MEDIA

Για το θέμα ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Δημοσίευμα βόμβα: Υπουργός πρώτης γραμμής μετέφερε τα χρήματά του στο εξωτερικό

Κυβερνητικό στέλεχος πρώτης γραμμής μετέφερε τα χρήματά του στο εξωτερικό, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Θεσσαλονίκη».

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα ο αναπληρωτής υπουργός μετέφερε 80.000 ευρώ με μια μόνο συναλλαγή και όχι τμηματικά στο Λουξεμβούργο.Η μεταφορά έγινε από υποκατάστημα της Eurobank δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Για το θέμα ερωτήθηκε στο briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης ο οποίος σχολίασε: «Δεν έχω υπόψη μου το δημοσίευμα, δεν μπορώ να σχολιάσω».

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα:

«80.000 ευρώ έβγαλε υπουργός στο Λουξεμβούργο!

Ερωτηματικό η στάση που θα τηρήσει το Μέγαρο Μαξίμου απέναντι στη σημερινή αποκάλυψη της “Θ”

Μέγα πολιτικό ζήτημα προκύπτει για την κυβέρνηση από τη σημερινή αποκάλυψη της “Θ” ότι κυβερνητικό στέλεχος πρώτης γραμμής έβγαλε σε τράπεζα του εξωτερικού ποσόν ύψους περίπου ογδόντα χιλιάδων ευρώ. Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία έχει στη διάθεσή της η “Θ” πρόκειται για μεταφορά χρημάτων τα οποία έγιναν μέσα στο Μάρτιο, δηλαδή περίπου δύο μήνες από την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων από το εν λόγω στέλεχος. Η μεταφορά των χρημάτων δεν έγινε τμηματικά, αλλά με μία και μόνη συναλλαγή. Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η “Θ” το ποσόν μεταφέρθηκε από υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank σε τραπεζικό ίδρυμα του Λουξεμβούργου.

Τα χρήματα ανήκουν σε αναπληρωτή υπουργό ο οποίος έχει άμεση εμπλοκή στην υπόθεση της διαπραγμάτευσης. Η “Θ” η οποία διαθέτει τα πλήρη στοιχεία του αποφεύγει προς το παρόν να τα δημοσιοποιήσει επειδή δεν κατέστη χθες δυνατή η επικοινωνία μαζί του προκειμένου να φιλοξενηθεί και η δική του γνώμη καθώς το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και ενδέχεται να προκαλέσει πολιτικό πλήγμα, στον ίδιο και στην κυβέρνηση στην περίπτωση που η αιτιολόγηση για τη μεταφορά των χρημάτων στο εξωτερικό δεν είναι επαρκής. Το Μέγαρο Μαξίμου οφείλει να τον καλέσει αμέσως προκειμένου να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις γι’ αυτή την τουλάχιστον παράδοξη συμπεριφορά για εν ενεργεία κυβερνητικό στέλεχος».

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ο Θείος 21:07 04/05/2015

    Παράδοξη συμπεριφορά έχει η εφημερίδα πού τό έγραψε, εφ’ όσον δέν δικαιολογεί τό παράδοξο τής συμπεριφοράς. Πρέπει νά ρωτούν τήν «Θ» πρί να μεταφέρουν τά λευτά τους οι βουλευτές καί υπουργοί τής εκάστοτε κυβέρνησης;
    Εάν έγραφε π.χ ότι ό συγκεκριμένος υπουργός, στήν συγγεκριμένη Τράπεζα είχε 180.000 καί εμετάφερε τίς 80.000 καί εγόρασε μετοχές γιά νά μείνουν μόνο οί 100.000 πού είναι οπως λένε «ασφαλισμένες». Τότε θά καταλάβαινα τίς ανυσηχίες τού γραφιά.
    Αλλά έτσι στό φλού δέν μοιάζει, σοβαρό δημοσίευμα.

  2. IBAN 17:24 04/05/2015

    Αφοπλιστικό ερώτημα Ξαφά:

    Γιατί να έχω τα χρήματά μου εδώ, ενώ υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ τα έχουν έξω;
    «Δεν βλέπω να διαφαίνεται σχέδιο εθνικής σωτηρίας και δεν θεωρώ πατριωτικό μου καθήκον να διακινδυνεύσω τις καταθέσεις μου σε αυτό το περιβάλλον» επανέλαβε το πρωί της Δευτέρας η οικονομολόγος και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά.
    Η κυβέρνηση θα πρέπει να αφήσει τα επικοινωνιακά τρικ, με τα οποία έχει σπαταλήσει χρόνο τριών μηνών και να προχωρήσει σε συμφωνία, διαφορετικά θα υπάρξει χρεοκοπία, δήλωσε η κυρία Ξαφά, που αναφέρθηκε και στο τι θα συμβεί στον τραπεζικό τομέα σε περίπτωση δημοψηφίσματος:
    «Όχι απλώς bank run θα δημιουργηθεί μέχρι να φτάσουμε στο δημοψήφισμα αλλά θα πρέπει να κλείσουν οι τράπεζες για να μη φύγουν και τα υπόλοιπα χρήματα που έχουν μείνει», είπε χαρακτηριστικά.
    «Εάν δεν υπάρξει προοπτική συμφωνίας δεν πρόκειται η ΕΚΤ να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τις ελληνικές τράπεζες, θα μπουν συναλλαγματικοί έλεγχοι. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να στείλει κάποιος τα χρήματά του στο εξωτερικό και πιθανώς να υπάρξουν και περιορισμοί στις αναλήψεις.
    Γιατί για μένα είναι πατριωτικό καθήκον να αφήσω τα χρήματά μου εδώ είναι πατριωτικό καθήκον ενώ για τους υπουργούς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν τα χρήματά τους έξω αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμα, γιατί υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά» αναρωτήθηκε η κυρία Ξαφά.
    Σχετικά με το εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις που φαίνεται να είναι η περικοπή των επικουρικών συντάξεων, η κυρία Ξαφά ήταν κατηγορηματική: «Η επικουρική σύνταξη κανονικά χρηματοδοτείται μόνο από τον εργοδότη και τον εργαζόμενο το κράτος δεν έχει συμμετοχή, μόνο στην Ελλάδα έχει συμμετοχή επειδή υπάρχει τρύπα εκεί αλλά εάν χρηματοδοτεί το κράτος και τις επικουρικές ποια είναι η διαφορά της βασικής σύνταξης και της επικουρικής;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.