Υλικά
Μισό ποτήρι νερού χυμός ποροκαλιού
Μισό φακελλάκι μαγιά ξερή
Μισό ποτήρι νερού ελαιόλαδο
2-3 ποτήρια νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι νερού ελιές ψιλοκομμένες. Σημείωση:Αν βρείτε ελιές γλυκιές (τύπου Χαλκιδικής) θα είναι το ιδανικό γιατί δεν έχουν πολύ αλάτι.
1 κρεμμύδι μέτριο
Δυόσμος και νεράκι όσο πάρει για να έχουμε μία όσο το δυνατόν μαλακή ζύμη
Εκτέλεση
Στη λεκάνη που ζυμώνουμε, ρίχνουμε το αλεύρι, αφού το έχουμε κοσκινίσει. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε, μέχρι να έχουμε μία τριφτή ζύμη. Συνεχίζουμε με τον χυμό, τη μαγιά που έχουμε διαλύσει σε μισό ποτηράκι χλιαρό νερό και το υπόλοιπο νεράκι, μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια μας. Στον πάγκο της κουζίνας, απλώνουμε όλη τη ζύμη και ανοίγουμε ένα χοντρό φύλλο. Τοποθετούμε πάνω σ'αυτό, τις ψιλοκομμένες ελιές, το κρεμμύδι σε πολύ μικρά κομμάτια και τον δυόσμο. Έπειτα πιάνουμε τις άκρες της ζύμης, γύρω-γύρω, τις ανασηκώνουμε και τις φέρνουμε στο κέντρο, έτσι ώστε να φυλακίσουμε τις ελιές, με το κρεμμύδι. Έτσι,έχουμε ένα καρβέλι ψωμιού. Σε αντικολλητικό ταψάκι, αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο και τοποθετούμε το καρβέλι, με το ένωμα, από την κάτω πλευρά και ψήνουμε αμέσως σε μέτριο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για περίπου μία ωρίτσα. Είναι έτοιμο.
Βαρύτατες κατηγορίες για σοβαρά κακουργήματα και πλημμελήματα αποδίδονται στην ...
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ INBOX ΣΑΣ!
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα