Neo

Αναγνώριση προς αποφυγήν νέων εγκλημάτων…

Να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων, όχι τόσο για το παρελθόν, όσο για το μέλλον, κάλεσε την Τουρκία, ο γραμματέας και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στις Εκδηλώσεις Μνήμης που πραγματοποιούνται στο Ερεβάν της Αρμενίας για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων, ο Έλληνας ευρωβουλευτής μίλησε για την‘πρώτη Γενοκτονία’ του 20ού αιώνα, την οποία όμως ακολούθησαν άλλες, όπως αυτή των Ποντίων.

«Η Τουρκία οφείλει να σταματήσει να μάχεται την αλήθεια και να αναγνωρίσει τα εγκλήματα που έγιναν τα τελευταία χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», είπε, κάνοντας λόγο για ‘χρέος’ της Διεθνούς κοινότητας να κρατήσει ζωντανή την ιστορική μνήμη, όχι μόνο για το παρελθόν, αλλά κυρίως για το παρόν και το μέλλον. «Η αναγνώριση μίαςΓενοκτονίας δεν μπορεί να αποφεύγεται με τον κατασκευασμένο φόβο μήπως οξυνθούνοι ανταγωνισμοί και αναζωπυρωθούν τα μίση μεταξύ των λαών», είπε, σημειώνονταςότι οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν και ακριβώς τη στιγμή που ηανθρωπότητα βιώνει ανάλογα εγκλήματα στη Μέση Ανατολή από τον φανατισμό ακραίωνΙσλαμιστών.

«Η αποδοχή της ιστορικής πραγματικότητας,η μνήμη και η καταδίκη θα μας βοηθήσουν ώστε να αποφύγουμε στο μέλλον την επανάληψη ανάλογων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας», είπε.

Τώρα, αν εισακούστηκε κιόλας, δε νομίζω…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.