ΚΟΣΜΟΣ

Για την υπόθεση της Βεγγάζης

Δικαστήριο προς Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Στη δημοσιότητα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον

Ομοσπονδιακός δικαστής διέταξε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να παρουσιάσει μέχρι την επόμενη εβδομάδα το χρονοδιάγραμμα για τη δημοσιοποίηση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χειρίστηκε η Χίλαρι Κλίντον την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Τζέφρι Λάιτ, ο δικαστής Ρούντολφ Κοντρέρας ζήτησε από το υπουργείο να δώσει μέχρι την επόμενη εβδομάδα ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αποκάλυψη των περίπου 300 μηνυμάτων της Κλίντον που σχετίζονται με τις αμερικανικές επιχειρήσεις στη Βεγγάζη της Λιβύης.

Η πρώην υπουργός και υποψήφια πλέον για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2016 έχει δεχτεί σφοδρή κριτική για τα μηνύματα αυτά που στάλθηκαν και αποθηκεύτηκαν στον ιδιωτικό διακομιστή της. Τα έχει πλέον παραδώσει όλα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου διαβεβαίωσε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα εφαρμόσει τη δικαστική εντολή. Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν υπάρχει περίπτωση να ασκηθεί έφεση στην απόφαση, ο Τζέφρι Ράτκε είπε ότι «δεν έχει να ανακοινώσει κάτι τέτοιο».

Η ίδια η Κλίντον, στο περιθώριο μιας εκδήλωσης στην Αϊόβα στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας της, είπε ότι θέλει να δοθούν στη δημοσιότητα τα μηνύματα αυτά το συντομότερο δυνατόν. «Στηρίζω οτιδήποτε μπορούν να κάνουν για να επιταχύνουν αυτή τη διαδικασία. Θέλω να δημοσιοποιηθούν όσο το δυνατόν συντομότερα», τόνισε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.