ΕΛΛΑΔΑ

Παρούσα αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ

Ξεκίνησαν οι εργασίες της πρώτης Συνόδου Κορυφής του «ΟΗΕ των Πόλεων» στο Μπιλμπάο

Με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ υπό τον πρόεδρό της Γιώργο Πατούλη, ξεκίνησαν οι εργασίες της πρώτης Συνόδου Κορυφής του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, γνωστού και ως ο «ΟΗΕ των Πόλεων», με θέμα «Πολιτισμός και Βιώσιμες Πόλεις», στο Μπιλμπάο της Ισπανίας.

Στο Συνέδριο εκπροσωπούνται κεντρικοί φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης από 49 χώρες του κόσμου και στους ομιλητές συμπεριλαμβάνονται ακαδημαϊκοί, ειδικοί αναλυτές και στελέχη διεθνών οργανισμών όπως ο ΟΗΕ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Παγκόσμιο Forum για τον Πολιτισμό και η UNESCO.

Βασικός σκοπός της Συνόδου είναι η προώθηση της ιδέας να αποτελέσει ο Πολιτισμός τον 4ο πυλώνα της Βιώσιμης Ανάπτυξης μαζί με την Οικονομία, την Κοινωνία και το Περιβάλλον. Σε αυτό το πλαίσιο, θα υιοθετηθεί το κείμενο «Πολιτισμός 21: Δράσεις», ένα πλάνο δράσης βασισμένο στην Ατζέντα 21 για τον πολιτισμό, η οποία υιοθετήθηκε το 2004 στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με παρεμβάσεις της ανέδειξε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ ο κ. Πατούλης είχε σειρά επαφών με εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αντιπροσωπείες αντίστοιχων οργανώσεων και Ισπανούς αυτοδιοικητικούς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.