ΕΛΛΑΔΑ

Αντίθετοι οι διοικητικοί υπάλληλοι

«Τελειωτικό χτύπημα στη λειτουργία του ΕΚΠΑ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου»

Την αντίθεσή τους στην εφαρμογή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου εκφράζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και κάνουν λόγο για «τελειωτικό χτύπημα» στη λειτουργία του πανεπιστημίου, αναφερόμενοι στη μεταφορά των διαθεσίμων του ιδρύματος στην Τράπεζα της Ελλάδος

«Η μεταφορά των διαθεσίμων του Πανεπιστημίου Αθηνών (τακτικός προϋπολογισμός, κληροδοτήματα, ειδικός λογαριασμός κονδυλίων Έρευνας) μεταφράζεται ουσιαστικά σε ”κλείσιμο” του πανεπιστημίου μας [...], μετά και τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης από τα 35 εκατ. ευρώ στα 11,5 εκατ. ευρώ και του διοικητικού προσωπικού του, λόγω της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΣ του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος τονίζει ότι, με δεδομένο ότι το πανεπιστήμιο δεν θα μπορεί να καλύψει τις λειτουργικές του ανάγκες, είναι σίγουρη η υποβάθμιση των σπουδών της δημόσιας δωρεάν ανώτατης εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της εκπαίδευσης και της έρευνας, αφού η χρηματοδοτική βοήθεια που παρέχεται στο πανεπιστήμιο από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) για την κάλυψη ουσιωδών αναγκών χάνεται. «Ο ΕΛΚΕ, με τις δεσμεύσεις που έχει σε συμβόλαια έρευνας και τις ιδιωτικο-οικονομικές υποχρεώσεις με αντισυμβαλλόμενους και Διεθνείς Οργανισμούς, θα καταρρεύσει ως πηγή χρηματοδότησης του Πανεπιστημίου. Επακόλουθο θα είναι να σταματήσει η έρευνα, να χάσουν την δουλειά τους περίπου 7.000 νέοι ερευνητές και λοιπό προσωπικό που απασχολείται στα ερευνητικά προγράμματα, με βαρύ πλήγμα στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών και τις Διδακτορικές Σπουδές.», επισημαίνει ο Σύλλογος.

Τέλος, οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ ζητούν από την κυβέρνηση να αναλογιστεί το βάρος της ευθύνης της «για την καταστροφή που θα επιφέρει η εφαρμογή της [πράξης νομοθετικού περιεχομένου]».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.