ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ

Λίμπερμαν: Το Ισραήλ πρέπει να εκτελεί τους Άραβες που διαπράττουν φονικές επιθέσεις

O Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν υποστήριξε ότι είναι η εκτέλεση που αποτελεί την πρέπουσα απάντηση του Ισραήλ στη φονική «αραβική τρομοκρατία», κλιμακώνοντας ακόμα περισσότερο την ένταση σε μια προεκλογική εκστρατεία κατά την οποία ο ίδιος πρότεινε οι Ισραηλινοί Άραβες οι οποίοι προδίδουν το Ισραήλ να εκτελούνται διά αποκεφαλισμού.

Ο ακροδεξιός πολιτικός επέστησε την προσοχή στην θανατική ποινή, που έχει επιβληθεί μόλις μία φορά στην ιστορία του Ισραήλ σε μία ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook αναφορικά με τη συμπλήρωση 4 ετών από την επίθεση ενός Παλαιστίνιου που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 5 μελών της ίδιας οικογένειας σε εβραϊκό εποικισμό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

«Στη μακρά περίοδο κατά την οποία αντιμετωπίζουμε τον αραβικό τρόμο, έχουμε δει πολλές φοβερές τρομοκρατικές ενέργειες» έγραψε ο Λίμπερμαν, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό του 2011 ως ένα από τα πλέον σοκαριστικά.

«Η ημέρα αυτή αποτελεί μια υπενθύμιση... ότι αυτού του είδους τα κτήνη πρέπει να αντιμετωπίζονται ρητά και κατηγορηματικά και η θανατική ποινή πρέπει να επιβληθεί» τόνισε ο ίδιος.

«Αυτοί οι τρομοκράτες δεν πρέπει να μείνουν ζωντανοί» τόνισε ο ίδιος.

Αν και η θανατική ποινή ισχύει στο Ισραήλ, μόνο ένας άνθρωπος έχει εκτελεστεί στην ιστορία της χώρας – ο Άντολφ Άιχμαν, ο αρχιτέκτονας του Ολοκαυτώματος, που αιχμαλωτίστηκε στην Αργεντινή το 1960 και θανατώθηκε δι' απαγχονισμού το 1962, μετά τη δίκη του στην Ιερουσαλήμ.

Οι δύο Παλαιστίνιοι έφηβοι που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία της οικογένειας Φόγκελ το 2011 εκτίουν πολλαπλές ποινές ισόβιας κάθειρξης.

Κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης την Κυριακή, ο Λίμπερμαν καταφέρθηκε εναντίον της μειονότητας των Ισραηλινών Αράβων, που αποτελούν το 20% του πληθυσμού των 8 εκατομμυρίων.

«Για αυτούς που είναι εναντίον μας, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα – πρέπει να πάρουμε ένα τσεκούρι και να τους αποκεφαλίσουμε» υποστήριξε, χαρακτηρίζοντας τους Ισραηλινούς Άραβες την «πέμπτη φάλαγγα», αποσπώντας το χειροκρότημα των συγκεντρωμένων.

Ο Άχμεντ Τίμπι, ένας Άραβας βουλευτής στο ισραηλινό κοινοβούλιο, σχολίασε τη δήλωση Λίμπερμαν περί αποκεφαλισμών, ότι εάν ο ΥΠΕΞ εφαρμόσει όσα υποστηρίζει, το Ισραήλ θα μετατραπεί σε κάτι σαν το Ισλαμικό Κράτος σε ό,τι αφορά τη βιαιότητα έναντι των κρατουμένων.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το υπερεθνικιστικό κόμμα Ισραέλ Μπεϊτένου («Εβραϊκή Εστία») θα κερδίσει μόλις 5 ή 6 έδρες στο κοινοβούλιο των 120 εδρών σε σύγκριση με τις 13 έδρες που είχε καταλάβει στις προηγούμενες εκλογές στην Κνεσέτ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.