ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Νηστίσιμο κέικ με σοκολάτα και μπανάνα

Υλικά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/3 κούπες λευκή ζάχαρη
2/3 κούπας κακάο
1 1/2 κγ μαγειρική σόδα
1/4 κούπας ηλιέλαιο
1/4 κούπας λιωμένη μαργαρίνη
1 κούπα ζεστό νερό
1 κγ απόσταγμα βανίλιας
1 κούπα πουρέ μπανάνας

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα στα στερεά υλικά. Προσθέτουμε το λάδι, το ζεστό νερό, τη μαργαρίνη και τη βανίλια και αναμειγνύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τον πουρέ μπανάνας και ανακατεύουμε ξανά, για 2-3 λεπτά. Η ζύμη θα έχει ρευστή υφή. Την τοποθετούμε σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά ή μέχρι δοκιμάζοντας με μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή. Μόλις βγει από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει για 15-20 λεπτά πριν το αναποδογυρίσουμε σε μια πιατέλα.

Πηγή : www.athinorama.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.