ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΑΝΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ Ν' ΑΚΟΥΕΙ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ, ΤΟΝ ΠΑΠΠΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΕΚΟ, ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟΝ ΟΛΥΝΘΙΑΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ...

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει κλασική παιδεία. Η πρόσβασή του στην αρχαία ελληνική γραμματεία είναι δυνατή μόνον μέσω της μετάφρασης. Δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κάποιος γι' αυτό. Το ίδιο συμβαίνει και με την πλειονότητα των Ελλήνων. Εξάλλου οι σπουδές του ήταν στη λεγόμενη θετική κατεύθυνση και τα αρχαία ελληνικά δεν ήταν υποχρεωτικά.

Ακόμη κι έτσι όμως θα του ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο, στις διαπραγματεύσεις που κάνει με τους ευρωπαίους ηγέτες, εάν, έστω και περιστασιακά, διάβαζε, από μετάφραση, τον Πελοπονησιακό Πόλεμο του Θουκιδίδη ή ακόμη καλύτερα τον Ολυνθιακό του Δημοσθένη. Εκεί θα συναντούσε κάποιες ρήσεις-απόψεις τις οποίες ξέρουν ακόμη και αυτοί που δεν γνωρίζουν αρχαία ελληνικά.

Η πρώτη είναι το "δει δη χρημάτων, και άνευ τούτων ουδέν έστι γένεσθαι των δεόντων", δηλαδή: το χρήμα είναι αναγκαίο, χωρίς αυτό τίποτε δε γίνεται από όσα πρέπει. Και η δεύτερη, "το τελευταίον εκβάν έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται", δηλαδή: Το κάθε τι απ' όσα προηγήθηκαν κρίνεται ανάλογα με το τελικό αποτέλεσμα.

Υπάρχουν δύο ακόμη ρήσεις. Η μετάφραση της πρώτης, για να μην μπλεχτούμε με τα αρχαία, είναι: φοβάμαι μήπως αργότερα περιέλθουμε στην ανάγκη να κάνουμε πολλά και οδυνηρά, που δεν τα θέλαμε, και διακινδυνεύσουμε και για τα αγαθά που έχουμε στην ίδια μας τη χώρα. Και της δεύτερης: είναι επιζήμιο να αφήνουμε συνεχώς τις ευκαιρίες να χάνονται τη μία μετά την άλλη.

Και επειδή ο πρωθυπουργός μπορεί, δικαιολογημένα, να μην γνωρίζει σε τι αναφέρεται ο Ολυνθιακός του Δημοσθένη, θα πρέπει να πούμε πως ήταν ένας προτρεπτικός του λόγος προς τους Αθηναίους να συνδράμουν τους Ολύνθιους εναντίον του Φιλίππου, του πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η βασική αιτία συγγραφής του λόγου ήταν γιατί ο αρχαίος ρήτωρ είχε διαγνώσει πως οι Αθηναίοι αδιαφορούσαν συνεχώς για το παρόν επειδή νόμιζαν ότι τα πράγματα στο μέλλον θα διορθωθούν από μόνα τους. Αδιαφορία που είχε ως αποτέλεσμα την ενδυνάμωση, σε βάρος της Αθήνας, του Μακεδόνα βασιλιά.

Αυτά τα γράφω όχι επειδή υπάρχουν ομοιότητες του τότε προβλήματος της Ολύνθου με το σημερινό της Αθήνας. Κάθε άλλο. Το πρόβλημα της αρχαίας Αθήνας ήταν πως μπορούσε να υπερασπιστεί τους συμμάχους της προκειμένου να μην κινδυνεύσει η δική τους ηγεμονία από τη μακεδονική απειλή του Φιλίππου. Σήμερα η Αθήνα βρίσκεται στο περιθώριο της Ευρώπης και το πρόβλημά της είναι η υπεράσπιση της ύπαρξής της και όχι κάποιας δεσπόζουσας θέσης που κατέχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τους τρεις λόγους του Δημοσθένη για την Όλυνθο θα έπρεπε να τους μελετήσει ο Τσίπρας, και άλλοι πολιτικοί, όχι για να κηρύξουμε πόλεμο στη Γερμανία της Μέρκελ, αλλά για να κατανοήσουμε πως σε περιόδους κρίσεις είναι ασυγχώρητο λάθος "να τρωγόμαστε μεταξύ μας και να διχογνωμούμε, γιατί οι μεν πιστεύουν αυτά, οι δε τα άλλα, και οι κοινές υποθέσεις να πάνε κατά διαόλου". Όπως δηλαδή έγινε χθες στη Βουλή.

Πρωτίστως όμως ο πρωθυπουργός πρέπει να μελετήσει τον Ολυνθιακό για τις τέσσερεις και μόνον ρήσεις που αναφέραμε στην αρχή. Φρονώ ότι και οι τέσσερεις θα έπρεπε να είναι ο σηματωρός της συμπεριφοράς του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του. Και χρήματα δεν έχουμε, και είναι επιζήμιο να χάνονται ευκαιρίες και ο κίνδυνος να αναγκαστούμε αύριο να κάνουμε πράγματα περισσότερα οδυνηρά είναι μεγάλος και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνά ότι ...το τελευταίον εκβάν έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται.

Σήμερα, η δημοφιλία του μπορεί να είναι στα ύψη, τον Ιούλιο όμως ίσως αναγκαστεί να περιδιαβεί τα Τάρτατα. Τα όσα έγιναν χθες στο Γιούρογκρουπ ίσως θα πρέπει να τον προβληματίσουν σοβαρά και να κοιτάξει να μελετήσει κι άλλα πράγματα και όχι να ακούει μόνον αυτά που του λένε ο Βαρουφάκης, ο Παππάς, ο Αλέκος και τ' άλλα παιδιά...

YΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Στην προτελευταία παράγραφο του Ολυνθιακού Β' ο Δημοσθένης γράφει το εξής: "...Αφού αφήσετε λοιπόν κατά μέρος αυτά και συνέλθετε, έστω και τώρα, πρέπει να αναλάβετε από κοινού και το σχεδιασμό και τις προτάσεις και την εκτέλεση αυτών. Αν όμως στους μεν επιτρέψετε να σας διατάζουν σαν απόλυτοι μονάρχες, τους δε υποχρεώνετε να τριηραρχούν, να εισφέρουν χρήματα και να εκστρατεύουν, άλλους πάλι επιτρέπετε μόνο να ψηφίζουν εναντίον αυτών, χωρίς οι ίδιοι να υπόκεινται στην παραμικρή θυσία, τίποτε από όσα πρέπει δεν πρόκειται να πετύχετε στην ώρα τους. Γιατί οι αδικημένοι πολίτες θα καθυστερούν συνεχώς στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους· και τότε το μόνο που θα μπορείτε είναι να τιμωρείτε αυτούς τους φουκαράδες αντί για τους εχθρούς..."

10 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Κύριε υπαλληλε των τοκογλυφων κάνε λίγο υπομονή……ΤΑ ΠΡΩΤΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ…..ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ.

    • mamos 10:16 26/04/2015

      Εσύ δημητράκη θα πανηγυρίζεις όταν οι Τσιπροκαημένοι μας χώσουν στη δραχμή.Να δούμε μόνο πού θα κρυφτείτε όταν ο κόσμος πάρει τα παλούκια.

  2. Την αρχαια ελληνικη γραμματεια ξερεις νατην ‘αναντρανιζεις’ αρθρογραφε,πες μας και τι προτεινεις στον Τσιπρα χωρις περιστροφες και αδοκιμα τσιτατα,χωρις συστολες,για να μη καταληξει να μαζευεις σχολια copy past των χαρουμενων του διαδικτυου.

  3. Κυριε Φελνικο.Προσπαθήσατε να μην προβάλετε τον κ Τσιπρα με το οτι πιθανον να μη γνωριζει αρχαια Ελληνικά,επιδη ακολούθησε θετικη επιστημη.Τοσους συμβουλους εχει καποιος θα ξερει αρχαία ελληνικα.Αλλωστε οπως ειπε και ο κ Βερεμης εκανε ο Τσιπρας 10 χρονια για να παρει το πτυχιο του.Ισως γιαυτο αργησε.Για να μαθει κατι παρα πανω.Παντως το σχολιο σας καταλληλο για την περιπτωση.

  4. Akis 14:14 25/04/2015

    «Δεν μπορείς να περιμένεις από αυτούς που σε κατέστρεψαν να σε σώσουν » Αριστοφάνης , Βάτραχοι

  5. Θ.Τ. 12:20 25/04/2015

    Και εγώ Κε Φελνίκο μας, από Ολυνθιακό στούμπος είμαι
    ΑΛΛΑ ένα ξέρω κι ας μην πήγα LSE
    τσάμπα δεν είναι τίποτα
    και οι μπαρούφες πάνε διπλή ταρίφα .

  6. ΙΒΑΝ 11:56 25/04/2015

    ΕΓΓΡΑΦΟ: Πάνο την πουτσίσαμε!
    =========================
    Η Ευτέρπη ζητάει πίσω τα λεφτά που έχωσε η ΕΕ στη βίλα στην Ικαρία…

    Ρε συ Πάνο, τι έγινε τελικά με εκείνη την πρόσληψη της υπαλλήλου που εκκρεμούσε ενώ το ξενοδοχείο λειτουργούσε κανονικά πάνω από 2 χρόνια; Την προσλάβαμε τελικά ή…
    Θυμίζουμε ότι έγγραφο ελέγχου της επιδότησης προς την πεθερά Καμμένου προκειμένου να αποπερατωθεί το ακίνητο που ανήκει και στη γυναίκα του και το οποίο ο Πανάρας χρησιμοποιεί σαν εξοχική βίλα, έδειχνε ότι μετά από 2 χρόνια λειτουργίας δεν είχε εκπληρωθεί ο βασικός όρος της επιδότησης: Η πρόσληψη ενός υπαλλήλου…
    Φαντάζομαι ότι θα είναι πολύ απλό οι εισαγγελείς να ζητήσουν από την πεθερά Καμμένου να τους προσκομίσει αποδείξεις ότι τα 5 χρόνια της επιδότησης πλήρωνε ΙΚΑ για υπάλληλο που είχε υποχρέωση να προσλάβει… αν δεν έχει μάλλον θα πρέπει να φωνάξουμε σαν γερμανοτσολιάδες που μας λέει: «τα λεφτά μας πίσω ρε απατεώνες»

  7. ΙΒΑΝ 11:45 25/04/2015

    Αγαπητέ Κε Φελνίκο

    Επίσης ο κ. Τσίπρας,
    μπορεί να διαβάσει και συμπληρωματική επιστολή »κλασικής περιπτώσεως», επιμόρφωσης, ώστε να αποκτήσει πλήρη εικόνα του »ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ» υποστηλώματος του κυβερνητικού του προγράμματος !

    Αλβανός οικοδόμος ζητά από τον Π. Καμμένο 27.000 ευρω χρεωστούμενα για εργασίες στη βίλα της Ικαρίας
    ===========================================================================

    Δεν έχει τέλος το σίριαλ με το εξοχικό του Πάνου Καμμένου στην Ικαρία και τον τρόπο με τον οποίο βρέθηκαν τα χρήματα για να κατασκευαστεί. Μετά από την σκληρή αντιπαράθεση που ξεκίνησε με τον Αδωνι Γεωργιάδη και την κοινοτική επιδότηση για την εξοχική κατοικία του προέδρου των ΑΝΕΛ, έρχεται και ένα νέο επεισόδιο.

    **Πρωταγωνιστής …
    ένας οικοδόμος που έχει στείλει εξώδικο στον κ.Καμμένο για απλήρωτη οφειλή ύψους 27.000 ευρώ, αλλά και πως όλες οι εργασίες έγιναν -εν αγνοία του οικοδόμου- χωρίς την άδεια πολεοδομίας.

    **Το εξώδικο του Αλβανού οικοδόμου Αλέξανδρος Λίλα δημοσιεύεστε σήμερα στην εφημερίδα τα ΝΕΑ και σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο καταγγέλλων οικοδόμος, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τού οφείλει 27.000 ευρώ για την ανέγερση μαντρότοιχου και άλλων εξωτερικών κατασκευών τού ανατέθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2009 από τον ίδιο τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, παρουσία της συζύγου του.

    «Το έργο κατασκευάστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα και παρελήφθη από εσάς με πολλούς προς εμένα επαίνους για την ταχύτητα κατασκευής και την ποιότητά του στο τέλος Μαρτίου 2010», αναφέρεται στο εξώδικο, όπου διευκρινίζεται πως στα έργα συμμετείχαν συνολικά έξι άτομα. Από την πλευρά του οικοδόμου επισημαίνεται ότι η συνεργασία του με τον κ. Καμμένο σε προηγηθείσες εργασίες στην εν λόγω οικοδομή ήταν άψογη.

    * Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, όπως ισχυρίζεται ο κ. Λίλα στο εξώδικο, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ άρχισε να τον «κοροϊδεύει» λέγοντάς του ότι θα τον εξοφλήσει «από τον έναν μήνα στον άλλο». Ο οικοδόμος ισχυρίζεται πως έπειτα από συνεχείς οχλήσεις του προς τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων εκείνος άλλαξε στάση απέναντί του λέγοντάς του ότι το σπίτι είναι της πεθεράς του και «άντε βρες τη να πληρωθείς».
    ————————————————————————————————————————-

    *Ο κ. Λίλα στην ίδια δήλωσή του εμπλέκει και τη σύζυγο του κ. Καμμένου αναφέροντας ότι εκείνη επικοινώνησε μαζί του και «εκμεταλλευόμενη τη μέγιστη οικονομική ανάγκη» του ζήτησε έκπτωση λέγοντάς
    ———————————————————————————————————
    του τα εξής: «Λόγω κρίσης, αν θέλεις να πληρωθείς αμέσως, στείλε μου ένα χαρτί που να λέει ότι σου οφείλεται
    ——————————————————————————————————————–
    το ποσό των 20.000 ευρώ». Ο οικοδόμος ισχυρίζεται ότι έστειλε το συγκεκριμένο χαρτί και παρ’ όλ’ αυτά δεν έλαβε χρήματα.

    * «Οπως εκ των υστέρων διαπίστωσα, όλες οι εργασίες έλαβαν χώρα εν αγνοία μου χωρίς την άδεια πολεοδομίας. Τούτο το αντιλήφθηκα πολύ αργότερα σε κάποια από τις τελευταίες προσωπικές μου οχλήσεις προς εσάς στο Γιαλισκάρι, όταν τυχαία διάβασα εντοιχισμένη στην υπερπολυτελή σας εξοχική κατοικία πινακίδα ότι «η παρούσα οικοδομή ανεγέρθη με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης»», προσθέτει ο
    ======================================================================
    οικοδόμος.

    ΣΧΟΛΙΟ: Φωτογραφία της προκλητικής »ΥΠΕΡ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ» μπορείτε εύκολα να βρείτε, σαν αυτή που ετοιμαζόμαστε να στείλουμε στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε.

    Αλβανός οικοδόμος ζητά από τον Π. Καμμένο 27.000 ευρω
    χρεωστούμενα για εργασίες στη βίλα της Ικαρίας

    Δεν έχει τέλος το σίριαλ με το εξοχικό του Πάνου Καμμένου στην Ικαρία και τον τρόπο με τον οποίο βρέθηκαν τα χρήματα για να κατασκευαστεί. Μετά από την σκληρή αντιπαράθεση που ξεκίνησε με τον Αδωνι Γεωργιάδη και την κοινοτική επιδότηση για την εξοχική κατοικία του προέδρου των ΑΝΕΛ, έρχεται και ένα νέο επεισόδιο. Πρωταγωνιστής …
    ένας οικοδόμος που έχει στείλει εξώδικο στον κ.Καμμένο για απλήρωτη οφειλή ύψους 27.000 ευρώ, αλλά και πως όλες οι εργασίες έγιναν -εν αγνοία του οικοδόμου- χωρίς την άδεια πολεοδομίας.
    Το εξώδικο του Αλβανού οικοδόμου Αλέξανδρος Λίλα δημοσιεύεστε σήμερα στην εφημερίδα τα ΝΕΑ και σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο καταγγέλλων οικοδόμος, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τού οφείλει 27.000 ευρώ για την ανέγερση μαντρότοιχου και άλλων εξωτερικών κατασκευών τού ανατέθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2009 από τον ίδιο τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, παρουσία της συζύγου του.
    «Το έργο κατασκευάστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα και παρελήφθη από εσάς με πολλούς προς εμένα επαίνους για την ταχύτητα κατασκευής και την ποιότητά του στο τέλος Μαρτίου 2010», αναφέρεται στο εξώδικο, όπου διευκρινίζεται πως στα έργα συμμετείχαν συνολικά έξι άτομα. Από την πλευρά του οικοδόμου επισημαίνεται ότι η συνεργασία του με τον κ. Καμμένο σε προηγηθείσες εργασίες στην εν λόγω οικοδομή ήταν άψογη.
    Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, όπως ισχυρίζεται ο κ. Λίλα στο εξώδικο, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ άρχισε να τον «κοροϊδεύει» λέγοντάς του ότι θα τον εξοφλήσει «από τον έναν μήνα στον άλλο». Ο οικοδόμος ισχυρίζεται πως έπειτα από συνεχείς οχλήσεις του προς τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων εκείνος άλλαξε στάση απέναντί του λέγοντάς του ότι το σπίτι είναι της πεθεράς του και «άντε βρες τη να πληρωθείς».
    Ο κ. Λίλα στην ίδια δήλωσή του εμπλέκει και τη σύζυγο του κ. Καμμένου αναφέροντας ότι εκείνη επικοινώνησε μαζί του και «εκμεταλλευόμενη τη μέγιστη οικονομική ανάγκη» του ζήτησε έκπτωση λέγοντάς του τα εξής: «Λόγω κρίσης, αν θέλεις να πληρωθείς αμέσως, στείλε μου ένα χαρτί που να λέει ότι σου οφείλεται το ποσό των 20.000 ευρώ». Ο οικοδόμος ισχυρίζεται ότι έστειλε το συγκεκριμένο χαρτί και παρ’ όλ’ αυτά δεν έλαβε χρήματα.
    «Οπως εκ των υστέρων διαπίστωσα, όλες οι εργασίες έλαβαν χώρα εν αγνοία μου χωρίς την άδεια πολεοδομίας. Τούτο το αντιλήφθηκα πολύ αργότερα σε κάποια από τις τελευταίες προσωπικές μου οχλήσεις προς εσάς στο Γιαλισκάρι, όταν τυχαία διάβασα εντοιχισμένη στην υπερπολυτελή σας εξοχική κατοικία πινακίδα ότι «η παρούσα οικοδομή ανεγέρθη με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης»», προσθέτει ο οικοδόμος.

  8. ΙΒΑΝ 11:43 25/04/2015

    Αγαπητέ Κε Φελνίκο

    Επίσης ο κ. Τσίπρας,
    μπορεί να διαβάσει και συμπληρωματική επιστολή »κλασσικής περιπτώσεως», επιμόρφωσης, ώστε να αποκτήσει πλήρη εικόνα του »ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ» υποστηλώματος του κυβερνητικού του προγράμματος !

    Αλβανός οικοδόμος ζητά από τον Π. Καμμένο 27.000 ευρω χρεωστούμενα για εργασίες στη βίλα της Ικαρίας
    ===========================================================================

    Δεν έχει τέλος το σίριαλ με το εξοχικό του Πάνου Καμμένου στην Ικαρία και τον τρόπο με τον οποίο βρέθηκαν τα χρήματα για να κατασκευαστεί. Μετά από την σκληρή αντιπαράθεση που ξεκίνησε με τον Αδωνι Γεωργιάδη και την κοινοτική επιδότηση για την εξοχική κατοικία του προέδρου των ΑΝΕΛ, έρχεται και ένα νέο επεισόδιο.

    **Πρωταγωνιστής …
    ένας οικοδόμος που έχει στείλει εξώδικο στον κ.Καμμένο για απλήρωτη οφειλή ύψους 27.000 ευρώ, αλλά και πως όλες οι εργασίες έγιναν -εν αγνοία του οικοδόμου- χωρίς την άδεια πολεοδομίας.

    **Το εξώδικο του Αλβανού οικοδόμου Αλέξανδρος Λίλα δημοσιεύεστε σήμερα στην εφημερίδα τα ΝΕΑ και σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο καταγγέλλων οικοδόμος, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τού οφείλει 27.000 ευρώ για την ανέγερση μαντρότοιχου και άλλων εξωτερικών κατασκευών τού ανατέθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2009 από τον ίδιο τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, παρουσία της συζύγου του.
    «Το έργο κατασκευάστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα και παρελήφθη από εσάς με πολλούς προς εμένα επαίνους για την ταχύτητα κατασκευής και την ποιότητά του στο τέλος Μαρτίου 2010», αναφέρεται στο εξώδικο, όπου διευκρινίζεται πως στα έργα συμμετείχαν συνολικά έξι άτομα. Από την πλευρά του οικοδόμου επισημαίνεται ότι η συνεργασία του με τον κ. Καμμένο σε προηγηθείσες εργασίες στην εν λόγω οικοδομή ήταν άψογη.

    * Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, όπως ισχυρίζεται ο κ. Λίλα στο εξώδικο, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ άρχισε να τον «κοροϊδεύει» λέγοντάς του ότι θα τον εξοφλήσει «από τον έναν μήνα στον άλλο». Ο οικοδόμος ισχυρίζεται πως έπειτα από συνεχείς οχλήσεις του προς τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων εκείνος άλλαξε στάση απέναντί του λέγοντάς του ότι το σπίτι είναι της πεθεράς του και «άντε βρες τη να πληρωθείς».
    ————————————————————————————————————————-

    *Ο κ. Λίλα στην ίδια δήλωσή του εμπλέκει και τη σύζυγο του κ. Καμμένου αναφέροντας ότι εκείνη επικοινώνησε μαζί του και «εκμεταλλευόμενη τη μέγιστη οικονομική ανάγκη» του ζήτησε έκπτωση λέγοντάς
    ———————————————————————————————————
    του τα εξής: «Λόγω κρίσης, αν θέλεις να πληρωθείς αμέσως, στείλε μου ένα χαρτί που να λέει ότι σου οφείλεται
    ——————————————————————————————————————–
    το ποσό των 20.000 ευρώ». Ο οικοδόμος ισχυρίζεται ότι έστειλε το συγκεκριμένο χαρτί και παρ’ όλ’ αυτά δεν έλαβε χρήματα.

    * «Οπως εκ των υστέρων διαπίστωσα, όλες οι εργασίες έλαβαν χώρα εν αγνοία μου χωρίς την άδεια πολεοδομίας. Τούτο το αντιλήφθηκα πολύ αργότερα σε κάποια από τις τελευταίες προσωπικές μου οχλήσεις προς εσάς στο Γιαλισκάρι, όταν τυχαία διάβασα εντοιχισμένη στην υπερπολυτελή σας εξοχική κατοικία πινακίδα ότι «η παρούσα οικοδομή ανεγέρθη με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης»», προσθέτει ο
    ======================================================================
    οικοδόμος.

    ΣΧΟΛΙΟ: Φωτογραφία της προκλητικής »ΥΠΕΡ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ» μπορείτε εύκολα να βρείτε, σαν αυτή που ετοιμαζόμαστε να στείλουμε στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε.

    Αλβανός οικοδόμος ζητά από τον Π. Καμμένο 27.000 ευρω
    χρεωστούμενα για εργασίες στη βίλα της Ικαρίας

    Δεν έχει τέλος το σίριαλ με το εξοχικό του Πάνου Καμμένου στην Ικαρία και τον τρόπο με τον οποίο βρέθηκαν τα χρήματα για να κατασκευαστεί. Μετά από την σκληρή αντιπαράθεση που ξεκίνησε με τον Αδωνι Γεωργιάδη και την κοινοτική επιδότηση για την εξοχική κατοικία του προέδρου των ΑΝΕΛ, έρχεται και ένα νέο επεισόδιο. Πρωταγωνιστής …
    ένας οικοδόμος που έχει στείλει εξώδικο στον κ.Καμμένο για απλήρωτη οφειλή ύψους 27.000 ευρώ, αλλά και πως όλες οι εργασίες έγιναν -εν αγνοία του οικοδόμου- χωρίς την άδεια πολεοδομίας.
    Το εξώδικο του Αλβανού οικοδόμου Αλέξανδρος Λίλα δημοσιεύεστε σήμερα στην εφημερίδα τα ΝΕΑ και σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο καταγγέλλων οικοδόμος, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τού οφείλει 27.000 ευρώ για την ανέγερση μαντρότοιχου και άλλων εξωτερικών κατασκευών τού ανατέθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2009 από τον ίδιο τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, παρουσία της συζύγου του.
    «Το έργο κατασκευάστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα και παρελήφθη από εσάς με πολλούς προς εμένα επαίνους για την ταχύτητα κατασκευής και την ποιότητά του στο τέλος Μαρτίου 2010», αναφέρεται στο εξώδικο, όπου διευκρινίζεται πως στα έργα συμμετείχαν συνολικά έξι άτομα. Από την πλευρά του οικοδόμου επισημαίνεται ότι η συνεργασία του με τον κ. Καμμένο σε προηγηθείσες εργασίες στην εν λόγω οικοδομή ήταν άψογη.
    Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, όπως ισχυρίζεται ο κ. Λίλα στο εξώδικο, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ άρχισε να τον «κοροϊδεύει» λέγοντάς του ότι θα τον εξοφλήσει «από τον έναν μήνα στον άλλο». Ο οικοδόμος ισχυρίζεται πως έπειτα από συνεχείς οχλήσεις του προς τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων εκείνος άλλαξε στάση απέναντί του λέγοντάς του ότι το σπίτι είναι της πεθεράς του και «άντε βρες τη να πληρωθείς».
    Ο κ. Λίλα στην ίδια δήλωσή του εμπλέκει και τη σύζυγο του κ. Καμμένου αναφέροντας ότι εκείνη επικοινώνησε μαζί του και «εκμεταλλευόμενη τη μέγιστη οικονομική ανάγκη» του ζήτησε έκπτωση λέγοντάς του τα εξής: «Λόγω κρίσης, αν θέλεις να πληρωθείς αμέσως, στείλε μου ένα χαρτί που να λέει ότι σου οφείλεται το ποσό των 20.000 ευρώ». Ο οικοδόμος ισχυρίζεται ότι έστειλε το συγκεκριμένο χαρτί και παρ’ όλ’ αυτά δεν έλαβε χρήματα.
    «Οπως εκ των υστέρων διαπίστωσα, όλες οι εργασίες έλαβαν χώρα εν αγνοία μου χωρίς την άδεια πολεοδομίας. Τούτο το αντιλήφθηκα πολύ αργότερα σε κάποια από τις τελευταίες προσωπικές μου οχλήσεις προς εσάς στο Γιαλισκάρι, όταν τυχαία διάβασα εντοιχισμένη στην υπερπολυτελή σας εξοχική κατοικία πινακίδα ότι «η παρούσα οικοδομή ανεγέρθη με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης»», προσθέτει ο οικοδόμος.

  9. ΙΒΑΝ 11:30 25/04/2015

    Αγαπητε Κε Φελνίκο,

    δεν χρειαζεται ο κ Τσίπρας να διαβάσει και να »αποκτήσει» κλασσική παιδεία.

    Είναι ΧΡΗΣΙΜΟ! να διαβάσει την ΩΔΗ προς Πάνο που δημοσιεύτηκε και …χάθηκε στα »καΜένα» ..πλυντήρια.
    Παραθέτω απόσπασμα προς ενημέρωση, υποδεικνύοντας πως, »όταν έχεις τέτοιους..φίλους….!»

    «Ποια πεθερά; Εμένα με πλήρωνε ο Καμμένος»
    ================================
    Aναφωνεί ο Ικαριώτης εργολάβος της βίλας του προέδρου των ΑΝΕΛ

    Με την επίβλεψη του Πάνου Καμμένου κατασκευάστηκε εξαρχής η βίλα «Freedom» ιδιοκτησίας της πεθεράς του, Δέσποινας Τζούλη, στην Ικαρία, όπως αποκαλύπτει ο Ικαριώτης εργολάβος Γιάννης Καρίμαλης, ο οποίος εξαρχής ανέλαβε την…
    κατασκευή του ξενώνα, μετά την έγκριση της επιδότησης από κοινοτικό πρόγραμμα για τη διαμόρφωση τουριστικών υποδομών.
    Οι αποκαλύψεις του εργολάβου καταρρίπτουν τα επιχειρήματα του προέδρου των ΑΝΕΛ, ο οποίος σε δημόσιες δηλώσεις του είχε τονίσει ότι δεν είχε καμία σχέση με την κατασκευή του ξενώνα αφού η ιδιοκτήτρια Δέσποινα Τζούλη δεν μπορούσε να ξέρει εκ των προτέρων εάν θα … συγγένευε στο μέλλον με τον Πάνο Καμμένο, ενώ σημείωσε ότι παντρεύτηκε τη νυν σύζυγό του μετά την κατασκευή της έπαυλης.

    Το «Εθνος της Κυριακής»
    επικοινώνησε με τον 77χρονο εργολάβο οικοδομών ο οποίος είχε αναλάβει τη συνολική εποπτεία για την κατασκευή της τουριστικής έπαυλης στο Γιαλισκάρι Ικαρίας. Σε ερώτηση εάν είχε επικοινωνία με τη πεθερά του Πάνου Καμμένου, ο οικοδόμος απαντά με αφοπλιστική ειλικρίνεια:

    «Ποια πεθερά;
    Μόνο με τον Πάνο Καμμένο είχα επικοινωνία από το 2005, όταν ξεκίνησαν οι εργασίες και κανονίζαμε τα πάντα, ακόμη και τις πληρωμές», λέει σημειώνοντας ότι παρέλαβε ένα κτίριο που είχε μόνο «κολόνες και πλάκεςε».
    —————————————————————————————————————————–
    «Εδινα τα τιμολόγια στον κ. Καμμένο με την ένδειξη ότι έχουν εξοφληθεί προκειμένου να τα καταθέσουν και να
    ————————————————————————————————————————————
    πάρουν την επιχορήγηση, με την οποία με πλήρωνε κατόπιν πάλι ο ίδιος», συμπληρώνει.
    ——————————————————————————————————————

    Σύμφωνα με τον εργολάβο
    ο Πάνος Καμμένος άφησε χρέος 35.300 ευρώ. Οπως αναφέρει, παρέδωσε στον κ. Καμμένο τιμολόγιο το οποίο ανέγραφε-όπως και τα προηγούμενα- ότι είχε εξοφληθεί προκειμένου να εισπραχθεί η τελευταία δόση της επιχορήγησης και να πληρωθεί κατόπιν ο ίδιος, όπως έκαναν και στις προηγούμενες πληρωμές.

    Ομως ο Πάνος Καμμένος δεν του απέδωσε το ποσό με αποτέλεσμα, όπως λέει ο οικοδόμος, να πληρώσει τα
    ===========================================================================
    συνεργεία από τη τσέπη του.

    Τη νομική οδό εξάλλου επέλεξε ένας άλλος εργολάβος

    ο οποίος ανέλαβε το 2009 να κάνει εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο της βίλας και απέστειλε εξώδικο στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, όπου τον κατηγορεί ότι του οφείλει 27.000 ευρώ.

    «Ποια πεθερά; Εμένα με πλήρωνε ο Καμμένος»

    Aναφωνεί ο Ικαριώτης εργολάβος της βίλας του προέδρου των ΑΝΕΛ

    Με την επίβλεψη του Πάνου Καμμένου κατασκευάστηκε εξαρχής η βίλα «Freedom» ιδιοκτησίας της πεθεράς του, Δέσποινας Τζούλη, στην Ικαρία, όπως αποκαλύπτει ο Ικαριώτης εργολάβος Γιάννης Καρίμαλης, ο οποίος εξαρχής ανέλαβε την…
    κατασκευή του ξενώνα, μετά την έγκριση της επιδότησης από κοινοτικό πρόγραμμα για τη διαμόρφωση τουριστικών υποδομών.
    Οι αποκαλύψεις του εργολάβου καταρρίπτουν τα επιχειρήματα του προέδρου των ΑΝΕΛ, ο οποίος σε δημόσιες δηλώσεις του είχε τονίσει ότι δεν είχε καμία σχέση με την κατασκευή του ξενώνα αφού η ιδιοκτήτρια Δέσποινα Τζούλη δεν μπορούσε να ξέρει εκ των προτέρων εάν θα … συγγένευε στο μέλλον με τον Πάνο Καμμένο, ενώ σημείωσε ότι παντρεύτηκε τη νυν σύζυγό του μετά την κατασκευή της έπαυλης.

    Το «Εθνος της Κυριακής» επικοινώνησε με τον 77χρονο εργολάβο οικοδομών ο οποίος είχε αναλάβει τη συνολική εποπτεία για την κατασκευή της τουριστικής έπαυλης στο Γιαλισκάρι Ικαρίας. Σε ερώτηση εάν είχε επικοινωνία με τη πεθερά του Πάνου Καμμένου, ο οικοδόμος απαντά με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Ποια πεθερά; Μόνο με τον Πάνο Καμμένο είχα επικοινωνία από το 2005, όταν ξεκίνησαν οι εργασίες και κανονίζαμε τα πάντα, ακόμη και τις πληρωμές», λέει σημειώνοντας ότι παρέλαβε ένα κτίριο που είχε μόνο «κολόνες και πλάκεςε».
    «Εδινα τα τιμολόγια στον κ. Καμμένο με την ένδειξη ότι έχουν εξοφληθεί προκειμένου να τα καταθέσουν και να πάρουν την επιχορήγηση, με την οποία με πλήρωνε κατόπιν πάλι ο ίδιος», συμπληρώνει.

    Σύμφωνα με τον εργολάβο ο Πάνος Καμμένος άφησε χρέος 35.300 ευρώ. Οπως αναφέρει, παρέδωσε στον κ. Καμμένο τιμολόγιο το οποίο ανέγραφε-όπως και τα προηγούμενα- ότι είχε εξοφληθεί προκειμένου να εισπραχθεί η τελευταία δόση της επιχορήγησης και να πληρωθεί κατόπιν ο ίδιος, όπως έκαναν και στις προηγούμενες πληρωμές. Οπως ο Πάνος Καμμένος δεν του απέδωσε το ποσό με αποτέλεσμα, όπως λέει ο οικοδόμος, να πληρώσει τα συνεργεία από τη τσέπη του.

    Τη νομική οδό εξάλλου επέλεξε ένας άλλος εργολάβος ο οποίος ανέλαβε το 2009 να κάνει εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο της βίλας και απέστειλε εξώδικο στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, όπου τον κατηγορεί ότι του οφείλει 27.000 ευρώ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.