ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέχρι τις 26 Μαΐου οι αιτήσεις

Παρατείνεται η ρύθμιση οφειλών

Το μεγάλο, μέχρι στιγμής, ενδιαφέρον των οφειλετών του δημοσίου στη νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών οδηγεί το υπουργείο Οικονομικών στην απόφαση να παρατείνει για ένα ακόμη μήνα, μέχρι τις 26 Μαΐου, την προθεσμία για την υπαγωγή τους στη ρύθμιση της «προκαταβολής».

Η ρύθμιση αυτή, που κανονικά έληξε χθες προβλέπει ότι σε περίπτωση εφάπαξ προκαταβολής οποιουδήποτε ποσού άνω των 200 ευρώ από το αρχικό κεφάλαιο ληξιπρόθεσμου χρέους προς την εφορία παρέχεται ισόποση έκπτωση επί του συνολικού ποσού των πρόσθετων φόρων, των προστίμων, των τόκων και των τόκων και των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής που έχουν συσσωρευτεί.

Για τη ρύθμιση της «προκαταβολής» ο οφειλέτης θα πρέπει:

1. Να πληρώσει τουλάχιστον 200 ευρώ και να ρυθμίσει υποχρεωτικά την υπόλοιπη οφειλή του σε έως και 100 δόσεις. Το ποσό της προκαταβολής θα πρέπει να καταβληθεί εντός τριών ημερών από την ημέρα υποβολής της αίτησης και η πρώτη δόση έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα.
2. Να πληρώνει κανονικά τις δέκα πρώτες δόσεις της ρύθμισης ή όλες εφόσον η ρύθμιση είναι μικρότερη των δέκα δόσεων. Δηλαδή για να οριστικοποιηθεί το ποσό της διαγραφής από πρόστιμα και προσαυξήσεις, θα πρέπει να πληρωθούν στην ώρα τους τουλάχιστον οι 10 πρώτες δόσεις.

Στο μεταξύ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου οι αιτήσεις υπαγωγής στη ρύθμιση των 100 δόσεων έχουν ξεπεράσει τις 170.000 από την Παρασκευή 17 Απριλίου που ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική εφαρμογή στο Taxisnet. Δηλαδή κατά μέσο όρο υποβάλλονται περίπου 14.000 αιτήσεις την ημέρα. Οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί αφορούν συνολικά χρέη άνω του 1 δισ. ευρώ ενώ μέχρι στιγμής έχουν εισπραχθεί περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.