα είχε γνωρίσει επιτυχία στα τουρκικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο χρειάστηκε να περάσουν μερικοί μήνες για να φτάσει στον αγγλόφωνο κόσμο και να γνωρίσει την δημοσιότητα που γνωρίζει τα τελευταία 24ωρα.

Το ενσταντανέ απαθανατίστηκε σε καταυλισμό προσφύγων στη Συρία όπου το παιδί έχει βρει καταφύγιο μαζί με τη μητέρα και τα τρία αδέλφια του. Ο πατέρας σκοτώθηκε σε έναν από τους βομβαρδισμούς που έχουν γίνει πλέον καθημερινότητα στην περιοχή και τα υπόλοιπα τρία μέλη χρειάστηκαν να περπατήσουν 150 χιλιόμετρα από το χωριό τους, στα σύνορα με την Τουρκία, προκειμένου να φτάσουν στον καταυλισμό.

Όταν ο φωτογράφος πλησίασε τον μικρό και σήκωσε την κάμερά του, εκείνος τρομαγμένος σήκωσε με τη σειρά του τα χέρια ψηλά και κοίταζε φοβισμένος νομίζοντας πως η κάμερα είναι όπλο.

Πηγή: «Έθνος», BBC

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.