MEDIA

Σε εξωτερικό εμπειρογνώμονα η έρευνα για το πρόβλημα

Τι λέει η Digea για το μαύρο στα κανάλια

Ανακοίνωση της Digea για το τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε το πρωί στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Όπως αναφέρει, στις 09:07 το πρωί υπήρξε πρόβλημα στην πολυπλεξία του σήματος των Ιδιωτικών Καναλιών Εθνικής Εμβέλειας, με αποτέλεσμα να διακοπεί η εκπομπή τους σε πανελλαδικό επίπεδο ενώ  η εκπομπή των Περιφερειακών Σταθμών δεν επηρεάστηκε.

«Ενεργοποιήθηκε άμεσα η εφεδρεία του συστήματος κωδικοποίησης και πολυπλεξίας, όμως η ροή δεν αποκαταστάθηκε. Κατόπιν ενδελεχούς ελέγχου του συνόλου της αλυσίδας επεξεργασίας του σήματος, εντοπίστηκε το πρόβλημα στην διαδικασία δημιουργίας της ροής σήματος (streaming) στον πολυπλέκτη. Έπειτα από σειρά δοκιμών η τεχνική ομάδα κατέληξε ότι το πρόβλημα δημιουργούσε η εισαγωγή κρυπτογράφησης που αφορά στην μεταφορά του σήματος από τον δορυφόρο στα κέντρα εκπομπής. Έγινε επανεκκίνηση του συγκεκριμένου συστήματος και το πρόβλημα αποκαταστάθηκε», σημειώνει ο ψηφιακός πάροχος.

«Τα προγράμματα επανήλθαν σταδιακά εντός 10 περίπου λεπτών από τις 11:00 και μετά και έκτοτε παίζουν χωρίς πρόβλημα.
Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας ανατίθεται σε εξωτερικό εμπειρογνώμονα η εξέταση του περιστατικού, η διερεύνηση τυχόν ευθυνών και η επανεξέταση, του σχεδιασμού του όλου συστήματος πολυπλεξίας και μετάδοσης του σήματος εάν αυτό προκύψει ως απαίτηση από την έρευνα», αναφέρει η Digea.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.