ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Πουράκια σοκολάτας με παγωτό βανίλια

Υλικά
170γρ. κουβερτούρα γάλακτος
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
50γρ. αλεσμένα φουντουκιού
3 φύλλα κρούστας
60γρ. βούτυρο λιωμένο
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
10 μπάλες βανίλια παγωτό

Εκτέλεση
Ψιλοκόψτε την κουβερτούρα και λιώστε τη σε μπεν μαρί ανακατεύοντας γρήγορα με το σύρμα. Προσθέστε στο μπολ με την σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και τα φουντούκια και ανακατέψτε. Αφήστε να κρυώσει για 30 λεπτά στο ψυγείο.Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 240⁰C βαθμούς.Κόψτε το κάθε φύλλο κρούστας σε 3 κάθετες λωρίδες και αυτά στα 2 (θέλουμε να πάρουμε 6 ορθογώνια από το κάθε φύλλο, 30 ορθογώνια σύνολο). Βάλτε τα σε υγρό πανί και αφήστε στην άκρη.Παίρνετε ένα ένα τα ορθογώνια κομμάτια (τα άλλα τα αφήνετε σκεπασμένα για να μη ξεραθούν), τοποθετείστε τα κάθετα και αλείψτε τα με λιωμένο βούτυρο. Βάλτε στο κάτω μέρος του κάθε φύλλου κρύα σοκολάτα (1 δάχτυλο).Διπλώστε τις 2 πλευρές προς τα μέσα και τυλίξτε το πουράκι σας.Βάλτε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετείστε μέσα τα πουράκια σας. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και ψήστε για 6 λεπτά στην πάνω θέση του φούρνου μέχρι να ροδίσουν.Σερβίρετε ζεστό ή κρύο με παγωτό βανίλια.

Πηγή : www.glikessintages.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.