ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύριο στη Φιλοθέη

«Τετ α τετ» Καραμανλή – Σαμαρά – Παυλόπουλου στο μνημόσυνο του Εθνάρχη

Αύριο στη Φιλοθέη το ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη Καραμανλή, με το ερώτημα... Τσίπρα.

Σε σημείο αναφοράς για την κεντροδεξιά αναμένεται να αναδειχθεί, για άλλη μία χρονιά, το ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην Πρωθυπουργός και ανηψιός του ιδρυτή Κώστας Καραμανλής αλλά και ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να δώσουν το «παρών», σε μία περίοδο που οι εξελίξεις για τη χώρα ειναι ραγδαίες, η ανησυχία για ενδεχόμενο Grexit αυξανόμενη αλλά και οι σχέσεις μεταξύ της Συγγρού με την Προεδρία και την Παναγή Κυριακού εξαιρετικά σύνθετες.

Η εκδήλωση είχε, αρχικώς, προγραμματιστεί για την Τετάρτη, ωστόσο μετατέθηκε αύριο Τρίτη προκειμένου να μπορέσει, όπως ζήτησε, να συμμετάσχει και ο κ. Σαμαράς που αμέσως μετά αναχωρεί για το Στρασβούργο.

Το μνημόσυνο πραγματοποιείται στον απόηχο των σεναρίων για παρουσία του κ. Αλέξη Τσίπρα σε αυτό. Κατά πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να παραστεί, εφόσον προσκαλείτο, κάτι βέβαια που δεν επρόκειτο να συμβεί καθώς το Ίδρυμα Καραμανλής δεν αποστέλλει προσκλήσεις, πολλώ δε μάλλον όταν δεν πρόκειται για μία πολιτική εκδήλωση αλλά για ένα απλό φόρο τιμής στον ιδρυτή της Ν.Δ.

Συνεπώς, αν ο κ. Τσίπρας επιλέξει να παραστεί θα είναι με δική του πρωτοβουλία και μόνον. Μοιάζει αμφίβολο και πάντως όχι το πιο πιθανό ενδεχόμενο ο Πρωθυπουργός να παραστεί. Ειδικά από τη στιγμή που το καραμανλικό στρατόπεδο μοιάζει, μετά την αποδοχή ή ανοχή που επέδειξε προς τον κ. Τσίπρα επί μακρόν, να παίρνει σαφείς αποστάσεις από τις επιλογές της
κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά όταν αυτές μοιάζουν να υπονομεύουν τελικά την ίδια την συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ 180 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΝΕΟ-ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ
    Ένας Μανιάτης δημοκράτης

    Σήμερα, όπως και χθές, την Ελλάδα ΄΄διαχειρίζεται ’’ η δεξιά και η αδέξια πανσπερμία.

    Η δεξιά της ΕΡΕ, της ΕΚΟΦ, του Καραμανλή, του Παπαδόπουλου, του Αβέρωφ, του Ράλλη, του Μητσοτάκη, του Κωστάκη, του Αντώνη, του Βαγγέλη, της Ντόρας, του Πάκη, του Καμμένου, του Κουίκ, του Μιχαλολιάκου, του Λαγού, του Γερμενή, του Λιάπη, του Ανδριανού , του Βουλγαράκη, του Μεϊμαράκη, του Στυλιανίδη, του Νικολόπουλου, του Βορίδη , του Γιωργιάδη, του Ψωμιάδη , του Παπαγεωργόπουλου, των εθνικοφρόνων και των συνοδοιπόρων που διαμόρφωσαν την Ελλάδα της σημερινής δυστυχίας.

    Οι άνθρωποι αυτοί ή, οι άμεσοι, ΄η, οι απώτεροι πρόγονοι , συγκυβέρνησαν στην Ελλάδα σχεδόν 170 χρόνια.
    Είναι η ΙΔΙΑ κατάρα που κουβαλάμε σαν προπατορικό αμάρτημα. Κοντά σε αυτούς και όλοι οι ..ανανήψαντες Κύρτσοι , Βουλτέψηδες , Τσίμες , και τόσοι άλλοι παρθενοραμμένοι ‘’εθνικόφρονες’’ εξ αγχιστείας .Ένα ‘’πατριωτικό πολιτικό’’ συνονθύλευμα, που αναγάγει τον πατριωτισμό και την πατριδοκαπηλία σε ύψιστη ‘’ιδεολογική’’ αφετηρία νεοελληνικής αναγέννησης.

    Αυτοί οι γονυπετείς ‘’ηγέτες’’ ηγετίσκοι και λοιπό χαφιεδότσουρμο, αποτελούσαν και αποτελούν τον ‘’Εθνικό κορμό’’ !
    Αυτοί χειρίστηκαν τις κρατικές και εθνικές υποθέσεις και διαχειρίστηκαν τις τύχες μας και την πορεία μας.
    Αυτοί σε τακτά και έκτακτα χρονικά διαστήματα, ‘’ΜΑΣ ΧΡΕΟΚΠΟΥΣΑΝ’’ για να πλουτίζουν ακόμη περισσότερο, οι νεοκοτζαμπάσηδες.
    Αυτοί μας οδήγησαν και το 2009 στη χρεοκοπία και στην εξαθλίωση, αφού κατάκλεψαν το αίμα μας και ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΑΝ το χρέος μας σε ..πέντε χρόνια.

    Και εμείς, πέφτουμε στην παγίδα των εμπόρων των ΜΜΕ και αντί να ρωτάμε πως φθάσαμε στη χρεοκοπία του 2009, ..ρωτάμε τι έκανε ο Παπανδρέου και αν διαχειρίστηκε στον ελάχιστο χρόνο που είχε, σωστά ή όχι της ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ πατρίδα μας.

    ΑΣ γίνει μία ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ έρευνα παράλληλα με τα στοιχεία που φέρνουν στο φως οι ΞΕΝΟΙ αρμόδιοι, να μάθουμε ακριβώς ΓΙΑΤΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ την Ελλάδα στη χρεοκοπία μέχρι το 2009 και ΠΟΙΟΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΣΑ???
    ΑΣ γίνει έστω μια εξεταστική επιτροπή να κατατεθούν όλα τα στοιχεία και μετά βλέπουμε ποιοι μας ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ !

    Και καλά οι πατριδοκάπηλοι ,
    οι έμποροι της εθνικοφροσύνης, αγωνίζονται για τα αφεντικά τους. Εσύ όμως Έλληνα πολίτη, δεν θέλεις να μάθεις ποιοι και γιατί μας οδήγησαν στην ΠΤΩΧΕΥΣΗ από το 2004-2009 ??

    Δεν θέλεις να μάθεις ποιοι ΣΕ ΕΚΛΕΨΑΝ και ποιοι μας οδήγησαν στην καταστροφή και στις αυτοκτονίες? Τι επί πλέον στοιχεία ζητάς από αυτά που ΑΦΘΟΝΑ ΤΩΡΑ!!! μας παρέχουν οι ξένοι ειδικοί μέσω των επισήμων εγγράφων, αλλά και παραδέχονται δημόσια πόσες φορές πίεσαν , ενημέρωσαν, απαίτησαν τους ‘’ευλύγιστους ‘’ Παπαθανασίου να πάρουν μέτρα για να σωθούμε και να μη χρεοκοπήσουμε?

    Σήμερα ξέρουν να κάνουν ΜΟΝΟ κριτική στα έργα και στο χρόνο διακυβέρνησης των υπολοίπων αγωνιστών της πληγωμένης και καταπατημένης δημοκρατίας μας.
    Σήμερα θέλουν πάλι να ‘’σε υπνωτίσουν’’ ότι δεν φταίνε αυτοί και ότι μόνο ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ‘’μπορούν να σε σώσουν’’ πάλι, όπως κάνουν τα τελευταία 200 χρόνια.

    Θα αποδεχτούμε την προσβολή και την κοροϊδία ,ή, θα ανοίξουμε τα μάτια μας και θα προστατέψουμε την πατρίδα μας και τα παιδιά μας, ώστε ΠΟΤΕ ΠΙΑ να μη πέσουμε θύματα του φασισμού των συνειδήσεων, των απογόνων εκείνων που έβαλαν και ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΦΥΛΑΚΗ ???

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.