ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πως σχολιάζουν οι Βρυξέλλες τις αλλαγές στη διαπραγματευτική ομάδα

Κομισιόν: Οι συζητήσεις με την Ελλάδα πρέπει να γίνουν πιο αποτελεσματικές

Σύγκλιση απόψεων ότι, οι συνομιλίες των ελληνικών αρχών με τους εκπροσώπους των θεσμών πρέπει να γίνουν πιο παραγωγικές και αποτελεσματικές διαπίστωσε από τις Βρυξέλλες  η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί.

Παράλληλα, πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωναν ικανοποιημένες με την αναμόρφωση της δομής της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας.

Κληθείσα να σχολιάσει την αναδιοργάνωση της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, η Α. Μπράιτχαρτ είπε ότι σημασία έχει τα πρόσωπα που μετέχουν στην ομάδα να έχουν εντολή να διαπραγματευτούν. «Εφόσον έχουν την εξουσιοδότηση να διαπραγματευτούν είμαστε ικανοποιημένοι», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου.

Εξάλλου, σε ερώτηση αν θα αλλάξει η διαδικασία των διαπραγματεύσεων και το ισχύον σχήμα ανάμεσα σε Brussels Group και Athens Group, η Α. Μπράιτχαρτ απέφυγε να απαντήσει και αρκέστηκε να πει ότι γίνονται συζητήσεις για το πώς θα γίνουν πιο παραγωγικές και αποτελεσματικές οι διαβουλεύσεις.

Η Α. Μπράιτχαρτ είπε ότι μετά το Eurogroup στη Ρίγα οι επαφές έχουν ενταθεί προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη πρόοδος.

Όπως ανέφερε, οι συνομιλίες συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα, ενώ όσον αφορά το Brussels Group θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις, είτε μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε με φυσική παρουσία. Τέλος, η Α. Μπράιτχαρτ δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την αυριανή συνεδρίαση του Brussels Group στις Βρυξέλλες. Πάντως, πηγές της Επιτροπής ανέφεραν ότι αύριο συγκαλείται η τακτική συνεδρίαση του Euroworking Group.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.