ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών

Το Ποτάμι: Υπαγωγή στις ευνοϊκές ρυθμίσεις και για τα δάνεια του Παρακαταθηκών

Με ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών, τέσσερις βουλευτές από Το Ποτάμι, ζητούν να έχουν και οι δανειολήπτες του Ταμείου Παρακαταθηκών, δυνατότητα υπαγωγής στις ευνοϊκές ρυθμίσεις.

Οι Βουλευτές του Ποταμιού Ιάσονας Φωτήλας Αχαΐας, Παναγιώτης Καρκατσούλης Επικρατείας και Χριστίνα Ταχιάου Α’ Θεσσαλονίκης, κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με την αναθεώρηση των όρων αποπληρωμής των δανείων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και του πρώην Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Όπως αναφέρουν, «αυτή τη στιγμή 24.400 δανειολήπτες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων έχουν δάνεια, τα οποία εμφανίζονται ως εξυπηρετούμενα. Όμως η παρατηρούμενη εξυπηρέτηση δεν οφείλεται στην οικονομική ευχέρεια των δανειοληπτών αλλά στο γεγονός ότι γίνεται αυτόματη παρακράτηση των δόσεων από το μισθό τους, λόγω του ότι το κράτος είναι ταυτόχρονα ο δανειστής και ο εργοδότης των δημοσίων υπαλλήλων – οφειλετών.
Αυτοί οι δανειολήπτες δεν έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν υπαγωγής στις ευνοϊκές εξυπηρετήσεις για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, παρόλο που υφίστανται όπως όλοι οι υπόλοιποι δανειολήπτες μείωση του εισοδήματός τους η οποία αγγίζει το 40%. Ταυτόχρονα έχει μειωθεί η αξία των ακινήτων για τα οποία έγινε η δανειοδότηση, αλλά και το Τ.Π.&Δ. και το πρώην Τ.Τ. από τα υψηλά επιτόκια των στεγαστικών και επισκευαστικών δανείων, αποκομίζουν υπερκέρδη εις βάρος των δανειοληπτών».
Οι βουλευτές του Ποταμιού με την ερώτηση που κατέθεσαν ζητούν από τον υπουργό Οικονομιών να απαντήσει αν:

- Προτίθεται σε συνεργασία με τις διοικήσεις του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και του πρώην Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου να προχωρήσει άμεσα σε μείωση των επιτοκίων για παλαιά και νέα στεγαστικά και επισκευαστικά δάνεια, που να αντιστοιχούν στις δραματικές περικοπές των μισθών των εργαζομένων, στις αυξήσεις των φόρων και την αύξηση του κόστους ζωής, και ποια τάξης θα είναι αυτή;
- Δεδομένου ότι τα δάνεια αυτά δεν μπορούν να ενταχθούν σε ρύθμιση, σκοπεύει να αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να αρθεί αυτή η αδικία εις βάρος των δημοσίων υπαλλήλων;

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.