ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι περιμένει η Αθήνα από τις συνομιλίες

Οι κρίσιμες επαφές του Βαρουφάκη στην Ουάσινγκτον και το ραντεβού με τον Ομπάμα

Κρίσιμες συνομιλίες για την πορεία των διαπραγματεύσεων θα έχει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης στην Ουάσινγκτον, όπου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Εκτός από το γεγονός ότι στην αμερικανική πρωτεύουσα θα είναι παρόντες όλοι οι εκπρόσωποι των θεσμών, σε μια περίοδο διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα για τη νέα συμφωνία με τους εταίρους, πολλαπλά οφέλη προσδοκώνται και από τις επιπλέον επαφές και δραστηριότητες του υπουργού.

Σήμερα, στις 16:15 (τοπική ώρα), ο κ. Βαρουφάκης θα παραστεί στη δεξίωση στο Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, όπου θα έχει και κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Νωρίτερα, στις 14:30, ο υπουργός Οικονομικών θα είναι κεντρικός ομιλητής στο θεματικό τραπέζι με τίτλο «Η ελληνική οικονομία και οι διεθνείς εταίροι της», στο πλαίσιο του συνεδρίου που διοργανώνει το Ινστιτούτο Brookings.

Στο επίκεντρο της ενότητας στην οποία θα μιλήσει ο υπουργός, θα βρεθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, οι προοπτικές για μεταρρυθμίσεις και οικονομική ανάκαμψη και τα στοιχεία μίας πιθανής μελλοντικής στρατηγικής συμφωνίας μεταξύ της χώρας, των Ευρωπαίων εταίρων και του ΔΝΤ.

Ο κ. Βαρουφάκης, μετά την ομιλία του, θα έχει μία σύντομη ανταλλαγή απόψεων με τον οικονομολόγο και πρώην υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας, Κεμάλ Ντερβίς.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, το συνέδριο αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τις εξελίξεις στην ευρωζώνη, καθώς θα μετάσχει και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος θα είναι κεντρικός ομιλητής στο θεματικό τραπέζι με τίτλο «Η ευρωζώνη σε σταυροδρόμι (ξανά)».

Ιδιαίτερης σημασίας είναι και οι συναντήσεις που θα έχει αύριο ο κ. Βαρουφάκης. Δεδομένου ότι, στον κατάλογο των επαφών του Έλληνα υπουργού συμπεριλαμβάνονται ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου και ο ομόλογός του τής Ιταλίας, Πιέρ Κάρλο Παντοάν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.