ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονική επίθεση της Αλ Σαμπάμπ - «Νεκροταφείο» η Πανεπιστημιούπολη στην Γκαρίσα

Τερματίστηκε η ομηρία με λουτρό αίματος στο κολέγιο της Κένυας - Στους 147 οι νεκροί

Όπως δείχνουν τα στοιχεία του τελευταίου (και πιο ενημερωμένου, απ' ό,τι φαίνεται) απολογισμού που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών, τουλάχιστον 147 άνθρωποι, στην πλειονότητα τους φοιτητές, σκοτώθηκαν χθες στην επίθεση που εξαπέλυσαν οι Σομαλοί ισλαμιστές της οργάνωσης Αλ Σαμπάμπ εναντίον του Garissa Univercity College στη βορειοανατολική Κένυα. Η υπηρεσία διευκρίνισε ότι η κατάσταση ομηρίας έχει τερματιστεί.

«Ενημέρωση: 147 νεκροί έχουν επιβεβαιωθεί στην επίθεση στο Γκαρίσα» ήταν το μήνυμα που ανάρτησε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Αντιμετώπισης Καταστροφών της Κένυας στον επίσημο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Garissa-University-College

Η επιχείρηση που διεξήγαγαν οι δυνάμεις ασφαλείας της Κένυας με στόχο να ανακτήσουν τον έλεγχο του Πανεπιστημίου έχει «ολοκληρωθεί (και) οι 4 τρομοκράτες έχουν σκοτωθεί» προσέθεσε η υπηρεσία, σχεδόν 16 ώρες μετά την έναρξη της επιχείρησης σε αυτήν την πόλη που βρίσκεται σε απόσταση 150 χιλιομέτρων από τα σύνορα με τη Σομαλία.

kenya2

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.