ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Η δίκη του Γ. Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο

Τι κατέθεσε η συνεργάτιδα του Διώτη που μετέγραψε τη Λίστα Λαγκάρντ

Με την κατάθεση της Γαλάτειας Μανέ, δικηγόρου και ειδικής συνεργάτιδας του τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη συνεχίζεται σήμερα η δίκη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο.

«Η πρόσληψη μου έγινε 27 Ιουνίου 2011 και με έπαυσαν μαζί με τον κ. Διώτη τον Αύγουστο του 2012»,είπε η μάρτυρας .και πρόσθεσε πως της ζητήθηκε να κάνει τη μεταγραφή από το ένα usb στο άλλο.

«Λίγες μέρες αφού ανέλαβα τα καθήκοντα μου με κάλεσε ο κ. Διώτης αν ξέρω να περάσω αρχεία από ένα usb σε άλλο usb. Μου έδωσε χρήματα, πήγα και αγόρασα ένα usb από κατάστημα απέναντι, όπως και το έκανα. Μπήκα στο γραφείο και σε έναν υπολογιστή κινητό του γραφείου του μετέγραψα στο καινούργιο usb αυτό που μου έδωσε. Δε μου είπε ποτέ τι περιείχε το usb. Δεν κάναμε καμία συζήτηση για το θέμα», είπε η μάρτυρας.

Όταν ερωτήθηκε για τις γνώσεις του κ. Διώτη σχετικά με τους υπολογιστές, ανέφερε: «Συμπέρανα ότι για να μου ζητάει να το κάνω μάλλον δεν ήξερε να το κάνει. Δεν αξιολόγησα εκείνη τη στιγμή γιατί έβαλε εμένα να το κάνω. Θεώρησα ότι ήταν σε ένα πλαίσιο καθημερινής συνεργασίας».

Η μάρτυρας ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν της ζητήθηκε να παρέμβει στο υλικό του usb. «Ποτέ δε μου ζήτησε ο κ. Διώτης να καταστρέψω ή να αλλοιώσω οτιδήποτε. Δεν συζητήσαμε ποτέ για το περιεχόμενο, για το οποίο δεν έχω εικόνα».

Μάλιστα, υποστήριξε ότι δεν της δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες ως προς τον τύπο usb που πρέπει να αγοράσει: »Δεν μου είχε δώσει κριτήριο για το τι είδους usb να αγοράσω. Πήρα κάτι ενδιάμεσο νομίζω. Ήταν μεσαίας οικονομικής αξίας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.