ΕΛΛΑΔΑ

ΣΕΤΕ

Α. Ανδρεάδης: Αυτοκτονία για τον ελληνικό τουρισμό τυχόν αύξηση του ΦΠΑ στη διαμονή και την εστίαση

Με αυτοκτονία για τον ελληνικό τουρισμό και την εθνική οικονομία θα ισοδυναμούσε τυχόν αύξηση του ΦΠΑ στη διαμονή και την εστίαση, όπως υποστήριξε σήμερα, από τα Νέα Μουδανιά, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «δεν είναι σοβαρό πράγμα μέσα σε μια εξαετία να έχουν αλλάξει οι συντελεστές ΦΠΑ επτά φορές».

Με την ευκαιρία παρουσίασης της καμπάνιας προώθησης της Χαλκιδικής, που πραγματοποιήθηκε σήμερα από τον Τουριστικό Οργανισμό της περιοχής και τη Μarketing Greece, o κ.Ανδρεάδης γνωστοποίησε ότι ήδη εστάλη επιστολή για το θέμα στην κυβέρνηση και -μεταξύ άλλων- στους αρχηγούς των κομμάτων, τους θεσμούς και τον Έλληνα επίτροπο στην ΕΕ.

Όπως τονίζεται και στην επιστολή, η αύξηση του ΦΠΑ θα είναι καταστροφική, δεδομένου ιδίως ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις δανείζονται με επιτόκια έως και τρεις φορές μεγαλύτερα, σε σχέση με τις ανταγωνιστικές άλλων χωρών. Ο κ.Ανδρεάδης σημείωσε ακόμη ότι στους ανταγωνιστικούς της Ελλάδας προορισμούς, ο ΦΠΑ σε διαμονή και εστίαση κυμαίνεται μεταξύ 6%-10%. Η πρόταση του ΣΕΤΕ είναι ο ΦΠΑ στη διαμονή και την εστίαση να διαμορφωθεί μεταξύ 8% και 10%.

Κατά τον κ.Ανδρεάδη, αν τελικώς οι συντελεστές αυξηθούν, τότε η ζημιά θα φανεί στην επόμενη σεζόν. Μάλιστα, τα πρώτα δείγματα εκτιμάται ότι θα αρχίσουν να εκδηλώνονται ήδη στο σχεδιασμό των προγραμμάτων των αεροπορικών εταιρειών, που θα γίνουν μετά από ένα δίμηνο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.