ΚΟΣΜΟΣ

Με ποινή κάθειρξης οκτώμισι ετών

Γερμανία: Καταδικάστηκε αστυνομικός γιατί κατατεμάχισε άνδρα που είχε συναντήσει σε ιστότοπο για τον κανιβαλισμό

Ένας Γερμανός αστυνομικός καταδικάσθηκε από δικαστήριο της Δρέσδης σε οκτώμισι χρόνια κάθειρξη επειδή σκότωσε και κατατεμάχισε έναν άνδρα που είχε συναντήσει σ' έναν ιστότοπο αφιερωμένο στον κανιβαλισμό, κατά τα φαινόμενα έπειτα από αίτημα του θύματος.

«Κρίθηκε ένοχος για φόνο και για προσβολή νεκρού», ανακοίνωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου Μπρίγκιτ Βίγκλαντ.

Τπ Νοέμβριο του 2013, ο Ντέτλεφ Γκίντσελ, 57 ετών, πατέρας τριών ενήλικων παιδιών, σκότωσε στο σπίτι του τον Βόιτσεχ Στέμπνιεβιτς, έναν πολωνικής καταγωγής 59χρονο σύμβουλο. Στη συνέχεια κατατεμάχισε το πτώμα του και έθαψε τα κομμάτια στον κήπο του σπιτιού του στο Χάρτμανσντορφ-Ράιχεναου, ένα μικρό χωριό που βρίσκεται κοντά στα τσεχικά σύνορα.

Ο Γκίντσελ και το θύμα του είχαν γνωριστεί ένα μήνα πριν συναντηθούν, μέσω ενός ιστότοπου στον οποίο οι χρήστες μοιράζονταν τις κανιβαλιστικές φαντασιώσεις τους.

Στη διάρκεια της δίκης, η υπέρασπιση του Γκίντσελ υποστήριξε ότι το θύμα, το οποίο είχε από καιρό εκφράσει την επιθυμία του να πεθάνει, αυτοκτόνησε με απαγχονισμό στο υπόγειο του κατηγορουμένου, ο οποίος στη συνέχεια χρησιμοποίησε ένα μαχαίρι και μετά ένα ηλεκτρικό πριόνι για να κατατεμαχίσει το πτώμα.

Οι ερευνητές κατέθεσαν πως δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν με βεβαιότητα τα αίτια του θανάτου εξαιτίας της κατάστασης του πτώματος του θύματος.

Αυτή η μακάβρια υπόθεση που εκδικάζεται από το τέλος Αυγούστου στη Δρέσδη (ανατολική Γερμανία), είχε προσελκύσει την προσοχή σ' ολόκληρο τον κόσμο όταν είχε αποκαλύφθεί το 2013.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.