ΚΟΣΜΟΣ

Εκτροχιασμός στα 164 χλμ. την ώρα...

Έτρεχε με διπλάσια (από την επιτρεπτή) ταχύτητα το μοιραίο τρένο στη Φιλαφέλφεια

Το τρένο της Amtrak κινούνταν με ταχύτητα διπλάσια από αυτή που έπρεπε, όταν εκτροχιάστηκε την Τρίτη το βράδυ λίγο έξω από τη Φιλαδέλφεια, σε ένα τραγικό συμβάν που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο επτά ατόμων και τον τραυματισμό περισσότερων από 200 επιβατών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιθεωρητών.

Ενώ τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα, ειδικοί της κρατικής υπηρεσίας που διερευνά δυστυχήματα στις μεταφορές (NTSB) πιστεύουν ότι το συμβάν θα μπορούσε να είχε αποτραπεί αν στο τρένο είχε τοποθετηθεί ένα προηγμένο σύστημα ασφαλείας («θετικός έλεγχος τρένου»).

Ο μηχανοδηγός του τρένου της εταιρείας Amtrak, που έκανε τη διαδρομή Ουάσιγκτον - Νέα Υόρκη, πάτησε το φρένο μόλις μπήκε στη στροφή, όπου η μέγιστη επιτρεπτή ταχύτητα είναι 80 χλμ. την ώρα, αλλά δεν μπόρεσε να ελαττώσει ταχύτητα παρά ελάχιστα -από τα 171 χιλ./ώρα στα 164- πριν εκτροχιαστεί.

amtrak

Τα επτά βαγόνια του τρένου και η μηχανή ανατράπηκαν, ενώ ένα από τα βαγόνια καταστράφηκε ολοσχερώς. Η αμαξοστοιχία μετέφερε 243 άτομα, ανάμεσά τους και πέντε υπάλληλοι της Amtrak.

amtrak2

Οι αρχές δεν έχουν μιλήσει ακόμα με τον μηχανοδηγό, που νοσηλεύεται. Όλα τα δρομολόγια στη γραμμή που εξυπηρετεί κάθε χρόνο 12 εκατομμύρια επιβάτες έχουν ανασταλεί επ' αόριστον.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.