ΕΛΛΑΔΑ

Η εκδοχή της αυτοκτονίας δημιουργεί νομικό κώλυμα για την απόδοση ευθυνών

Ιατροδικαστικό πόρισμα για τον Βαγγέλη: Ο θάνατός του συμπίπτει χρονικά με την εξαφάνισή του

Υπέρ της εκδοχής της αυτοκτονίας συνηγορούν τα ευρήματα στο σύνολό τους, είπε στην αστυνομία ο ιατροδικαστής Θ. Βουγιουκλάκης στις αρμόδιες αρχές, μετά τη νεκροτομία στη σορό του σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, στα Γιάννενα, ο θάνατος του οποίου έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η αστυνομία, κατά τη νεκροτομία βρέθηκε «μία προθανάτια κάκωση (τομή από μαχαίρι) στον δεξιό καρπό.

Πλην αυτής, δεν βρέθηκε άλλη προθανάτια κάκωση, ενώ όλες οι άλλες είναι μεταθανάτιες και συγκεκριμένα στο πρόσωπο και τον θώρακα, που έχουν προκληθεί από ζώα».

Όσον αφορά στον χρόνο του θανάτου, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, συμβαδίζει με τον χρόνο εξαφάνισης του 20χρονου. Συγκεκριμένα, κατά τη νεκροτομία βρέθηκε και περιεχόμενο στομάχου, δηλαδή ο Βαγγέλης δεν είχε χωνέψει καν το φαγητό που είχε φάει λίγο πριν εξαφανιστεί.

Η εκδοχή της αυτοχειρίας, σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, δημιουργεί, δικαστικά, ένα σοβαρό κώλυμα ως προς την απόδοση ευθυνών σε συγκεκριμένα άτομα για τον θάνατο του νεαρού σπουδαστή.

Και αυτό γιατί, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, για να διατυπωθεί οποιαδήποτε κατηγορία σε βάρος τρίτου ατόμου για συμμετοχή σε αυτοκτονία, πρέπει να αποδειχτεί με ατράνταχτα στοιχεία ότι «με πρόθεση έχει καταπείσει τον αυτόχειρα να αυτοκτονήσει, με βία, εξαναγκασμό ή πειθώ». Αυτό πρακτικά είναι πολύ δύσκολο.

Ωστόσο, ή έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα της ιστολογικής και τοξικολογικής εξέτασης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα για τα αίτια του θανάτου.

Εν τω μεταξύ, λίγο μετά τις 14:00, αναχώρησε από τα Γιάννενα η πομπή με τη σορό του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Η σορός του νεαρού σπουδαστή  θα μεταφερθεί στους  Αρμένους Ρεθύμνου, όπου θα γίνει η κηδεία του.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Βαγγέλη,παιδί μου,παιδί όλων των μανάδων που πονούν,που αγωνιούν…..ας αναπαυθεί η ψυχούλα σου ,παιδί μας,κι ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει το πονεμένο σου κορμάκι,και μακάρι να φανερωθεί η αλήθεια ,αλλά πάντα θα αναρωτιόμαστε,ΓΙΑΤΙ;;;;;;;;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.