ΚΟΣΜΟΣ

Κρίθηκε ένοχος

Ποινή κάθειρξης 12 ετών επιβλήθηκε σε Τούρκο για την απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν

Ένας άνδρας που επιχείρησε να δολοφονήσει τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πέρυσι καταδικάστηκε σε κάθειρξη 11 ετών και 8 μηνών σήμερα από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Φερχάτ Γιλντίζ προσπάθησε να πυροβολήσει τον Ερντογάν -που εκείνη την περίοδο ήταν πρωθυπουργός της χώρας- από κοντινή απόσταση ενώ εκείνος αποχωρούσε από μία πολιτική εκδήλωση που είχε οργανώσει το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο Γιλντίζ πάτησε τη σκανδάλη ωστόσο το όπλο δεν εκπυρσοκρότησε.

Κατόπιν επενέβησαν οι σωματοφύλακες του Τούρκου προέδρου πριν ο Γιλντίζ προλάβει να επιχειρήσει για δεύτερη φορά να πυροβολήσει τον Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος εξήγησε την ενέργειά του ως μια «πράξη διαμαρτυρίας» και υποστήριξε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει τον Ερντογάν.

«Τον προσέγγισα μία φορά όταν η οχηματοπομπή του πέρασε από μπροστά μου. ¨Ήταν αδύνατο να αγγίξω τον πρωθυπουργό από το σημείο που βρισκόμουν. Λυπάμαι ειλικρινά για ό,τι έκανα ακόμα κι αν πρόκειται για μία ενέργεια διαμαρτυρίας» υποστήριξε ο ίδιος.

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να επιβληθεί στον κατηγορούμενο ποινή κάθειρξης 26 ετών, η οποία μειώθηκε σε κάθειρξη 11 ετών και 8 μηνών με το επιχείρημα ότι η απόπειρα δολοφονίας απέτυχε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.