Neo

Ο Παπαμιμίκος βλέπει σύγκλιση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποταμιού με μπόνους 50 εδρών

Αλλαγή της εκλογικής νομοθεσίας ώστε το μπόνους των 50 εδρών να αποδίδεται και σε συνασπισμό κομμάτων, αρκεί αυτά να έχουν συγκεκριμένο πρόγραμμα συμφωνημένο προεκλογικά, πρότεινε ο Γραμματέας της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, στην εκδήλωση του ελληνικού Δικτύου για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη της Άννας Διαμαντοπούλου και του Friedrich Ebert Stiftung.

Στον απόηχο των σεναρίων που θέλουν τον Αντ. Σαμαρά να απεργάζεται σχέδια κοινής καθόδου των τριών κομμάτων, απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, ο κ. Παπαμιμίκος σημείωσε πώς «η πρόσφατη εμπειρία έδειξε λοιπόν, πως κανένας πολιτικός οργανισμός δε μπορεί μόνος του, να υλοποιήσει τις σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη η χώρα για να γίνει η ζωή των πολιτών καλύτερη». Αφού, λοιπόν, σημείωσε ότι «σε πολύ βασικά ζητήματα, σήμερα υπάρχουν συγκλίσεις, μεταξύ ΝΔ - ΠΟΤΑΜΙΟΥ και ΠΑΣΟΚ», προχώρησε και στη διατύπωση της πρότασης: «Σε μία περίοδο που η Ελλάδα έχει ανάγκη από σταθερότητα και ευρύτερες συναινέσεις, θα μπορούσε να εισαχθεί ειδική πρόβλεψη πως ένας συνασπισμός κομμάτων να μπορεί να λαμβάνει το μπόνους των 50 εδρών σε περίπτωση νίκης, χωρίς καμία προϋπόθεση, εφ' όσον όμως ικανοποιείται μια αναγκαία συνθήκη: Να έχει ο συνασπισμός αυτός, καταθέσει προεκλογικά το ενιαίο πρόγραμμα του, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες ότι τα κόμματα που τον απαρτίζουν μετεκλογικά θα συνεργαστούν μεταξύ τους, έχοντας συγκεκριμένο πρόσωπο ως πρωθυπουργό».

Υπογράμμισε δε ότι το μπόνους θα πρέπει να δίνεται σε συμφωνίες που έχουν συναφθεί προεκλογικό. «Όχι μετεκλογικά, όχι στο πόδι, όχι στη βάση σκοπιμοτήτων και προσωπικών φιλοδοξιών. Να ξέρει ο πολίτης ποιοι σχηματισμοί, θα στηρίξουν ποιες μεταρρυθμίσεις, πριν πάει να ψηφίσει».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.