ΕΛΛΑΔΑ

Από το Δήμο της περιοχής

Δενδροφύτευση στην καμένη έκταση του Χαλανδρίου

Έξι ημέρες μετά την πυρκαγιά που αποτέφρωσε το Θέατρο της Ρεματιάς και τον περιβάλλοντα χώρο, ο δήμος Χαλανδρίου με τη βοήθεια εκατοντάδων εθελοντών προχώρησε σήμερα το πρωί, στην αναδάσωση της καμένης έκτασης και στον καθαρισμό του ευρύτερης περιοχής.

Μικρά παιδιά με τους γονείς τους, νέοι αλλά και ηλικιωμένοι, μέλη τοπικών συλλόγων και οργανώσεων αλληλεγγύης, πρόσκοποι, ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάδειξη του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και οι τοπικές ενορίες βρέθηκαν στον πανέμορφο χώρο, με σκοπό να τον αποκαταστήσουν όπως ήταν μέχρι το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, οπότε ξέσπασε η φωτιά. Τις προηγούμενες ημέρες, συνεργεία του δήμου είχαν απομακρύνει τις εγκαταστάσεις του θεάτρου -το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς- και τους καμένους κορμούς των δέντρων. Σήμερα, οι εθελοντές δεντροφύτευσαν τον χώρο πίσω ακριβώς από τις κερκίδες, καθάρισαν το ρέμα από σκουπίδια και ξερόκλαδα. Για τη φύτευση χρησιμοποιήθηκαν αυτοφυή φυτά, όπως πλατάνια, δρύες, κουτσουπίες και δάφνες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος, οι οποίοι εξέφρασαν στον δήμαρχο της πόλης Σίμο Ρούσσο τη συμπαράστασή τους και τον διαβεβαίωσαν ότι θα είναι αρωγοί στην προσπάθεια αποκατάστασης του χώρου.

Ο κ. Ρούσσος, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στη δεντροφύτευση, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ απέδωσε την πυρκαγιά σε εμπρηστική ενέργεια ιδιωτικών συμφερόντων και επισήμανε ότι η μαζική συμμετοχή του κόσμου στέλνει το μήνυμα ότι «αυτόν τον χώρο δεν θα το παραδώσουμε στις ορέξεις τους, αλλά στους πραγματικούς δικαιούχους που είναι οι ενεργοί πολίτες». Ανέφερε ότι η προσπάθεια θα επιστεγαστεί με μια μεγάλη συναυλία την προσεχή Πέμπτη, ενώ δήλωσε βέβαιος ότι το θέατρο θα επαναλειτουργήσει κανονικά στις 6 Ιουνίου, ημέρα έναρξης μαθητικών εκδηλώσεων. Σχετικά με το μέγεθος του θεάτρου, διευκρίνισε ότι θα είναι το ίδιο με το προηγούμενο, απορρίπτοντας παλαιότερους σχεδιασμούς για κατασκευή μεγάλων εγκαταστάσεων, οι οποίες -όπως είπε- θα έπλητταν τον περιβάλλοντα χώρο και κατ’ επέκταση τη γραφικότητα του θεάτρου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.