ΕΛΛΑΔΑ

Μεταφέρεται τελικά στις φυλακές Κέρκυρας-Την Πέμπτη απολογείται η γυναίκα του

Προφυλακίστηκε ο 27χρονος πα-τέρας της Άννυ

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια ο 27χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε και τεμάχισε το 4 χρόνων κοριτσάκι του  

Στις φυλακές της Κέρκυρας θα μεταφερθεί τελικώς ο 27χρονος παιδοκτόνος.

Η αρχική εισαγγελική παραγγελία ήταν για τις φυλακές Τρικάλων, ωστόσο μετά από συνεννόηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τις εισαγγελικές αρχές ο κατηγορούμενος θα μεταφερθεί στην Κέρκυρα όπου ήδη έχει ετοιμαστεί κελί για να κρατηθεί μόνος του και να μην έχει επαφή με άλλους κρατούμενους για λόγους ασφαλείας.  Η μεταγωγή του αναμένεται να γίνει αύριο και μέχρι τότε θα κρατηθεί στη ΓΑΔΑ.

Νωρίτερα από το Κτήριο 9 που βρίσκεται το γραφείο της ανακρίτριας μέχρι το περιπολικό στην είσοδο των δικαστηρίων, από όπου πέρασε ο κατηγορούμενος και η σύζυγός του έγιναν αποδέκτες της οργής του κόσμου που βρίσκεται στα δικαστήρια.

Φωνές, βρισίδια και κατάρες εκτόξευαν όσοι βρίσκονται στην Ευελπίδων όταν καταλάβαιναν ότι μπροστά τους βρίσκεται ο δράστης του ανατριχιαστικού εγκλήματος. Η  σύζυγός του 27χρονου πήρε προθεσμία, θα κρατηθεί στη ΓΑΔΑ και θα επιστρέψει για να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Το χρονικό της φρίκης

Την ίδια ώρα νέα σοκαριστικά στοιχεία αποκαλύπτονται για το φρικτό έγκλημα, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Οι διωκτικές αρχές εκτιμούν ότι, η 4χρονη Άννυ δολοφονήθηκε στις 8 ή 9 Απριλίου ενώ το σώμα της εξαφανίστηκε με τέτοιο τρόπο που προκαλεί ανατριχίλα και δεν έχει ξανασυμβεί πότε στη χώρα μας.

Ίχνη αίματος εντοπίστηκαν σε αρκετά σημεία του σπιτιού όπου έγινε η δολοφονία αλλά η εύρεση των μελών του σώματος της 4χρονης κρίνεται αδύνατη.

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε ο διοικητής  της Ασφάλειας Αττικής, Χρήστος Παπαζαφείρης τόνισε πως, ο παιδοκτόνος ομολόγησε και περιέγραψε τις πράξεις του, ενώ η μητέρα φαίνεται ότι δεν γνώριζε για τη πράξη του συντρόφου της.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να βρούμε ούτε κόκκαλο από το πτώμα της τετράχρονης» σημείωσε χαρακτηριστικά ο ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας αφήνοντας να εννοηθεί ότι σχεδόν πολτοποίησε το μικρό κοριτσάκι.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι ο βιολογικός πατέρας, αφού σκότωσε και διαμέλισε την 4χρονη, μαγείρεψε τα μέλη της και τα πέταξε στα σκουπίδια, ενώ προσπάθησε να ξεφορτωθεί και κάθε αντικείμενο που είχε σχέση με την Αννυ.

Μάλιστα, ο κ. Παπαζαφείρης πρόσθεσε πως «υπάρχουν μαρτυρίες ότι στα παράθυρα του διαμερίσματος είχε κρεμάσει πετσέτες για να απορροφήσουν τους υδρατμούς και να μην μπουν σε υποψίες οι γείτονες». Στη συνέχεια, καθάρισε τα πάντα μέσα στο υπόγειο διαμέρισμα -ακόμη και τις σωληνώσεις, τις οποίες μάλιστα σκόπευε να αλλάξει. Έκανε δηλαδή ό,τι ήταν δυνατό για μην ανακαλυφθούν τα μέλη του παιδιού.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο, που αποκάλυψε ο ταξίαρχος, είναι ότι ο δράστης κακοποιούσε το παιδί -όχι πάντως σεξουαλικά, όπως διευκρίνισε. «Από το προανακριτικό υλικό υπάρχουν ενδείξεις ότι κακοποιούσε το παιδί. Μάλιστα, έκανε μπάνιο την 4χρονη με παγωμένο νερό και το παιδί ούρλιαζε» είπε χαρακτηριστικά. Όπως ανέφερε ο κ.Παπαζαφείρης, δεν υπήρξαν καταγγελίες από τους γείτονες ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι σε βάρος της 4χρονης.

Ο δράστης, είπε ο κ.Παπαζαφείρης, εκμυστηρεύθηκε εν μέρει σε Βούλγαρο φίλο του τι είχε συμβεί με το παιδί. Όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο έφτασε η Αστυνομία στο Βούλγαρο φίλο του δράστη, ο ταξίαρχος είπε:« Είχαμε πληροφορίες ότι κάποιος γνωστός του δράστη από τη Βουλγαρία, γνώριζε τι είχε γίνει. Σε συνεργασία με τη Βουλγαρική Αστυνομία, εντοπίστηκε το άτομο με το οποίο είχε μιλήσει ο 27χρονος. Δεν του είχε πει, όμως, ότι σκότωσε την κόρη του».

Σχετικά με το ρόλο της μητέρας, ο διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σημείωσε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη πως η μητέρα γνώριζε κάτι σχετικά με τη δολοφονία του παιδιού της. Ο κ. Παπασηφάκης τόνισε ότι δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να δείχνει ότι το παιδί ήταν άρρωστο και πρόσθεσε πως η μητέρα του, που παρακολουθείται από ψυχολόγο, δεν γνωρίζει τις φρικιαστικές λεπτομέρειες του εγκλήματος.

Ο δράστης, από την πλευρά του, ισχυρίστηκε ότι βρήκε νεκρό το παιδί το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής. Η Αστυνομία εκτιμά ότι η όλη διαδικασία εξαφάνισης του πτώματος ολοκληρώθηκε από τον βιολογικό πατέρα της την Κυριακή του Πάσχα.

Όσον αφορά στον 40χρονο φίλο που είχε η 25χρονη μητέρα στη Γερμανία, ο κ.Παπασηφάκης ανέφερε ότι η Αστυνομία επικοινώνησε μαζί του και εκείνος ισχυρίστηκε ότι της είχε δώσει 12.000 ευρώ, γιατί ήταν φίλοι. Από το προανακριτικό υλικό εξακριβώθηκε ότι η 25χρονη είχε ταξιδέψει στη Γερμανία, πριν από το Πάσχα και είχε αφήσει την ανήλικη στον πατέρα της. Η μητέρα επέστρεψε στην Ελλάδα στις 21 Απριλίου, ενώ για διάστημα δύο εβδομάδων το παιδί έμεινε στη μητέρα του δράστη, η οποία του το επέστρεψε πριν από το Πάσχα.

Η δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης υποβλήθηκε χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με τον 27χρονο να κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, περιύβριση νεκρού, ηθική αυτουργία σε ψευδορκία μάρτυρα και οπλοχρησία, ενώ η 25χρονη κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου από την οποία προκλήθηκε θάνατος και για ψευδορκία μάρτυρα.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.