ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι είπαν οι δύο άνδρες

Έκτακτη συνάντηση Βαρουφάκη-Σαπέν στο Παρίσι

Έκτακτη συνάντηση είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με τον ομόλογό του Μισέλ Σαπέν. Ο Μισέλ Σαπέν έκανε λόγο για τη δυνατότητα ενός καλού συμβιβασμού.

«Θεωρώ ότι έχουμε φθάσει σε μια καθοριστική στιγμή. Πιστεύω ότι υπάρχει μια καλή δυναμική στις συζητήσεις και έχουμε την δυνατότητα ίσως όχι τώρα άμεσα, αλλά έχουμε πάντως τη δυνατότητα να καταλήξουμε σε έναν καλό συμβιβασμό»

Αυτά δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν μετά την έκτακτη συνάντηση με τον ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη, η οποία διήρκεσε μιάμιση ώρα.

Μιλώντας για «καλό συμβιβασμό» ο Μισέλ Σαπέν εννοεί σεβασμό απέναντι στην αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα αλλά και σεβασμό απέναντι σε ολόκληρη την Ευρώπη. «Είμαστε σε μια δυναμική και χρήσιμη στιγμή» τόνισε για να υπογραμμίσει ότι «δεν υπάρχει άλλη λύση από αυτή μιας συμφωνίας».

Χρήσιμη συνάντηση

«Χρήσιμη» χαρακτήρισε και ο Γιάνης Βαρουφάκης την συνάντησή του με τον Σαπέν. Δήλωσε ότι η συζήτηση έγινε «στο πλαίσιο της προσπάθειας εξεύρεσης μιας άμεσης λύσης, ώστε να ξεκλειδωθεί το θέμα της ρευστότητας και για να προχωρήσουμε σε ένα νέο συμβόλαιο με την Ευρώπη».

Εξήγησε παράλληλα ότι επεδίωξε αυτή τη συνάντηση διότι η επικοινωνία ανάμεσα στους υπουργούς του Eurogroup είναι δύσκολη διότι δεν έχουν την ευκαιρία για μεταξύ τους ενημέρωση. H μόνη πληροφόρηση γίνεται από κοινού από τους θεσμούς. Έτσι σε μια περίοδο σαν την τωρινή, «μεγίστης επικοινωνίας», όπως είπε, θεώρησε αναγκαίο να αναφερθεί στις θετικές κινήσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση, μην αποκλείοντας τη σκέψη ότι η Γαλλία θα μπορούσε να πάρει πρωτοβουλίες σε μια Ευρώπη που ελπίζει να ξεπεράσει την κρίση.

Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.