ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Αθάνατη Ελλάδα που δικαιώνεις … ποιους;

Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις: Ας ξεχάσουμε λίγο τα της διαπραγμάτευσης, ας κρατήσουμε μόνον το ότι τα ταμεία δεν είναι και στην καλύτερη κατάστασή τους...

Ορθά λέει από την πλευρά του ο Γιάνη Βαρουφάκης ότι δεν ακολουθούμε «συνταγές που απέτυχαν»: Ας δούμε λοιπόν κάποιες από τις νέες συνταγές.

Επαναπρόσληψη εργαζομένων στην ΕΡΤ. Επαναπρόσληψη καθαριστριών. Υποσχέσεις για πρόσληψη άλλων καθαριστριών με συμβάσεις έργου. «Ξεσηκωμός» και από συμβασιούχους του ΟΑΕΕ που ζητούν να προσληφθούν, αιτήματα και από χαμηλά αμειβόμενους νέους Εφοριακούς που θέλουν να εξισωθούν οι αμοιβές τους με αυτές των παλαιών και ο «ασκός του Αιόλου» μόλις άνοιξε..

Όποιος τολμήσει να πει ότι αυτές οι πρακτικές (των επαναπροσλήψεων και των υποσχέσεων για προσλήψεις ή αυξήσεις) θυμίζουν παλαιοκομματικές λογικές πελατειακού Κράτους -που μάλιστα αυτή την στιγμή με το Ταμείο μείον κάθε άλλο παρά δικαιολογούνται- και σκιαγραφούν το «μοντέλο» που υιοθετήθηκε για πολλά χρόνοα στην Ελλάδα  και χρεοκόπησε με «θόρυβο»… να του βάλουμε «πιπέρι στο στόμα» και να τον «βαφτίσουμε» μνημονιακό.

Ορθά λέει η Κυβέρνηση πως η φοροδιαφυγή θα παταχθεί: Πως το καταφέρνει;

Εις το όνομα της έλλειψης χρημάτων από τα ταμεία επετράπη στην ρύθμιση με διαγραφή προστίμων να μπουν και όσοι είχαν χρέη στην Εφορία πάνω από 1 εκατ. ευρώ. Μόλις πρόσφατα λοιπόν χάρη σε αυτό το «παράθυρο» ένα «σύμβολο» της φοροδιαφυγής, ιδιοκτήτης μπαρ στην Μύκονο, κατάφερε να «καθαρίσει» οφειλές 8 εκατ. ευρώ δίνοντας μόλις 2 εκατ.!!

Και βεβαίως εις το όνομα της ενίσχυσης των κρατικών ταμείων, προωθείται  ρύθμιση που θα επιτρέψει σε όσους έκρυψαν εισοδήματα από την εφορία τα προηγούμενα χρόνια –κοινώς έβγαζαν «μαύρο χρήμα»- να τα «νομιμοποιήσουν» είτε τα έχουν στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό καταβάλλοντας ένα μικρό αντίτιμο!!! Και .. πλέον νόμιμοι και ωραίοι θα μπορούν να ξοδεύουν το «μαύρο χρήμα» που έκαναν τόσο κόπο να κρύψουν από τις φορολογικές αρχές..

Και μια πρόταση: Αφού το κάνετε βρε παιδιά μην ξεχάσετε να επιτρέψετε να ενταχθούν σε αυτή την ρύθμιση και οι λίστες Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν, των εμβασμάτων του εξωτερικού… κλπ, κλπ..

Για να μην ξεχνιόμαστε όμως επειδή κατά την διάρκεια της κρίσης υπήρξαν και εκείνοι οι μισθωτοί  του ιδιωτικού τομέα (που και να θέλουν δεν μπορούν να κρύψουν εισοδήματα) που είτε κατάφεραν να διατηρήσουν σε αξιοπρεπή επίπεδα τον μισθό τους, είτε τους έμεινε από τις «χρυσές εποχές» μια περιουσία που με πολύ κόπο καταφέρνουν να έχουν, η Κυβέρνηση θα τους «επιβραβεύσει» επειδή ήταν συνεπείς στην πληρωμή των φόρων τους!! Θα τους αυξήσει λοιπόν την έκτακτη εισφορά, τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης (αφορά και ΙΧ άνω των 1.900 κυβικών) .. και φυσικά δεν θα γλιτώσουν από την «τσιμπίδα» του ΕΝΦΙΑ..

Δηλαδή.. ας ψοφήσει και η κατσίκα του γείτονα..  Άλλωστε χρειάζονται χρήματα για να …επαναπροσληφθεί κόσμος και κοσμάκης … στο Δημόσιο.

Αθάνατη Ελλάδα, με τις «φρέσκιες» σου ιδέες που πάντα τελικά υπό οποιαδήποτε συνθήκη δικαιώνεις τα λαμόγια και τιμωρείς τα εύκολα θύματα…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.