ΕΛΛΑΔΑ

Ποιοι δικαιούνται επιδότηση ενοικίου και δωρεάν ρεύμα

Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση

Ορισμένες από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση, που κατατίθεται στη Βουλή, αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης.

Μεταξύ άλλων, όπως είπε ο κ. Στρατούλης μιλώντας στον ΑΝΤ1, στο νομοσχέδιο προβλέπεται:

-Παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος ως 300kw τον μήνα, σε μέχρι 300.000 άτομα που εντάσσονται στο κοινωνικό τιμολόγιο. Διευκρίνισε ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα εφαρμοστεί με κριτήρια και το κοστολόγησε στα 58 εκατ. ευρώ, τα οποία «είναι εύκολο να βρεθούν».

-Επιδότηση ενοικίου σε 30.000 οικογένειες. Το ποσό του επιδόματος θα είναι στα 70 ευρώ ανά άτομο και 220 ευρώ ανά τετραμελή οικογένεια και θα δοθεί σε όσους βρίσκονται κοντά ή κάτω από τα όρια της φτώχειας.

-Σίτιση με κουπόνια σε μέχρι 300.000 άτομα, σε συνεργασία με φορείς, όπως οι Δήμοι.

Αναφερόμενος στα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης, που θα κατατεθούν στη Βουλή, ο κ. Στρατούλης, σημείωσε ότι, «πριν από τους θεσμούς, προηγούνται οι ανάγκες των ανθρώπων, προηγείται η ανάγκη να αντιμετωπίσεις την ανθρωπιστική κρίση που έχουν προκαλέσει τα μνημόνια».

Ο κ.Στρατούλης διευκρίνισε ότι τα μέτρα αυτά ισχύουν για όλους τους φορολογούμενους κατοίκους της χώρας, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους. Σχετικά με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, ανέφερε ότι θα περιέχεται στο μεθεπόμενο νομοσχέδιο, διευκρινίζοντας ότι δεν θα γίνουν άλλες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις.

Για το  ζήτημα της χρηματοδότησης των νομοσχεδίων, ο κ. Στρατούλης σημείωσε ότι οι πόροι που αφορούν στην ανθρωπιστική κρίση, «είναι ανεξάρτητα από όποια διαπραγμάτευση κάνουμε».Το ζήτημα δεν είναι αν συμφωνούν οι εταίροι και οι θεσμοί στα συγκεκριμένα νομοσχέδια, αλλά το «ότι θα τα ψηφίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ» είπε ο αναπληρωτής υπουργός, εκφράζοντας την ελπίδα «να τα ψηφίσουν και η ΝΔ και το ΚΚΕ».

Υπογράμμισε ότι δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις, υπογράμμισε ότι εκείνος «ως υπουργός δεν στέλνει τίποτα στους θεσμούς, αφού τα νομοσχέδια δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος» και εξήγησε ότι «δεν υπάρχει υποχρέωση από κάθε υπουργό να μιλήσει με τους θεσμούς. Δεν υπάρχει πια τρόικα, με τους θεσμούς μιλάει ο Υπουργός Οικονομικών».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.