Neo

Υπονόμευση …δια της ατόπου απαγωγής

Την τακτική των τελευταίων ημερών υπουργοί της κυβέρνησης να μιλούν δημόσια για το σενάριο της ρήξης με την Ευρώπη και το ΔΝΤ, ενόψει μάλιστα του Eurogroup της Δευτέρας και με το σκεπτικό ότι αν δεν μιλά κανείς για ρήξη και δεν απειλεί τους συνομιλητές του, δεν κερδίζει διαπραγματευτικά, επιχειρούν να ερμηνεύσουν στο ΠΑΣΟΚ. Και ως μέθοδο επιλέγουν αυτή της …ατόπου απαγωγής.

Εξηγούμαι! Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν πως αν αυτή η τακτική συνιστά ενδοκυβερνητική κριτική στον πρωθυπουργό για όσα είπε και έκανε στο Βερολίνο, θα πρέπει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας να τους …συμμαζέψει. Αν πάλι απευθύνονται στους διεθνείς συνομιλητές της χώρας, τότε –λένε- οι αναφορές στο σενάριο της ρήξης έχουν νόημα μόνο αν τα ίδια είπε και ο κ.Τσίπρας στη συνομιλία του με την Καγκελάριο Μέρκελ. Μόνο που το να είναι ο πρωθυπουργός απειλητικός στις συνομιλίες και εξευμενιστικός στις δηλώσεις του, δεν βγάζει νόημα για μία κυβέρνηση που ενδιαφέρεται πρωτίστως για το εσωτερικό της ακροατήριο, όπως υποστηρίζουν ότι κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα.

«Τι μένει; Το παντελώς ανεύθυνο σενάριο να απειλούν με ρήξη τρομάζοντας την ελληνική κοινή γνώμη, υπονομεύοντας ακόμη μια φορά το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και τροφοδοτώντας τα διεθνή ΜΜΕ με δημοσιεύματα για το ελληνικό κυβερνητικό αλαλούμ», λένε. Δια της ατόπου…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.