ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία

Ένα 10χρονο αγοράκι σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών σε μια φαβέλα

Ένα 10χρονο αγοράκι σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών το βράδυ σε μία φαβέλα στο Ρίο ντε Τζανέιρο και άλλοι 3 άνθρωποι έπεσαν επίσης νεκροί από πυρά σε διάστημα λίγο μεγαλύτερο των 24 ωρών στην ίδια περιοχή, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια αστυνομική πηγή.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Ρίο, το περιστατικό σημειώθηκε όταν αστυνομικοί που έκαναν περιπολία «δέχθηκαν πυρά από εγκληματίες στην κοινότητα του Αρεάλ», μια από τις φαβέλες του συγκροτήματος που ονομάζεται Αλεμάο.

«Σημειώθηκε μια ανταλλαγή πυρών και ένα παιδί σκοτώθηκε, δεν άντεξε τα τραύματά του» ανέφερε η αστυνομία στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι γονείς του παιδιού, του Εδουάρδο Ζεσούς Φερέιρα, κατηγορούν την αστυνομία για τον θάνατο του παιδιού.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πρόσωπο του αστυνομικού που διέλυσε την ζωή μου. Όταν έτρεξα για να του μιλήσω, εκείνος προέταξε το όπλο του εναντίον μου. Του είπα: «Μπορείς να με σκοτώσεις, η ζωή μου έχει ήδη τελειώσει» περιέγραψε η μητέρα του αγοριού στον ιστότοπο G1.

Την Τετάρτη, μία γυναίκα σκοτώθηκε από μία αδέσποτη σφαίρα, ενώ βρισκόταν στο σπίτι της, και η κόρη της τραυματίστηκε, καθώς αστυνομικοί και διακινητές ναρκωτικών συγκρούονταν σε κοντινή απόσταση. Οι έμποροι ναρκωτικών επιχειρούν να ανακτήσουν τον έλεγχο σε αυτό το τεράστιο συγκρότημα από φαβέλες, το οποίο ελέγχει η αστυνομία τα τελευταία χρόνια.

Οι συνθήκες θανάτου δύο ακόμα ανθρώπων δεν έχουν διευκρινιστεί από την αστυνομία.

Ένα χρόνο πριν από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016, το θέμα της ασφάλειας παραμένει ένα μεγάλο στοίχημα για το Ρίο, όπου πολλοί αστυνομικοί έχουν χάσει την ζωή τους από διακινητές και σε συγκρούσεις που συχνά ξεσπούν μεταξύ αντίπαλων συμμοριών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.