ΕΛΛΑΔΑ

Τριπλασιάστηκαν οι αιτήσεις στην Αρχιεπισκοπή

Η κρίση κάνει τους νέους Έλληνες παπάδες

Κατακόρυφα έχει αυξηθεί, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια – χρόνια της κρίσης, ο αριθμός των νέων που θέλουν να γίνουν παπάδες.

Ο αριθμός των αιτήσεων, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», έχει υπερτριπλασιαστεί μέσα σε μία τριετία αναφέρει ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, πατέρας Συμεών Βολιώτης.

«Απαιτείται αφοσίωση. Είναι απόφαση ζωής να γίνεις ιερέας. Δεν σε παίρνει να γυρίσεις πίσω», δηλώνει στην «Καθημερινή» ο 34χρονος Νικόλαος Σαμόλης. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας, εργάζεται στο χώρο εστίασης σε νοσοκομείο της και τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να γίνει ιερέας.

Το ενδιαφέρον έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια. Οι τέσσερις εκκλησιαστικές ακαδημίες της Ελλάδας είναι φυτώρια για τους μελλοντικούς ιερείς, όμως η φοίτηση σε αυτές δεν είναι προϋπόθεση. Ιερείς μπορούν να γίνουν όλοι οι κάτοχοι πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αρκεί να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις. Απαιτείται περίοδος γνωριμίας και δοκιμασίας του υποψήφιου και συμμαρτυρία- πρόταση του πνευματικού που επιλέγει ο ίδιος.

Πολλοί, όμως, εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα γιατί διορισμοί ιερέων δεν γίνονται παρότι υπάρχουν περίπου 500 εφημεριακές θέσεις κενές σε όλη τη χώρα, ενώ υπάρχουν περίπου 10.000 κληρικοί. Μάλιστα πολλοί χειροτονημένοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.