ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιλαμβάνει τέσσερις περιόδους

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ περί της σύστασης εξεταστικής για το μνημόνιο-Από το 2009 η έρευνα

Την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την υπαγωγή στο καθεστώς των Μνημονίων και της επιτήρησης, ανακοίνωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χρήστος Μαντάς αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης του προεδρείου της ΚΟ που έγινε παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει σήμερα πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής η οποία θα διερευνήσει την υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των Μνημονίων και της επιτήρησης καθώς και κάθε άλλο ζήτημα που σχετίζεται με την εφαρμογή των Μνημονίων. Υλοποιούμε συνεπώς τη δέσμευσή μας και την κοινή κοινωνική απαίτηση, χωρίς καμία διάθεση ρεβανσισμού και ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, προκειμένου να αναζητηθούν οι αιτίες και οι ευθύνες μιας πρωτοφανούς κρίσης που ισοπέδωσε τη συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας» ανέφερε ο κ. Μαντάς.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής περιλαμβάνει τέσσερις κρίσιμες περιόδους.

Η πρώτη περίοδος Οκτώβριος 2009- Μάιος 2010, δηλαδή έρευνα για την υπαγωγή στο Μνημόνιο (1η δανειακή σύμβαση).

Η δεύτερη περίοδος Μάιος 2010- Νοέμβριος 2011, δηλαδή τη 2η δανειακή σύμβαση.

Η τρίτη περίοδος Νοέμβριος 2011- Μάιος 2012, δηλαδή το PSI.

Η τέταρτη περίοδος Μάιος 2012 και εντεύθεν.

Η πρόταση που αναμένεται να έχει τις υπογραφές σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θα είναι in rem, δηλαδή δεν θα γίνεται ονομαστική αναφορά στους έχοντες πολιτική ευθύνη τις συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, ωστόσο από την πρόταση θα «φωτογραφίζονται». Επίσης η πρόταση θα αφορά στην αναζήτηση πολιτικών ευθυνών.

8 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. TM 21:08 31/03/2015

    Κάθε μέρα και μια απογοήτευση. Πόσο αφελής ήμουν που πίστεψα ότι ο Τσίπρας είναι αληθινός και τίμιος. Τόσο κοροϊδία στον κόσμο που ορκιζόταν στο όνομά του?? Μπράβο ρε Τσίπρα. Πάντως ένα ξέρω σίγουρα, λόγω της εμπειρίας μου (είμαι 71 ετών), λίγα είναι τα ψωμιά σου. Μα είναι δυνατόν να είσαι φίλος και να καλύψεις τα εγκλήματα του Καραμανλή??? Δεν ντρέπεσαι?? Εσύ δεν έλεγες ότι θα τιμωρηθούν οι υπαίτιοι που χρεωκόπησαν την πατρίδα μας??? Μας κορόιδευες φυσικά. Αχ καημένη πατρίδα τι σε περιμένη.!!!

  2. Τάκης 20:15 31/03/2015

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ Θα πάνε μέσα ….η κυβέρνηση του καταλληλότερου (συμπεριλαμβάνονται ο Πάνος και ο Πάκης) καθώς και όλοι οι προηγούμενοι που έχουν ευθύνη για την γιγάντωση της αναξιοπιστίας, των ελλειμμάτων και του χρέους όπως και της διάλυσης του παραγωγικού και κοινωνικού ιστού? Θα πάνε μέσα …. όλα τα λ@μόγι@ (πολιτικοί, δημοσιογράφοι, συνδικαλισταράδες, άνθρωποι της τέχνης, πανεπιστημιακοί, κλπ) που παραπλάνησαν τον κόσμο με δήθεν εναλλακτικές (μονομερής διαγραφή χρέους, χρηματοδότηση από Ρωσία, Κίνα, Άραβες, Ζάππεια, βοήθεια από Σώρα, Τράπεζα της Ανατολής, εξωγήινους κλπ)? Θα πάνε μέσα ….όσοι πότισαν τον λαό με αγανάκτηση Εθνικής ψωρουπερηφάνειας, όσοι έσπειραν τον διχασμό μνημόνιο (προδότης)-αντιμνημόνιο (πατριώτης) και έθρεψαν την Χ.Α? Θα πάνε μέσα ….όσοι την περίοδο της κρίσης έκλεισαν δρόμους, πλατείες και λιμάνια, όσοι νομιμοποίησαν το «ΔΕΝ πληρώνω», όσοι έβγαλαν τα λεφτά τους έξω και έπαιξαν το παιχνίδι της δραχμής, όσοι πήραν φακελάκι, όσοι Δ.Υ. θέλουν να πληρώνονται χωρίς να δουλεύουν και όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες φοροκλέβουν ενώ θέλουν υπηρεσίες? Θα πάνε μέσα ….όσοι υπονόμευσαν παρασκηνιακά (με συνεργασία Ελληνικών και ξένων συμφερόντων) την Ελληνική Κυβέρνηση, δήθεν στο όνομα του γενικού συμφέροντος, με σκοπό την νομή της εξουσίας? Θα πάνε μέσα ….όσοι στο όνομα της αποκατάστασης των αδικιών επανέφεραν προνόμια, ακύρωσαν μεταρρυθμίσεις και συνδιαλλάχτηκαν με το πελατειακό κράτος? Θα πάνε μέσα ….όσοι έκαναν ή θα κάνουν την «καλητούμπα,» επειδή ξαφνικά είδαν το φως το αληθινό ή επειδή ξέρουν να βαφτίζουν καλύτερα, μετά όμως από τεράστιου οικονομικού κόστους καθυστερήσεις και καταβαράθρωσης της αξιοπιστίας μας? Ή μήπως …θα φύγουν με ελικόπτερο όσοι εξυπηρετούν τα συμφέροντα του λόμπι της δραχμής?

  3. Μνήμων 20:05 31/03/2015

    Ο Καραμανλής ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ την ενοχή του.
    Ψήφισε πως το έλλειμμα ήταν16%!!!!

    Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ονομαστικά, ο νυν Πρωθυπουργός και ο τότε Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ψήφισαν τον Προϋπολογισμό του 2013, ο οποίος σύμφωνα με τη ίδια την εισηγητική του έκθεση στηρίζεται στα στοιχεία που όλοι αποδέχονται ως τα μόνα αληθή ΑΥΤΑ του 2009, που είχε επικυρώσει έναν ολόκληρο χρόνο αργότερα, στα τέλη του 2010, η Eurostat – για πρώτη φορά χωρίς αστερίσκους;
    Δηλαδή ο Καραμανλής , κάτω απο τη παγκόσμια κατακραυγή, υποχρεώνεται να αποδεχθεί την αλήθεια την οποία σαν λιποτάχτης έκρυβε μέχρι 2 Οκτωβ. 2009.
    Σήμερα, οι συνέταιροι των υπερποντίων »μεταφορών» ! ένωσαν τις χουντοαριστερές συνομοταξίες τους, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια.
    Θα ασκηθεί ποινική δίωξη για εξαπάτηση του λαού και παραποίηση στοιχείων εναντίον των βουλευτών της Ν.Δ ?
    ΥΓ
    ΒΟΜΒΑ: ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ …. »καραβοκύρηδες» !!! –

  4. Αληθεια ΠΩΣ….βρέθηκε το ΔΝΤ στην Ελλάδα απο το 2005?
    ————————————————-
    Εκθεση του ΔΝΤ
    =================
    Τον Αύγουστο του 2009
    ————————-
    το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην ετήσια του έκθεση «Αρθρο ΙV», που κάνει για όλες τις χώρες, αποφασίζει και αυτό με τη σειρά του να χτυπήσει το καμπανάκι με τον πιο ηχηρό τρόπο.
    Ο Ολλανδός εισηγητής της έκθεσης Μπομπ Τράα,
    ειδικός σε στατιστικά θέματα χρέους, αναφέρει μεταξύ των άλλων προβλημάτων της οικονομίας το συνεχές αυξανόμενο χρέος της χώρας, την απώλεια ανταγωνιστικότητας και το μεγάλο έλλειμμά της.
    Οταν στο υπουργείο Οικονομικών
    βλέπουν το προσχέδιο της έκθεσης αντιδρούν έντονα και ζητούν να μη δημοσιευθεί ό,τι αρνητικό υπάρχει
    ————————————————————————————————–
    σχετικά με την Ελλάδα και την αδυναμία της να βγει στις αγορές, καθώς και ό,τι σχετιζόταν με το ρίσκο της μετάδοσης της ελληνικής κρίσης στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης (τα δύο μόνα στοιχεία που είχε δικαίωμα η Ελλάδα να παρέμβει).
    Οντως η έκθεση βγαίνει με μερικές αναφορές σβησμένες.
    ——————————————
    Ομως και γι’ αυτούς που δεν ήταν εξοικειωμένοι με τις εκθέσεις του ΔΝΤ, ο Τράα δημοσιεύει και μία συμπληρωματική που μάλλον δεν αντιλαμβάνεται το υπουργείο Οικονομικών.
    Γιατί εκεί αναφέρεται ξεκάθαρα
    ότι «αν η Ελλάδα ήταν εταιρεία, θα ήταν χρεοκοπημένη» καθώς τα έξοδά της ήταν κατά 51 δισ. περισσότερα από τα
    ============================================================
    έσοδα.
    http://www.kathimerini.gr/764419/article/epikairothta/politikh/2009-h-ellhnikh-oikonomia-se-epithrhsh

  5. Amanda Jones 19:05 31/03/2015

    Ακούγοντας σήμερα σε απογευματινή ραδιοφωνική εκπομπή τον κύριο Τρυγάζη, δεν πίστευα στα αυτιά μου: έγλυφε τον Καραμανλή όπως έγλυφε…κατά τον κύριο Μεϊμαράκη, ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον κύριο Χατζηνικολάου, σε μια επίσης ραδιοφωνική εκπομπή του τελευταίου, ο οποίος άφηνε υπονοούμενα για την εντιμότητά του (του Μεϊμαράκη).

  6. ΚΩΣΤΑΣ 19:04 31/03/2015

    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΟ 2009 ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΕ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥ 65 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ, ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΗΛΘΕ ΚΑΠΕΛΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΨΕΚΑΣΜΕΝΩΝ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ,ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΓΑΡΓΑΡΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ,ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΡΕΖΙΛΙΔΕΣ .

  7. Μνήμων 15:15 31/03/2015

    Δεν ντρέπεται να κρύβεται ???

    Γιατί ο Καραμανλής ΔΕΝ αντέδρασε και δεν ενημέρωσε για την χρεοκοπία που ΗΔΗ κτυπούσε την πόρτα μας?

    Ήταν τόσο ανθέλληνας που προετοίμαζε την επιστροφή του καταστρέφοντας τον Παπανδρέου και την Ελλάδα?
    Συνειδητή ΠΡΟΔΟΣΙΑ και υπακοή στην ξένη κλίκα ή, άθλια αμέλεια και ανικανότητα???
    Μας έδεσε χειροπόδαρα, όπως ο …αείμνηστος εβραιότουρκος μπάρμπας του, ώστε ΚΑΝΕΙΣ Έλληνας πρωθυπουργός στο μέλλον, να μην μπορέσει να αποσκιρτήσει από τους δεσμούς των Ευρωπαίων, ακόμη κι αν θίγεται η Εθνική μας αξιοπρέπεια, ώστε να ψηφίσουμε ΝΑΙ ! σε όλα τα συνταγματικά δεσμά της ΕΕ και να μεταβληθούμε σε …αριθμούς χάνοντας τα πάντα?
    Διότι άλλο να είσαι μια χώρα οικονομικά υγιής και άλλο να είσαι ο ζήτουλας και ο αξιολύπητος της παγκόσμιας κοινότητας.

  8. ΝΒ. 15:11 31/03/2015

    ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ,
    θέλω με τη σειρά μου να θέσω ένα ερώτημα: αν ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί, όπως γεμάτο χαρά και αισιοδοξία εξήγγειλε από τις Ηνωμένες Πολιτείες το αριστερό αγόρι Αλεξ, ότι:
    Α. Το εθνικό μας νόμισμα είναι το ευρώ.
    Β. Η χώρα είναι αναπόσπαστο μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ευρωζώνης.
    Γ. Δεν είναι στις προθέσεις του να σκίσει κανένα Μνημόνιο.
    Δ. Λατρεύει το αμερικανικό όνειρο, θαυμάζει τον Πρόεδρο Ομπάμα, δεν διανοείται να βγάλει τη χώρα από το ΝΑΤΟ κ.λπ. κ.λπ.
    ποιος ο λόγος ο εκπατρισμένος πασόκος να μην επιστρέψει στο ΚΙΝΗΜΑ αφού όλοι μαζί που αγωνίστηκαν να διώξουν τον Γιώργο Παπανδρέου, τελικά μόνο με ….ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ θα σωθούμε?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.