ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις έχασαν την ζωή τους

Στους 90 οι διασωθέντες παράτυποι μετανάστες στον Ζέφυρο Ρόδου

Στους 90 ανέρχεται -σύμφωνα με το Λιμενικό- ο αριθμός των διασωθέντων από τη σημερινή προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους με παράτυπους μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή Ζέφυρος της Ρόδου, που είχε ως αποτέλεσμα τρία άτομα (ένας άνδρας, μία γυναίκα, ένα παιδί) να χάσουν τη ζωή τους. Από τους διασωθέντες 62 είναι άνδρες, 22 γυναίκες και 6 παιδιά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, όταν το ιστιοφόρο σκάφος προσάραξε, οι περισσότεροι από τους παράτυπους μετανάστες που βρίσκονταν μέσα σε αυτό (σ.σ. πιθανότατα επέβαιναν 93) έπεσαν στη θάλασσα για να βγουν μόνοι τους στη ξηρά. Ορισμένοι απ’ αυτών φορούσαν σωσίβια. Λιμενικοί μαζί με κατοίκους της περιοχής όταν τους αντίκρισαν έπεσαν στη θάλασσα προκειμένου να διασώσουν όσα άτομα μπορούσαν, καθώς πολλά από αυτά δεν ήξεραν να κολυμπούν και καλούσαν σε βοήθεια. Τρία άτομα εντοπίστηκαν νεκρά, ενώ ακόμα 27 μετανάστες περισυνελέγησαν με συμπτώματα υποθερμίας και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί από πιο σημείο είχε ξεκινήσει το δουλεμπορικό σκάφος και αν μέσα σε αυτό υπήρχαν δουλέμποροι.

Οι έρευνες στο σημείο όπου έγινε η προσάραξη του ιστιοφόρου συνεχίζονται από ιδιώτες δύτες και πλωτό του λιμενικού για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων παράτυπων μεταναστών, ενώ αποχώρησε το ελικόπτερο που συμμετείχε σε αυτές.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. GKP. 20:25 20/04/2015

    Δεν είναι παράτυποι μετανάστες.Είναι παράνομοι και λαθρομετανάστες.Παραβίασαν με την βοήθεια των Τούρκων δουλεμπόρων τα Ελληνικά σύνορα και τους Νόμους της Χώρας για να εισβάλουν σε αυτήν παράνομα.Ή Τουρκία παίρνει χοντρό χρήμα από την διακίνηση των λαθρομεταναστών και η Ελλάδα τρώει την φόλα και τα προβλήματα που αυτοί φέρνουν μαζί τους.Δεν έχουν καταλάβει οι Έλληνες πολιτικοί ότι οι Τούρκοι με το παλιό σχέδιο του Τουργκούτ Οζάλ μας έχουν γεμίσει κυρίως Μουσουλμάνους λαθρομετανάστες και μας έχουν διαλύσει στην κυριολεξία οικονομικά και πολιτικά;

  2. FRIDA. 20:18 20/04/2015

    Δέν είναι παράτυποι μετανάστες.Έχουμε μάθει σε αυτήν την καθυστερημένη και υπανάπτυκτη χώρα να τα καταπίνουμε όλα αμάσητα.Είναι Λαθρομετανάστες και όχι παράτυποι γιατί Λαθραία μπήκαν στην χώρα.Την μάθαμε πιά την γλώσσα του και την ορολογία του ΣΥΡΙΖΑ.Παράτυποι οι Λαθρομετανάστες, Θεσμοί η Τρόικα, Πρόγραμμα το Μνημόνιο και Κοινωνική Συμμετοχή η Άγρια Φορολογία που έρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.
    Εμαθε ο ΣΥΡΙΖΑ να παίζει με τις λέξεις για να κοροιδεύει έναν καθυστερημένο πολιτικά και κοινωνικά Λαό.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.