ΕΛΛΑΔΑ

Στη Θεσσαλονίκη

Λεωφορείο εγκλωβίστηκε για 4 ώρες λόγω ...διπλοπαρκαρισμένου Ι.Χ.

Ένα λεωφορείο του ΟΑΣΘ που βρισκόταν στην οδό Α. Παπαδοπούλου, πίσω από το Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης «κόλλησε» εξαιτίας ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου που είχε διπλοπαρκάρει στο σημείο, προκαλώντας πρόβλημα σε όλη την κυκλοφορία. Το απίστευτο είναι ότι εντέλει το λεωφορείο δεν μπόρεσε να προχωρήσει και παρέμεινε «μπλοκαρισμένο» στο εν λόγω σημείο για 4 ολόκληρες ώρες (και 2 λεπτά)!

Τα περιστατικά εγκλωβισμού λεωφορείων αποτελούν συχνή υπόθεση και δεκάδες περιπτώσεις καταγράφονται κάθε μήνα στα γραφεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ). Ο χρόνος που απαιτείται για να ελευθερωθούν και να συνεχίσουν τα προγραμματισμένα τους δρομολόγια ανέρχεται από 10 λεπτά έως και 4 ώρες, με τη συνηθέστερη καθυστέρηση να είναι γύρω στη 1,5 - 2 ώρες.

Λεωφορειολωρίδες και ποδηλατόδρομοι έχουν μετατραπεί σε ένα απέραντο πάρκινγκ αυτοκινήτων, αφού πολλοί οδηγοί, λόγω και της απουσίας της δημοτικής αστυνομίας, δεν διστάζουν να αφήσουν το αυτοκίνητό τους... όπου βρουν. Το γεγονός αυτό έχει αναγκάσει τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης να αναζητήσει ριζικές λύσεις για τα σοβαρά προβλήματα που παρατηρούνται. Στις σκέψεις της είναι η δημιουργία ενός φυσικού διαχωριστικού τοιχίου που θα τοποθετηθεί στις λεωφορειολωρίδες με στόχο να μην μπορούν να παρκάρουν τα Ι.Χ. και τα αστικά λεωφορεία να κινούνται ανεμπόδιστα στη διαδρομή.

Τη σύμφωνη γνώμη με την τοποθέτηση τοιχίου που θα εμποδίζει τα Ι.Χ. αυτοκίνητα να σταθμεύουν στις λεωφορειολωρίδες εκφράζει και ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης, ο οποίος ενημερώθηκε για την ιδέα από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ, σε περιπτώσεις εγκλωβισμού, ο Οργανισμός καταθέτει μήνυση στους οδηγούς των Ι.Χ. αυτοκινήτων για παρακώλυση συγκοινωνιών.

Στο μεταξύ, αύξηση άνω του 33% καταγράφουν οι παραβάσεις για παράνομη στάθμευση - κίνηση σε λεωφορειολωρίδες στο ευρύτερο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το πρώτο τρίμηνο του 2015 σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2014. Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, τον Φεβρουάριο και έως τις 23 Μαρτίου του 2015 είχαν καταγραφεί συνολικά 474 παραβάσεις στις λεωφορειολωρίδες των κεντρικών οδών.

Αντίστοιχα, πέρσι, το ίδιο χρονικό διάστημα και με όλες τις ημέρες του Μαρτίου 2014, οι αντίστοιχες κλήσεις που κόπηκαν για παραβάσεις σε λεωφορειολωρίδες ήταν 356. Η αύξηση φέτος ξεπερνά το 33,2%, ενώ αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερη, εάν προστεθούν και οι μέρες του Μαρτίου που υπολείπονται.

Γενικότερα, με βάση την Τροχαία, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν για παράνομες σταθμεύσεις στο κέντρο της πόλης κατά το έτος 2014 ήταν 34.184, εκ των οποίων οι 1.560 αφορούσαν στάθμευση σε λεωφορειολωρίδες. Τους πρώτους μήνες του 2015, έως τις 23 Μαρτίου, οι συνολικές παραβάσεις για παράνομες σταθμεύσεις έχουν φτάσει τις 9.000.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.