ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν δύο άτομα

Θεσσαλονίκη: Μετέφεραν μετανάστες κρυμμένους σε καρότεσες φορτηγών με αγροτικά προϊόντα

Στα ίχνη κυκλώματος που δραστηριοποιούταν στην παράνομη διακίνηση μεταναστών από την Ελλάδα προς χώρες του εξωτερικού βρίσκονται οι Αρχές. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άτομα, με την κατηγορία ότι μετέφεραν δέκα έξι μετανάστες, κρυμμένους μέσα σε φορτηγά με αγροτικά προϊόντα.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια επιχείρησης, που έγινε κατά τις βραδινές ώρες της χθεσινής ημέρας, στην περιοχή του Τελωνείου Ευζώνων Κιλκίς, αστυνομικοί και τελωνειακοί, συνέλαβαν δύο άτομα ηλικίας 67 και 68 ετών, με την κατηγορία ότι αποτελούν μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Επίσης,σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ακόμη ατόμων, που εμπλέκονται στην υπόθεση διακίνησης μεταναστών.

Οι συλληφθέντες φέρονται ότι οδηγούσαν φορτηγά διεθνών μεταφορών, στο εσωτερικό των οποίων εντοπίστηκαν στοιβαγμένοι και κρυμμένοι, πίσω από αγροτικά προϊόντα, συνολικά 16 μετανάστες, υπήκοοι Συρίας.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι αλλοδαποί, με τη βοήθεια μελών του κυκλώματος, ξεκίνησαν από την Αθήνα με ενδιάμεση στάση τη Θεσσαλονίκη και τελικό προορισμό χώρες της κεντρικής και νότιας Ευρώπης. Για τη μεταφορά τους θα κατέβαλε ο καθένας τους το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ, αποφέροντας, παράνομα, στα μέλη της σπείρας, συνολικά "κέρδη" ύψους 48.000 ευρώ.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης της κυκλώματος, ήταν η συστηματική συνεργασία με επαγγελματίες οδηγούς διεθνών μεταφορών,τα φορτηγά οχήματα των οποίων χρησιμοποιούνταν ως μέσα παράνομης διακίνησης των μεταναστών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.