ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 12:30 δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

ΝΔ: Αυξάνει την πίεση ο Σαμαράς για οικονομία

Δήλωση του προέδρου της ΝΔ, στις 12:30, για τις εξελίξεις και ενημέρωση από Χρ. Σταϊκούρα.

Σε αναλυτική δήλωση για όλες τι εξελίξεις στο μέτωπο με τους πιστωτές αναμένεται να προβεί το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ανεβάζοντας έτσι περαιτέρω τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση. Τη στιγμή που το Μαξίμου «ταλαιπωρείται« με τη λίστα μεταρρυθμίσεων που πρέπει να στείλει στους θεσμούς, ο κ. Σαμαράς θα αναλύσει όλα τα δεδομένα και αναμένεται να απευθύνει νέα προειδοποίηση προς την κυβέρνηση ώστε να κλείσει το ταχύτερο η εκκρεμότητα...

Μέτωπο, με στόχο την αριστερή παρένθεση, ή στήριξη της προσπάθειας για συμφωνία με τους εταίρους; Τυφλή αντιπολίτευση, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ή και η ΝΔ προ 2012, ή συναίνεση;

Με αυτά τα ερωτήματα, απολύτως συνδεδεμένα και με τη λίστα μεταρρυθμίσεων που αναμένεται να στειλει σήμερα η Αθήνα στους «θεσμούς», συγκαλείται, σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο στις 13:30 το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς επιδιώκει, μέσω του νέου οργάνου, όχι μόνον να εμπεδώσει εικόνα συλλογικότητας στη λήψη των αποφάσεων αλλά και να μοιράσει την ευθύνη των εφεξής χειρισμών.

Στο Συμβούλιο, που έχει καθαρά συμβουλευτικό ρόλο και όχι αποφασιστικές αρμοδιότητες, αναμένεται να συγκρουστούν δύο τάσεις.

Αφενός οι «σκληροί», δηλαδή στελέχη που προτείνουν η Ν.Δ. να ακολουθήσει το παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ και να μην παράσχει χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση αλλά να αφήσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ να βγάλουν το... μνημονιακό φίδι από την τρύπα. Στη λογική αυτή κινούνται στελέχη κοντά στον Αντ. Σαμαρά όπως οι Μ. Βορίδης, Αδ. Γεωργιάδης, Χρ. Λαζαρίδης.

Αφετέρου, οι πιο μετριοπαθείς που προκρίνουν ως μείζον όχι τη δικαίωση της ΝΔ, τουλάχιστον άμεσα, αλλά τη διασφάλιση της σταθερότητας της χώρας και, συνεπώς, κρίνουν πως και η Ν.Δ. θα πρέπει να στηρίξει όσα μέτρα κατατείνουν στην παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, πλην αυτών που οφείλονται ξακάθαρα στις παλινωδίες της κυβέρνησης το τελευταίο δίμηνο.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ εκτιμά ότι πολύ σύντομα, ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί αντιμέτωπος με εξαιρετικά δυσάρεστες επιλογές καθώς θα πρέπει να συμβιβάσει τις συμφωνίες με τους εταίρους (και το Βερολίνο) με τις εντάσεις στο εσωτερικό του κόμματός του. Ως εκ τούτου, ο κ. Σαμαράς μοιάζει να προκρίνει τους υψηλούς τόνους αλλά όχι και τη στείρα αντιπολίτευση καθώς θεωρεί ότι μόνον έτσι μπορεί η Ν.Δ. να ανακτήσει κάποια δυναμική και να είναι σε μία σχετική ετοιμότητα, εφόσον οι περιστάσεις το απαιτήσουν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.