Neo

Ο Παπαδημούλης πιέζει και στέλνει μηνύματα...

Όσο ορισμένοι στην κυβέρνηση φλερτάρουν με τον... πειρασμό των πρόωρων εκλογών και κάποιοι άλλοι με το σενάριο ρήξης με τους δανειστές και την Ευρώπη, τόσο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης πιέζει προς τις αντίθετες κατευθύνσεις.

«Η κυβέρνηση έχει σαφή εντολή για διαπραγμάτευση κ κοινά αποδεκτή λύση κ όχι για νέες εκλογές. Η Bild φτιάχνει και πάλι σενάρια σκοπιμότητας», επισήμανε στο twitter αναφερόμενος σε δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας, αλλά και απευθυνόμενος σε όσους έχουν τέτοιους... πειρασμούς στο πίσω μέρος του μυαλού τους.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, επέμεινε πως πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία στα τέλη του μηνός μεταξύ Αθήνας και δανειστών, ενώ προϊδέασε και για τις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης του Ιουνίου. Ο Δημήτρης Παπαδημούλης χαρακτήρισε την συμφωνία που συζητείται τώρα ως «σκαλοπάτι» και υπογράμμισε με νόημα ότι τον Ιούνιο θα διακυβευθεί η έξοδος της χώρας από το Μνημόνιο -δηλαδή από τις πολιτικές λιτότητας- αλλά θα χρειαστεί... πρόσθετη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. «Είναι ολοφάνερο ότι η Ελλάδα και μετά τον Ιούνιο δεν θα είναι έτοιμη να βγει στις αγορές να δανειστεί, βλέπετε τα επιτόκια και επομένως, θα χρειαστεί ένας οδικός χάρτης για την έξοδο προς την ανάπτυξη με ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρειαστεί η χώρα νέα δανεικά, είτε για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού των επόμενων χρόνων, είτε για την πρόωρη εξόφληση των δανείων του ΔΝΤ, προκειμένου να αποκασταθεί η μακροπρόθεσμη διαχειρισιμότητα του ελληνικού χρέους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.