ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχείς έλεγχοι της στάθμης του νερού

Σε οριακό σημείο βρίσκεται η στάθμη της Κερκίνης

Η στάθμη της Κερκίνης, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, Κωνσταντίνο Σαμαρά, βρίσκεται ήδη σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις στα 35,60 μέτρα, με οριακό σημείο αντοχής της τα 36 μέτρα.

«Πλησιάζει τα όριά της η λίμνη Κερκίνη», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο το φράγμα να ανοίξει τελικά πριν από το Σάββατο, που αρχικά είχε ανακοινωθεί.

«Κάνουμε συνεχείς ελέγχους της στάθμης του νερού της λίμνης» τόνισε ο κ. Μωυσιάδης, ο οποίος, πάντως, είναι καθησυχαστικός λέγοντας ότι «δεν θα προκύψουν οι τεράστιες πλημμύρες που φοβούνται πολλοί δήμαρχοι και κάτοικοι του νομού Σερρών».

Αυτό που φοβούνται ορισμένοι δήμαρχοι του νομού, είναι αν από τα νερά της λίμνης που θα απελευθερωθούν υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν κι άλλα αναχώματα, όπως αυτό του Πεθελινού, στο δήμο Εμμανουήλ Παππά, το οποίο δεν άντεξε τη ροή του Στρυμόνα.

Σύμφωνα με το σχέδιο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, η εκτόνωση των νερών της Κερκίνης πρόκειται να γίνεται σταδιακά, με πλήρη έλεγχο και μετρήσεις σε όλες τις περιοχές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.