ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΛΟΓΟΣ ΥΠΕΡ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ...

Ο Ανδρέας Πετρουλάκης είναι καλός φίλος, εξαιρετικός δημοσιογράφος αλλά και γιατρός και ένας από τους κορυφαίους σκιτσογράφους-γελοιογράφους που διαθέτει η χώρα. Άνθρωπος με σοβαρές πολιτικές απόψεις, δημοκρατικές αρχές και κοινωνικές ευαισθησίες. Συνεργάστηκα μαζί του για 20 χρόνια και μπορώ να μαρτυρήσω για την ανθρώπινη και δημοσιογραφική του ποιότητα. Ξαφνιάστκα πολύ όταν έμαθα ότι ο υπουργός Άμυνας και αρχηγός των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος κατέθεσε εις βάρος του αγωγή για ένα άρθρο που έγραψε στο Protagon. Ανέτρεξα στο άρθρο για το οποίο ο Π. Καμμένος απαιτεί να του καταβάλει ο Ανδρέας 1.000.000 ευρώ (ναι, ναι καλά διαβάσατε 1.000.000 -θαρρείς και τα εκατομμύρια είναι στραγάλια) και εξοργίστηκα.

Το άρθρο είναι κείμενο πολιτικής κριτικής. Οξύ σίγουρα, αιχμηρό οπωσδήποτε, αλλά κείμενο στο οποίο ο Ανδρέας διατυπώνει με οξυδέρκεια τις απόψεις του για δημόσια διατυπωμένες θέσεις του πολιτικού Π. Καμμένου και αξιολογεί με ευθυκρισία γεγονότα στα οποία πρωταγωνίστησε ή πρωταγωνιστεί ο αρχηγός των ΑΝΕΛ. Ο Ανδρέας, στο κείμενό του δεν κάνει τίποτε περισσότερο από αυτό που οφείλει να κάνει κάθε δημοσιογράφος που σέβεται τον εαυτό του και υπερασπίζεται το λειτούργημα που επιτελεί. Ο σχολιασμός της συμπεριφοράς του πολιτικού Καμμένου γίνεται με χαρακτηρισμούς αυστηρά δημοσιογραφικούς και πολιτικούς, κάτι που οφείλει να κάνει κάθε σοβαρός, ανεξάρτητος και έντιμος δημοσιογράφος.

Μάλιστα, θα έλεγα ότι οι αξιολογικές κρίσεις του Ανδρέα για συμπεριφορές και αντιλήψεις του Καμμένου μάλλον υστερούν, ως προς το ύφος και τα επιχειρήματα, σε σχέση με ανάλογες κρίσεις και επικρίσεις που, κατά κόρον, διατυπώνουν πολιτικοί αρκετοί για να ψέξουν αντιπάλους τους. Και μεταξύ αυτών που διακρίνονται για την οξύαιχμη ελευθεροστομία τους είναι ο Π. Καμμένος. Κάποιος λοιπόν θα πρέπει να πει στον υπουργό Άμυνας ότι το δικαίωμα που διεκδικεί για τον εαυτό του οφείλει να το επιτρέπει και στους άλλους. Και ο πρώτος που πρέπει να τον συμβουλεύσει προς τούτο είναι ο δημοσιογράφος, πρώην εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ και νυν υφυπουργός συντονισμού του κυβερνητικού έργου, Τέρενς Κουΐκ.

Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι ο Π. Καμμένος. Είναι η απαράδεκτη μέθοδος της δικαστικής αγωγής που χρησιμοποιεί, και δεν είναι ο μόνος που το κάνει, για να καταστείλει την ελευθερογνωμία και να φιμώσει τον δημοσιογράφο. Η συγκεκριμένη αγωγή Καμμένου είναι απαράδεκτη και στρέφεται ευθέως κατά όλων των δημοσιογράφων, αλλά και του δικαιώματος των ανθρώπων να διατυπώνουν -χωρίς φυσικά να υβρίζουν και να συκοφαντούν, κάτι που σε καμμία περίπτωση δεν το κάνει στο άρθρο του ο Ανδρέας- δημόσια σχόλια και κρίσεις για πολιτικές συμπεριφορές και αντιλήψεις.

Η αγωγή Καμμένου δεν θέλει απλώς να φιμώσει και να εξοντώσει οικονομικά τον Πετρουλάκη, αλλά εφόσον ήθελε ευδοκιμήσει στα δικαστήρια, που δεν το πιστεύω, σκοπεί στο να θέσει στο απυρόβλητο τους πολιτικούς. Κι αυτό δεν πρέπει να συμβεί, επειδή, σε διαφορετική περίπτωση, το πλήγμα θα ήταν κατά της ίδιας της Δημοκρατίας. Η αντιδημοκρατική αυτή μεθόδευση πρέπει να αποτραπεί. Και η πρώτη, εκτός από τους δημοσιογράφους, που πρέπει να την αποτρέψει είναι η, αποδεδειγμένα δημοκρατικής ευαισθησίας και εξαίρετη νομικός, Πρόεδρος της Βουλής, στην οποίαν επίσης αναφέρεται με επικριτικό τρόπο στο άρθρο ο Πετρουλάκης. Θα πρέπει, αυτοβούλως, η Ζωή Κωνσταντοπούλου να καταθέσει υπέρ του δημοσιογράφου.

Το ίδιο πρέπει να κάνουν ο δημοσιογράφος, και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, και συνάδελφος του Πετρουλάκη στην "Καθημερινή" πριν γίνει πολιτικός, Νίκος Ξυδάκης, αλλά και ο υπουργός Επικρατείας, υπεύθυνος για τα Μέσα Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς. Αναφέρομαι σε αυτούς και μόνον επειδή συγκυβερνούν με τον Π. Καμμένο. Η ευθύνη να υπερασπιστούν τον Πετρουλάκη είναι και δική τους. Για να μην πω πρωτίστως δική τους. Και πρέπει να το πράξουν αυτοβούλως. Διαφορετικά, το στίγμα της αυταρχικής και αντιδημοκρατικής μεθόδευσης δεν θα το φέρει μόνον ο Καμμένος, αλλά και αυτοί. Και θα είναι βαρύ και μόνιμο.

Αν δεν μπορέσουν να πείσουν τον Καμμένο να αποσύρει, αμέσως τώρα, την αγωγή έχουν υποχρέωση να καταθέσουν υπέρ του Πετρουλάκη και να ταχθούν απερίφραστα κατά του κυβερνητικού συνοδοιπόρου τους. Δεν είναι θέμα τιμής μόνον για τον δημοσιογραφικό κόσμο να μην ευοδωθεί η προσπάθεια Καμμένου να κατασταλεί το δικαίωμα της ελευθερογνωμίας, της δημοκρατικής έκφρασης και της πολιτικής κριτικής, αλλά και του συνόλου του πολιτικού κόσμου ή τουλάχιστον όσων υπερασπίζονται αυτά τα δικαιώματα. Τόσο απλά και τόσο καθαρά.

Εξυπακούεται, πως εμείς οι δημοσιογράφοι θα πρέπει με τα άρθρα, τα σχόλια, τα σκίτσα να "κάψουμε" τον Καμμένο. Να τον "τσιγαρίζουμε" κάθε μέρα, μέχρι να αποσυρθεί ή να εκδικαστεί η αγωγή. Εάν αφήσουμε να περάσει έτσι το γεγονός, θα το βρούμε μπροστά μας. Όλοι μας. Και όχι μόνον εμείς, αλλά και η κοινωνία, τα συμφέροντα της οποίας το λειτούργημά μας -παρά τη στρέβλωση και την έκπτωση ακόμη και κατάπτωση που υπάρχει- επιβάλει να υπερασπιζόμαστε χωρίς φόβο και με πάθος.

Δεν είναι υπόθεση Πετρουλάκη, είναι υπόθεση όλων μας. Θα πρότεινα μάλιστα να υπάρξει μια συντονισμένη κίνηση αναπαραγωγής του άρθρου του Πετρουλάκη απ' όλα τα δημοσιογραφικά Μέσα με ταυτόχρονη προτροπή στον Π. Καμμένο να υποβάλει και σ' αυτά αγωγή. Είναι ίσως το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε...

7 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Nα καταργηθεί ο νόμος Βενιζέλου
    ===========================
    Είναι εντυπωσιακό ότι ούτε ο αρθρογράφος αλλά ούτε και οι έως τώρα σχολιαστές έθεσαν θέμα κατάργησης του νόμου Βενιζέλου, με τον οποίο θεσπίστηκαν διατάξεις
    που βάζουν ευθέως κατά της ελευθεροτυπίας και κατά του συνταγματικού δικαιώματος
    του πολίτη να εκφράζει ελευθέρως τις απόψεις του επί ειδικών αλλά και γενικότερων
    θεμάτων που απασχολούν την χώρα και τους πολίτες,στα οποία περιλαμβάνεται και ο έλεγχος και η κριτική ενεργειών και παραλείψεων των κρατούντων.
    Πρέπει, κατα την ταπεινή μου αντίληψη:
    Πρώτον, να γίνουν ευρύτερα γνωστά ο χρόνος κατάθεσης και ψήφισης του νόμου τον
    οποίο επικαλείται ο κύριος Καμμένος για να αξιώσει αποζημίωση ενός εκατομμυρίου
    ευρώ, που αν υπολογισθεί σε δραχμές έχουμε ένα εκπληκτικό ποσόν, από ποιους ψηφίστηκε και ποιοί αντιτάχθηκαν κατα τη συζήτηση στη Βουλή, εάν βεβαίως υπήρξε
    αντίθεση, και,
    Δεύτερον, να προκαλέσει η νομικός πρόεδρος της Βουλής μια συζήτηση για την ανάγκη
    κατάργησης του συγκεκριμένου νόμου λόγω των παρενεργειών που έχουν επισημανθεί
    έως τώρα από την εφαρμογή του.

  2. ΝΙΝΑ Δ. 2:05 28/03/2015

    Αν ο Καμμένος έκανε αγωγή στον Ανδρέα Πετρουλάκη για το άρθρο του, τότε ο Γ. Παπανδρέου θα έπρεπε να είχε κάνει εκατοντάδες αγωγές (και σε πολλούς) μετά τις τόσες λοιδορίες που υπέστη, τόσο στα δελτία ειδήσεων όσο και στον Τύπο αλλά και τα κανιβαλιστικά σχόλια δημοσιογράφων και μη, τα τελευταία χρόνια… Αλλά τι συγκρίσεις κάνω!!!!

  3. Μνήμων 21:19 27/03/2015

    1.**Καταδίκη 100 000 ευρώ στον Καμμένο για τα CDS
    ============================
    Το δικαστήριο έκρινε (Αρ. Απ. 2284/2014) ότι δεν προέκυψε καμία τέτοια συναλλαγή της εταιρείας της κ. Ξαφά JJ Partners η οποία είχε προσφύγει εναντίον του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων , αποκαλούμενου και ως «Ανέμου απελευθέρωσης από τα δεσμά του Μνημονίου» από φίλια σε αυτόν ΜΜΕ καταδικάζοντάς τον σε χρηματική ποινή 100.000 ευρώ.
    Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει ο Πάνος Καμμένος αφού σήμερα εκδόθηκε καταδικαστική απόφαση εις βάρος του από το Πολυμελές Πρωτοδικείο για τα όσα υποστήριζε περί εμπλοκής της Μ. Ξαφά σε κερδοσκοπικά παιχνίδια με τα CDS εις βάρος του Δημοσίου την περίοδο ένταξης της Ελλάδας στο Μνημόνιο.
    Ψευδείς και συκοφαντικοί οι ισχυρισμοί του.
    100.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ –ΗΘΙΚΗ ΒΛΑΒΗ
    Καταπέλτης κατά Καμμένου είναι η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση των CDS.Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών χαρακτηρίζει «ψευδείς και συκοφαντικούς» στους ισχυρισμούς του πρόεδρου των ΑΝΕΛ και τότε βουλευτή της ΝΔ, Πάνου Καμμένου για τα περίφημα CDS και την εμπλοκή σε αυτή την «κερδοσκοπική διαδικασία προσώπων που παραπέμπουν στο περιβάλλον του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και τον αδελφό του Ανδρίκο».
    Παράλληλα, καταδικάζει τον Πάνο Καμμένο σε αποζημίωση 100.000 ευρώ για ηθική βλάβη που προκάλεσε στην εταιρία, ισχυριζόμενος πως αυτή αγόρασε τα «γυμνά» ασφάλιστρα δανειστικού κινδύνου (CDS) με βάση αναφοράς τα ελληνικά ομόλογα που πούλησε στο τέλος του 2009 το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
    Σύμφωνα με την απόφαση – καταπέλτη οι ισχυρισμοί του εναγόμενου δεν αποδείχτηκαν αληθείς αλλά ψευδείς, καθώς ο εναγόμενος δεν ανταποκρίθηκε στο βάρος των αποδείξεων. Δεν προσκόμισε ουδεμία συναλλαγή της ενάγουσας σε CDS επί ελληνικών ομολόγων και ουδένα κωδικό αυτής στον διεθνή οργανισμό ISDA, κάτι που αποδεικνύει το ψευδές των καταγγελιών.
    Οι δικαστές έκριναν επίσης, πως κάθε φορά που ο κ. Καμμένος θα επαναλαμβάνει τους ίδιους ισχυρισμούς που κρίθηκαν συκοφαντικοί θα πληρώνει πρόστιμο 500 ευρώ και του επιδίκασαν τα δικαστικά έξοδα 12.500 ευρώ.

  4. Μνημων 21:17 27/03/2015

    .**Καταδίκη 10. 000 ευρώ στον Καμμένο
    =======================
    Ταξίαρχος παίρνει αναδρομικά από τον Καμμένο!
    ==========================
    Κέρδισε αγωγή εναντίον του.17.10.2014
    “Μαϊμού εκπρόσωπο Τύπου του NATO”, είχε αποκαλέσει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τον Παναγιώτη Θεοδωρακίδη σε τηλεοπτική εκπομπή. Ο Ταξίαρχος ε.α είχε θεωρήσει συκοφαντικά τα όσα είπε ο κ.Καμμένος και είχε προσφύγει με αγωγή στα δικαστήρια.
    Ο κ.Θεοδωρακίδης είχε δικαιωθεί πρωτόδικα και πριν λίγες μέρες εκδικάστηκε η έφεση που είχε κάνει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Η απόφαση ήταν πάλι υπέρ του Ταξίαρχου. Σύμφωνα με την απόφαση ο κ. Καμμένος πρέπει να του πληρώσει 10.000 ευρώ ως αποζημίωση. Άρα ο Θεοδωρακίδης πήρε …αναδρομικά από τους ΑΝΕΛ!

  5. ΝΒ 14:02 27/03/2015

    Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ
    ==========================================
    Καταδικάστηκε ο Πάνος Καμμένος για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον του Αντρίκου Παπανδρέου. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πλήρωσε 30.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο. Παράλληλα του απαγορεύτηκε να αναφέρεται στο όνομα του Αντρίκου Παπανδρέου, ενώ κάθε φορά που θα αναφέρεται σε αυτό θα πληρώνει 500 ευρώ πρόστιμο.

    Υπενθυμίζεται πως η κόντρα του Πάνου Καμμένου με τον Αντρίκο Παπανδρέου, έφτασε στα δικαστήρια, μετά την αγωγή που υπέβαλε ο τελευταίος σε βάρος του προέδρου των ΑΝΕΛ, με αφορμή τις καταγγελίες του για εμπλοκή του κ. Παπανδρέου σε αγοραπωλησίες CDS.

    Ο κ. Παπανδρέου, διεκδικούσε από τον κ. Καμμένο το πόσο του ενός εκατομμυρίου ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη, με βάση τις δηλώσεις του κ. Καμμένου για εμπλοκή του με τα ασφάλιστρα κινδύνου ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας,(CDS).

    Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Καμμένος είχε μιλήσει για τον ρόλο που διαδραμάτισε ο Αντρίκος Παπανδρέου σε επενδυτική εταιρία που αγόρασε CDS από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ η χώρα όδευε προς τον μηχανισμό στήριξης, αναμένοντας την εκτίναξη των spreads.

    Τι έγινε στη δίκη
    «Ποτέ δεν υπήρξε διάθεση, πρόθεση καταφρονήσεως, περιφρονήσεων του προσώπου του Αντρίκου Παπανδρέου». Την διαβεβαίωση αυτή έδωσε ενώπιον του δικαστηρίου ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της δίκης που δημοσιεύει το iefimerida.gr.

    Αγωγή εναντίον του κ. Καμμένου είχε καταθέσει ο Αντρίκος Παπανδρέου, διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 1,4 εκατ. ευρώ, με αφορμή τα όσα είχε υποστηρίξει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων περί εμπλοκής του Αντρίκου Παπανδρέου στις αγοραπωλησίες ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) σε ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία.

    Συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος ερωτάται «εσείς λοιπόν λέτε ότι δεν είχατε διάθεση, πρόθεση, καταφρονήσεως, περιφρονήσεως, του προσώπου…» για να απαντήσει ο κ. Καμμένος «καμία κε πρόεδρε και ποτέ δεν υπήρξε τέτοιου είδους».

    Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μάλιστα, υποστήριξε ότι «ουδέποτε έχουν ειπωθεί. Είναι προϊόν διαδικτύου όπου υπάρχουν σχόλια διαφόρων ανθρώπων που ελευθέρως γράφουν στο διαδίκτυο και τα οποία παίρνοντας τις δηλώσεις τις δικές μου εντός του κοινοβουλίου ή όπως έχω υποχρέωση λόγω του δημοσίου συμφέροντος στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα και αναπαράγουν ιστοσελίδες».

    Σε σχετική ερώτηση του προέδρου του δικαστηρίου για την έκφραση λαμόγιο ο κ. Καμμένος απαντά «που τον έχω πει λαμόγιο να μας πει. Κε πρόεδρε δεν προκύπτει από πουθενά».

    Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε στο δικαστήριο ότι «εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη αυτών που δημοσίως έχω πει και υπογράψει. Αυτά που γράφουν οι ιστοσελίδες οι οποίες πολλές ελέγχονται από τους ίδιους ή οι οποίες είναι πληρωμένες για να δημιουργήσουν ένα νομικό πλαίσιο για να απειληθεί ο βουλευτής ή η δικαιοσύνη….».

    Στο σημείο αυτό τον διακόπτει ο πρόεδρος για να τον ρωτήσει «λέει, λέτε, ότι η οικογένειά του είναι μαφία. Αληθές ή ψευδές;».

    «Εγώ δεν είπα την οικογένειά του… Παρακαλώ να μου πείτε κε πρόεδρε σε πιο σημείο και με ποιο μέσον».

    Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος υποστηρίζει ότι «ούτε τον ήξερα τον κ. Παπανδρέου ποτέ, ούτε τον έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου» και ότι οι αγωγές εναντίον του έγιναν «διότι ήθελε να σταματήσει καθ’ οιοδήποτε τρόπο εκείνος και οι φίλοι του την διερεύνηση την ποινική αλλά και την κοινοβουλευτική των σκανδάλων των οποίων πιθανώς να έχουν διαπράξει ή φέρεται να έχουν διαπράξει».

  6. ΝΒ 14:00 27/03/2015

    ΝΑΙ ΣΤΗ ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΩΝΟΣ>
    ΠΑΝΟΟΟΟΟΟΟ! ΣΕ ‘’ ΠΙΑΣΑΜΕ’’’’ ….!!!! ΠΑΛΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ;

    ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΞΓ΄ 11ΙΟΥΝΙΟΥ 2008( ΑΠΟΓΕΥΜΑ)
    (για την κύρωση της Συνθήκης της Λισσαβώνος..) !!!
    ΠΡΟΕΔΡΟΣ( Δημήτριος Σιούφας): Κύριοι συνάδελφοι, ο συνάδελφος πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ.Μιλτιάδης Έβερτ με επιστολή του γνωρίζει στον Πρόεδρο του Σώματος, ΄τι λόγω εκτάκτου προσωπικού κωλύματος δεν μπορεί να παραστεί στην ψηφοφορίας για την κύρωση της Συνθήκης της Λισσαβώνος και ότι εάν ήτο παρών θα ψήφιζε υπέρ της κύρωσης της συνθήκης. Η ψήφος αυτή δεν προσμετρείται στο αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας.
    Ο συνάδελφος κ. Καμμένος μόλις μας ειδοποίησε, ότι λόγω ασθενείας δεν μπόρεσε να παρευρεθεί και ότι ένα ήταν εδώ θα ψήφιζε « ΝΑΙ».Η ψήφος αυτή δεν προσμετρείται στο αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας.
    Προσέξαμε, πως η ψήφο του κ. Καμμένου σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής δεν προσμετρείται, διότι «λόγω ασθενείας δεν μπόρεσε να παρευρεθεί αλλά αν ήταν στην ψηφοφορία, θα ψήφιζε ΝΑΙ»…
    Δεν έχει σημασία, αν προσμετρείται ή όχι…
    Σημασία έχει πως, αν ήταν στην ψηφοφορία θα έλεγε… «ΝΑΙ» την Συνθήκη της Λισσαβόνας…
    Η Ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος, «Ανεξάρτητοι Έλληνες», αναφέρει ότι αντιστέκεται στη Νέα Τάξη Πραγμάτων…
    Πως είναι δυνατόν ο ίδιος ο κ. Π. Καμμένος, να λέει «ΝΑΙ», στη Συνθήκη της Λισσαβόνας, ενώ γνωρίζει ότι η συνθήκη αυτή προωθεί την παγκόσμια σκλαβιά, στη χώρα μας και να δηλώνει ταυτόχρονα «αντιστασιακός»…?

  7. ΝΒ 13:57 27/03/2015

    Νέα αγωγή μάζεψε ο Καμμένος!
    =========================
    ΠΑΝΑΡΑ ΠΕΣ «ΑΝΤΡΙΚΟΣ» ΝΑ ΔΩ ΚΑΤΙ!

    Νέα αγωγή μάζεψε ο Καμμένο! Πάλι θα τρέχει στα δικαστήρια να τα μπαλώνει
    Σήμερα το πρωί στις 10.30 π.μ. ο εκδότης των εφημερίδων «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» και «Karfitsa», Νίκος Καραμανλής,συνοδευόμενος από τον νομικό σύμβουλο των εφημερίδων, κ. Αλέξη Κούγια, επισκέφθηκε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κα Ευτέρπη Κουτζαμάνη, και κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρος του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Πάνου Καμμένου.

    Η μήνυση κατετέθη προκειμένου να επισπευσθεί η άρση της ασυλίας του Πάνου Καμμένου για να οδηγηθεί η υπόθεση στο ακροατήριο.
    Σε δήλωσή του ο κ. Νίκος Καραμανλής προειδοποίησε ότι θα είναι αμείλικτος έναντι του προέδρου των Ανεξερτήτων Ελλήνων.
    «Είναι η πρώτη φορά στην προσωπική και επαγγελματική σταδιοδρομία που αναγκάζομαι να στραφώ στη Δικαιοσύνη για να με προστατεύσει από ένα πολιτικό πρόσωπο» τόνισε.
    Από την πλευρά του ο κ. Κούγιας επεσήμανε πως «πρώτη φορά στα 40 χρόνια που υπηρετεί την Δικαιοσύνη έχει αντιληφθεί τέτοια εγκληματική συμπεριφορά». Σημείωσε ακόμη ότι είναι αδιανόητο το γεγονός «ένας δημοσιογράφος να απευθύνει με ευπρεπή τρόπο μια ερώτηση σε αρχηγό πολιτικού κόμματος από τους νεότερους που θα έπρεπε να εκπέμπει και άλλο ήθος και ο κ. Καμμένος με προκλητικό τρόπο, αντί να απαντά στην ερώτηση, να συκοφαντεί έναν εκδότη εφημερίδος».

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.