ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Πρωτοποριακή έρευνα

Έλληνες είναι έξι στους δέκα διασημότερους ανθρώπους όλων των εποχών!

Κυρίαρχο είναι το ελληνικό στοιχείο στην αναζήτηση για τους διασημότερους ανθρώπους του πλανήτη τα τελευταία 6.000 χρόνια, όπως προκύπτει από το πρωτότυπο εγχείρημα του Media Lab  του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης με το όνομα Pantheon.

Το εν λόγω project, που συγκεντρώνει και αναλύει δεδομένα αναφορικά με την πολιτισμική παραγωγή διαφόρων χωρών του πλανήτη, από το 4.000 π.Χ. έως και το 2010, έχει σκοπό τη χαρτογράφηση της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και μπορεί να αποκαλύψει στον επισκέπτη με λίγα μόνο κλικ τις σημαντικότερες προσωπικότητες που ανέδειξε κάθε τόπος στη μακρόχρονη ιστορία του.

Το εγχείρημα υπολογίζει την παγκόσμια αναγνωρισιμότητα των ιστορικών προσωπικοτήτων λαμβάνοντας υπόψη δύο βασικούς παράγοντες: τον αριθμό των τοπικών εκδόσεων της Wikipedia που φιλοξενούν ένα άρθρο για το συγκεκριμένο άτομο και τον Ιστορικό Δείκτη Δημοτικότητας (HPI).

Με βάση τα δεδομένα αυτά, έξι στα δέκα ονόματα ανήκουν σε σημαντικές προσωπικότητες των ελληνικών γραμμάτων και της ιστορίας μας, όπως ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Αριστοτέλης και ο Πλάτωνας.

Δείτε τη λίστα με τους 10 διασημότερους ανθρώπους όλων των εποχών:

1. Αριστοτέλης
2. Πλάτωνας
3. Ιησούς Χριστός
4. Σωκράτης
5. Μέγας Αλέξανδρος
6. Λεονάρντο Ντα Βίντσι
7. Κομφούκιος
8. Ιούλιος Καίσαρας
9. Όμηρος
10. Πυθαγόρας

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.