ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία

Μαχητές της Μπόκο Χαράμ σφάγιασαν δεκάδες γυναίκες που είχαν παντρευτεί με τη βία

Δεκάδες γυναίκες που παντρεύτηκαν με τη βία μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ σφαγιάστηκαν από τους «συζύγους» τους πριν από την ανακατάληψη από τις κυβερνητικές δυνάμεις της πόλης Μπάμα, στη βορειοανατολική Νιγηρία, προκειμένου να μην πέσουν στα χέρια των «απίστων», είπαν αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με 5 αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο, οι ισλαμιστές μπροστά στην προέλαση των κυβερνητικών δυνάμεων φοβήθηκαν ότι θα σκοτώνονταν ή θα χωρίζονταν από τις συζύγους τους. Τις σκότωσαν λοιπόν προκειμένου εκείνες να μην ξαναπαντρευτούν αλλόθρησκους.

«Οι τρομοκράτες είπαν ότι δεν θέλουν να επιτρέψουν οι γυναίκες τους να παντρευτούν άπιστους» δήλωσε η Σαφιράτου Μπακούρα, 39 ετών.

Σύμφωνα με αυτήν τη μητέρα 3 παιδιών, της οποίας η μαρτυρία έχει διασταυρωθεί με άλλες, οι ισλαμιστές μαχητές είχαν προειδοποιηθεί για την επίθεση εναντίον της Μπάμα, ένα από τα προπύργιά τους στην πολιτεία Μπόρνο.

Οι μαχητές αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την περιοχή με κατεύθυνση τη Γκουόζα, μια κοντινή περιοχή, χωρίς να περιμένουν την άφιξη των στρατιωτών. Ωστόσο, πριν φύγουν, «σκότωσαν τις συζύγους τους προκειμένου να κανείς να μη μπορέσει να τις παντρευτεί», προσέθεσε η Μπακούρα.

Η ίδια έχει χάσει το σύζυγό της, τον οποίο σκότωσαν οι ισλαμιστές πριν από 4 μήνες, όμως την ίδια δεν την εξανάγκασαν να «παντρευτεί» ένα μαχητή καθώς ήταν έγκυος.

Η οργάνωση Μπόκο Χαράμ έχει αναγκάσει δεκάδες γυναίκες στη Μπάμα να «παντρευτούν» με μαχητές της, αφού κατέλαβε την πόλη, τον Σεπτέμβριο του 2014.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.