ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολύωρη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Π. Καμμένος: Στη Δικαιοσύνη δύο υποθέσεις διαφθοράς στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε πολύωρη συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, με αντικείμενο τις εξελίξεις  γύρω από τα ελληνοτουρκικά μετά την απόσυρση της τουρκικής ΝΟΤΑΜ, όσο και θέματα του υπουργείου  που αφορούν «υποθέσεις διαφθοράς».

Ο κ. Καμμένος σε δήλωσή του ανέφερε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για «τα θέματα διαφθοράς στις Ένοπλες Δυνάμεις και ιδιαίτερα για αυτά που αφορούν τους εξοπλισμούς» και τόνισε ότι υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για τουλάχιστον δυο υποθέσεις, των ελικοπτέρων ΝΗ-90 και των υποβρυχίων.

«Συμφωνήσαμε με τον πρωθυπουργό, οι υποθέσεις αυτές, έστω και σε πρώτη φάση διερεύνησης κι ενώ συνεχίζεται η έρευνα από την Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων, να πάνε σήμερα στην ελληνική Δικαιοσύνη, προκειμένου να συσχετισθούν με φακέλους που ήδη εξετάζει η Δικαιοσύνη» είπε ο κ. Καμμένος. Πρόσθεσε δε ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το υπουργείο Άμυνας συστήθηκε Επιτροπή Ελέγχου Εσωτερικών Υποθέσεων των Ενόπλων Δυνάμεων και οι αξιωματικοί που ανέλαβαν το έργο αυτό ξεκίνησαν τη διενέργεια ελέγχου από τη Γενική Γραμματεία Εξοπλισμών.

«Για δύο από τις υποθέσεις έχουμε τα πρώτα αποδεικτικά στοιχεία -πολύ σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία- από τα οποία προκύπτουν πιθανά κακουργήματα και πάρα πολλά χρήματα, τεράστια ποσά, τα οποία έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός και για τα οποία θα ελεγχθούν οι υπεύθυνοι ποινικά και αστικά» είπε ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για την υπόθεση των ελικοπτέρων NH-90 «που ξεκινά το 2003 και συνεχίζεται έως σήμερα και την υπόθεση των υποβρυχίων η οποία ξεκινά το 1998».

Αναφερόμενος στις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, ο κ. Καμμένος είπε ότι σήμερα τις κρίσεις τις έκανε η ιεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς πολιτική παρέμβαση, ενώ σχετικά με την τουρκική ΝΟΤΑΜ ο υπουργός έκανε λόγο για «μια πολύ μεγάλη επιτυχία- και η επιτυχία ήταν του υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά. Είναι ξεκάθαρο, πλέον, ότι η κυβέρνηση αυτή είναι μια κυβέρνηση η οποία ασκεί πολιτική εθνικής κυριαρχίας με σοβαρότητα και ευθύνη».

 

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. NB. 17:51 03/03/2015

  Εισαγγελέας Ένοχοι 5 πρώην διοικητές Ταμείων για τα δομημένα ομόλογα
  ==============================
  Πρόταση ενοχής για βαριά αδικήματα υπέβαλε ο εισαγγελέας Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τους υπευθύνους τριών ασφαλιστικών ταμείων και των διαμεσολαβητών που ενεπλάκησαν στην αγοραπωλησία του δομημένου ομολόγου, την περίοδο 2006- 2007, αξίας 280 εκατ. ευρώ, οι οποίοι δικάζονται εδώ και λίγο καιρό για το αποκαλούμενο «σκάνδαλο των ομολόγων» που φέρεται να προκάλεσε μεγάλη οικονομική ζημιά.
  Με την πρότασή του ο εισαγγελέας Εφετών Σοφοκλής Λογοθέτης, ζήτησε από το δικαστήριο να κηρύξει ένοχους για την κατηγορία της απάτης από κοινού και κατά συρροή τους κατηγορουμένους στην υπόθεση Αγάπιο Σημαιοφορίδη και Παναγιώτα Καραδήμα (ΤΕΑΔΥ), Παναγιώτη Δεμέστιχα και Γεράσιμο Κονιδάρη (ΤΕΑΥΦΕ) και Κωνσταντίνο Χρηστίδη (ΤΕΑΠΟΚΑ), ως υπαίτιους για την αγορά υπερτιμολογημένου, σύμφωνα με την κατηγορία, ομολόγου.
  Για την ίδια κατηγορία ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των εκπροσώπων της χρηματιστηριακής εταιρείας «Acropolis» Γιώργου Αποστολίδη και Θεόδωρου Πρινιωτάκη, που είχαν μεσολαβήσει στην όλη διαδικασία αγοραπωλησιών, τόσο του δομημένου (σύνθετου) ομολόγου όσο και σταθερού ομολόγου.
  Ζήτησε, επίσης, για την εξαπάτηση των ταμείων, την ενοχή για άμεση συνέργεια και των Γιώργου Παπαμαρκάκη, υπευθύνου της εταιρείας Νorth Αsset Μanagement, η οποία είχε αγοράσει το δομημένο ομόλογο από την JP Morgnan πριν αυτό καταλήξει δια της «Acropolis» στα επίμαχα ταμεία, των υπευθύνων της JP Morgnan Αβραάμ Σαββίδη και Χαράλαμπου Αδαμόπουλου, και για απλή συνέργεια στην απάτη του Νικόλαου Μπούγου, υπεύθυνου της Hyppovereinsbank, εμπλεκόμενης στη διαδρομή του δομημένου.
  Με την πρότασή του, ο κ. Λογοθέτης ζητά επιπλέον την ενοχή και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα των δύο εκπροσώπων της χρηματιστηριακής εταιρείας «Acropolis», Γ. Αποστολίδη και Θ. Πρινιωτάκη, καθώς και του υπεύθυνου της Νorth Αsset Μanagement Γ. Παπαμαρκάκη.
  Στην υπόθεση είναι κατηγορούμενος και ο πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης, Ευγένιος Παπαδόπουλος, για κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος, που αφορά υπόθαλψη εγκληματία, από την οποία ο εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί αθώος.
  Ο εισαγγελέας υποστήριξε, επίσης, στο δικαστήριο ότι δεν πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για την κατηγορία της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, στους κατηγορουμένους που την αντιμετωπίζουν, κρίνοντας ότι δεν στοιχειοθετείται, καθώς εκλείπει το στοιχείο της διάρκειας στη δράση της ομάδας και άλλα χαρακτηριστικά. Τέλος, για τους υπευθύνους των τριών ταμείων ζήτησε να απαλλαγούν από την κατηγορία της απιστίας σε βάρος της υπηρεσίας, καθώς θεωρεί ότι η πράξη απορροφήθηκε από αυτήν της απάτης.
  [[Ο κ Ζορμπάς επιβεβαίωσε, ότι με τα δομημένα ομόλογα παρήχθη μαύρο χρήμα το οποίο διοχετεύθηκε σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.]]
  Γι αυτό κ. Καραμανλή ΕΚΛΕΙΣΕΣ της βουλή?
  Για να καλύψεις τους απατεώνες??? ΜΠΡΑΒΟ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΑΑΑΑ!!!!!

 2. NB. 17:46 03/03/2015

  ΠΑΡΤΙ, ΠΑΡΤΙ, ΣΤΙΣ 7 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ

  865 .000 προσλήψεις -οι μισές εκτός ΑΣΕΠ- στο Δημόσιο
  στα χρόνια του Νέρωνα Καραμανλή και του ΑΥΛΑΡΧΗ Παυλόπουλου.
  Από τα ΝΕΑ

  Ένα δεύτερο Δημόσιο δημιούργησε η ΝΔ στα πέντε χρόνια της διακυβέρνησης Καραμανλή, στήνοντας βιομηχανία προσλήψεων που ξεπέρασαν τις 865.000. Οι περισσότερες μάλιστα από τις μισές – 57% – έγιναν με αδιαφανείς διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ καθώς αφορούσαν συμβασιούχους έργου ή ορισμένου χρόνου. Αντιθέτως το μόνιμο προσωπικό, η πρόσληψη…

  …του οποίου γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια, περιοριζόταν στο 19%.

  Ενδεικτικό είναι πως μόνο μέσα σε ένα έτος,
  το 2008 πραγματοποίησε 112.716 νέες προσλήψεις,
  ενώ και στο πρώτο εξάμηνο του 2009 πρόλαβε να εγκρίνει άλλες 65.061 θέσεις.
  Συγκριτικά μάλιστα με το αντίστοιχο διάστημα του πρώτου εξαμήνου του 2008, παρατηρήθηκε αύξηση 35,2% στον αριθμό των προσλήψεων.

  Η αντίστροφη πορεία της μείωσης του προσωπικού στο Δημόσιο άρχισε μετά τις εκλογές του 2009. Μέσα σε ένα χρόνο, δηλαδή στα τέλη Δεκεμβρίου, στο Δημόσιο απασχολούνταν 108.000 λιγότεροι υπάλληλοι σε σχέση με το 2009, καθώς είχαν απομακρυνθεί 35.000 μόνιμοι υπάλληλοι, 51.000 συμβασιούχοι και 22.000 απασχολούμενοι με προγράμματα Stage. Το ψαλίδι στον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων συνεχίστηκε και το 2011 με αποχώρηση άλλων 90.000 εργαζομένων.

  Σχόλιο : Και υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που θεωρούν τον άθλιο Καραμανλή «εθνικό κεφάλαιο» για τη χώρα, πιστεύοντας μάλιστα ότι για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ του…1980!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.