ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία

Ισλαμιστές μεταμφιεσμένοι σε ιεροκήρυκες σκότωσαν τουλάχιστον 24 ανθρώπους στο χωριό Κουατζάφα

Ένοπλοι, μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, μεταμφιεσμένοι σε ιερωμένους, σκότωσαν τουλάχιστον 24 ανθρώπους και τραυμάτισαν πολλούς άλλους κοντά σε ένα τέμενος, στην Πολιτεία Μπόρνο της βορειοανατολικής Νιγηρίας, ανέφεραν σήμερα αυτόπτες μάρτυρες και μια στρατιωτική πηγή.

Οι δράστες έφτασαν στο απομακρυσμένο χωριό Κουατζάφα αργά το απόγευμα της Κυριακής και συγκέντρωσαν τους κατοίκους σε ένα τζαμί της περιοχής, με το πρόσχημα ότι θα κήρυτταν το Ισλάμ. Στη συνέχεια όμως άνοιξαν πυρ εναντίον τους, είπε ο αυτόπτης μάρτυρας Σιμεόν Μπούμπα.

Σύμφωνα με τον Άχμαντ Άλι, έναν κάτοικο της Κουατζάφα, οι περίπου 20 ένοπλοι "που ήταν προφανές ότι ήταν μέλη της Μπόκο Χαράμ" διέταξαν τους ανθρώπους να βγουν από τα σπίτια τους. Οι χωρικοί νόμιζαν ότι οι ακραίοι ισλαμιστές θα κήρυτταν τη θρησκεία τους και θα έφευγαν όμως εκείνοι "άνοιξαν πυρ στο πλήθος", πρόσθεσε.

Οι ένοπλοι έβαλαν φωτιά σε σπίτια και πυρπόλησαν το μισό χωριό.

Η Κουατζάφα βρίσκεται στην Πολιτεία Μπόρνο, ένα από τα προπύργια της Μπόκο Χαράμ, η δράση της οποίας στη Νιγηρία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 15.000 ανθρώπους τα τελευταία έξι χρόνια.

Ο Μπαμπαγκάνα Μουστάφα, ένας κάτοικος της πόλης Μπίου, είπε ότι ένας συγγενής του που κατέφυγε στο σπίτι του το βράδυ της Κυριακής επιβεβαίωσε την επίθεση στην Κουατζάφα αλλά δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει τον ακριβή αριθμό των θυμάτων.

Στο νοσοκομείο του Μπίου έχουν μεταφερθεί και αρκετοί τραυματίες που φέρουν κυρίως εγκαύματα και τραύματα από σφαίρες, όπως ανέφερε μια πηγή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.