ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Και οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας

Το Κέντρο της Αθήνας στο επίκεντρο της συνάντησης Καμίνη - Πανούση

Το Κέντρο της Αθήνας και η διαχείριση των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.

Σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας (παραεμπόριο, αντικοινωνική στάθμευση, ηχορύπανση, τραπεζοκαθίσματα), ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι οι λύσεις είναι επείγουσες. Ως λύσεις προτάθηκαν είτε τις αρμοδιότητες να αναλάβουν οι δημοτικοί αστυνομικοί που έχουν ενταχθεί στην ΕΛΑΣ, είτε να αποφασιστεί η διενέργεια διαλόγου για νομοθετική ρύθμιση. Στην περίπτωση που αποφασιστεί η δεύτερη λύση, ο δήμαρχος Αθηναίων θα αναλάβει την πρωτοβουλία να συνομιλήσει με τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Βούτση, τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργο Κατρούγκαλο και την ΚΕΔΕ, προκειμένου να διαμορφωθεί νομοθετική πρόταση.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στο Κέντρο της Αθήνας, ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι τα τελευταία δύο χρόνια η Αθήνα απολαμβάνει ένα κεκτημένο που δεν πρέπει να χαθεί. Οι λύσεις που θα βρεθούν θα πρέπει να συνδυάζουν την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τη εγγύηση της ασφάλειας. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο δήμαρχος Αθηναίων αναλαμβάνει πρωτοβουλία επαφών με πόλεις που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. GKP. 23:48 11/03/2015

    Το κέντρο της Αθήνας και την Ελλάδα την έκανε μέσα σε ένα μήνα ο ΣΥΡΙΖΑ ενα άθλιο στρατόπεδο Λαθρομεταναστών Μουσουλμάνων.Μόνο αυτοί τον ενδιαφέρουν.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.