ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Του Αλέξανδρου Παπαηλιού

Στο 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ η ταινία «Στη φωλιά του χρόνου»

Στο φετινό 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης συμμετέχει η νέα ταινία μεγάλου μήκους του σκηνοθέτη Αλέξανδρου Παπαηλιού με τίτλο: «Στην φωλιά του χρόνου», η οποία αναδεικνύει την άμεση σχέση του περιβάλλοντος με την κρίση την οποία βιώνουμε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.
stifoliaTouXronou1

Οι μέρες προβολής του είναι στις 20 και 22 Μάρτη, τις ημέρες που το φεστιβάλ κορυφώνει τον κύκλο του.

Το ντοκιμαντέρ «Στη φωλιά του χρόνου» διάρκειας 70’, είναι μια αυτοχρηματοδοτούμενη ανεξάρτητη παραγωγή. Έγινε σε πνεύμα δημιουργικής συνεργασίας, αλληλεγγύης, επαγγελματικής ευσυνειδησίας και έμπνευσης.

Η παραγωγή περιέλαβε πολλά ταξίδια, στην Μακεδονία και την Θράκη, την Αττική, την νότια Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε μακρύ χρονικό διάστημα και σε όλες τις εποχές του χρόνου.

Λίγα λόγια για την ταινία: «Στη φωλιά του χρόνου»

Στην Ελλάδα σε διάστημα δεκαπέντε χρόνων η ταυτότητα μιας ανάπτυξης συγκρούστηκε βίαια με μια άλλη. Εκείνη της κρίσης. Της κρίσης της οικονομικής της κοινωνιολογικής, της περιβαλλοντικής. Σήμερα ένα σύστημα επιθυμιών που αποδείχτηκαν πλαστές καταρρέει και η κοινωνία αμήχανη και ίσως πανικόβλητη ψάχνει να δώσει ταυτότητα στην επιθυμία και στην πραγματική αξία.

Καταγράφονται οι δραστηριότητες τριών νέων ανθρώπων, σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας που ακολούθησαν έναν άλλο δρόμο για την ανάπτυξη και την ζωή τους.

Στο ντοκιμαντέρ «Στη Φωλιά του Χρόνου» παρουσιάζεται η διαδρομή, η δράση, τα κίνητρά τους για την επιλογή τους, οι μικρές και μεγάλες στιγμές τους, ενώ οι ίδιοι σήμερα δεκαπέντε χρόνια μεγαλύτεροι απαντούν στο ερώτημα, τι είναι αληθινή ζωή και τι πραγματική επιθυμία.

Ποιό είναι το όφελος και ποιά η σχέση τους με την Φτώχεια και τον Πλούτο αντίστοιχα;

Πως ερμήνευσαν και τοποθέτησαν τον χρόνο της καθημερινοτητάς τους;
Τι αποτελέσματα είχε το χρονικό καταφύγιο που σταδιακά έφτιαξαν;

Όλα αυτά ο θεατής θα τα δει να εξελίσσονται μέσα σε πλούσια οικοσυστήματα της Ελλάδας, όπως είναι το παραποτάμιο δάσος του Νέστου, το Δέλτα του Αξιού, και η λίμνη Κερκίνη στη Μακεδονία, στην Πελοπόνησσο η Πύλος, η Γιάλοβα και ο κόλπος της Κυπαρισσίας καθώς επίσης στους ιδιαίτερους χώρους της Λαυρεωτικής και των Κυκλάδων.

Ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους / Ανεξάρτητη παραγωγή
του σκηνοθέτη Αλέξανδρου Παπαηλιού

17ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Μέρες, αίθουσες και ώρες προβολής στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης:

20/3/15 Αίθουσα: Τζων Κασσαβέτης ώρα 8μμ
22/3/15 Αίθουσα: Παύλος Ζάννας ώρα 6μμ
Αλέξανδρος Παπαηλιού: Σκηνοθέτης

Χαρά Φράγκου: Έρευνα – Σενάριο

Κατερίνα Τζιγκοτζίδου: Οπερατέρ

Γιώργος Πολιτάκης: Ηχολήπτης

Χρήστος Χατζημπάρμπας: Μοντέρ

Γιάννης Βοργίας: Μουσική

Δημήτρης Μπακάλμπασης: Παραγωγή

 

stifoliaTouXronou

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.