ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγοραστός: Προσωρινό το μέτρο

Διαβεβαιώσεις Τσίπρα στους περιφερειάρχες για τα αποθεματικά

Εγγυήσεις παρείχε ο Αλέξης Τσίπρας στους Περιφερειάρχες για τα διαθέσιμα με αφορμή την ΠΝΠ, ξεκαθαρίζοντας ότι το μέτρο είναι προσωρινό.

«Είχαμε ουσιαστική συζήτηση με τον πρωθυπουργό. Πήραμε τη διαβεβαίωση ότι το μέτρο αυτό είναι έκτακτο και προσωρινό συνεπώς μέσα σε ένα εύλογο διάστημα θα γίνει και η αλλαγή με νόμο που θα έρθει στη βουλή» είπε ο Πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών Κώστας Αγοραστός. Όπως δήλωσε ο κ. Αγοραστός, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι όταν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση θα υπάρξει τροπολογία που θα καθιστά προαιρετικό το μέτρο.

Ο πρωθυπουργός θα συναντήσει στη συνέχεια και τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ για το ίδιο θέμα.

Στη συνάντησή του με τους περιφερειάρχες έκανε αναφορά και στο μεταναστευτικό λέγοντας ότι είναι από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την Ευρώπη και δυστυχώς βαραίνει, όπως είπε, τις χώρες υποδοχής, περισσότερο από τις άλλες.

Σημείωσε δε, ότι στο νότιο Αιγαίο και στον Έβρο υπάρχουν μειωμένες ροές και ότι η έγνοια της ΕΕ είναι περισσότερο στη νότιο Μεσόγειο, στην πλευρά της Λιβύης και από τη δική μας πλευρά ζήτησε να πέσει το βάρος και στο ανατολικό Αιγαίο.

Την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Μνήμων 16:01 25/04/2015

    Τσίπρας: «Στη ζωή δεν υπάρχουν μονόδρομοι

    και αυτό μας το αποδεικνύουν όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Ευτυχώς υπάρχουν παραδείγματα. Στην Κύπρο υπάρχει μια κυβέρνηση της αριστεράς, σε άλλες συνθήκες, σε μικρογραφία των προβλημάτων που έχουμε εδώ στην Ελλάδα, αλλά ο κ. Χριστόφιας όμως κατάφερε να δανειστεί από τη Ρωσία του Πούτιν 2,5 δις ευρώ και να μην μπει στο ΔΝΤ και να αποφύγουμε να έχουμε και τις δύο χώρες του ελληνισμού στο ΔΝΤ και την επιτήρηση. Θα μου πείτε 2,5 δις είναι μικρό ποσό. Για την Κύπρο είναι το 30% του ΑΕΠ της.

  2. ΙΒΑΝ 15:55 25/04/2015

    ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΡΓΚΟΥΤ ΟΖΑΛ (πρώην Πρωθυπουργός της Τουρκίας):
    *********************************************
    Η άρνηση της Ευρώπης να δεχθεί την είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε έχει δημιουργήσει ΑΜΕΤΡΗΤΑ προβλήματα στους Τούρκους πολιτικούς.
    Σε μια συζήτηση ο τότε πρόεδρος Οζάλ και προκειμένου να απαντήσει σε στρατιωτικές πηγές, ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί, δεν φοβόμαστε τους Τούρκους , απάντησε με νόημα:
    «Δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες.
    Αρνήθηκαν να μπούμε στην Ευρώπη. Κάθε μέτρο έχει και αντίμετρο. Αν μπορούν ας μας…σταματήσουν !
    Αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια μουσουλμάνους από την από εδώ μεριά και να τελειώνουμε πια με αυτούς».
    2008: Συνελήφθησαν στην Ελλαδα 146.337 μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες.
    Αν συνεχιστεί η είσοδος με τέτοιον ρυθμό, στην Ελλάδα το 2018 θα έχουμε 5.000.000 μουσουλμάνους λαθρομετανάστες.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.